Wigilia i Boże Narodzenie w Niemczech

16 grudnia 2013 10:18
ania52

zostaja zostaja tylko cos zacichniete sa. ja do 8 stycznia to moje 3 BN w niemcach

to pocieszające, ze nie bede sama, ja do 15go
16 grudnia 2013 10:18 / 1 osobie podoba się ten post
Ja też zostaję na Święta w DE i też po raz 3. Ale pocieszam się, że byle tylko do nowego roku bo 20.01. już zjeżdzam. Jak rodzinka jest ok i to jakoś te Święta przelecą. U mnie zawsze było dobrze. Chociaż w Pl zawsze się dziwili: Na same Święta jedziesz? Nie szkoda Ci? Pewnie ,że szkoda ale wole jakoś zacisnąć zęby i to przetrzymać niż znowu w domu przez 2 miesiące czekać na nową ofertę!
16 grudnia 2013 10:22 / 1 osobie podoba się ten post
ANULA62

.....własnie, kto zostaje na swięta w DE, odnoszę wrazenie, ze wszyscy wyjezdzają......

Anula62 ja rowniez zostaje na swieta w DE . Zjazd mam 5 stycznia.
16 grudnia 2013 10:37
alinka1339

Anula62 ja rowniez zostaje na swieta w DE . Zjazd mam 5 stycznia.

no to juz mi lzej, bo jakiegos doła złapałam
16 grudnia 2013 11:00 / 1 osobie podoba się ten post
Hej,ja też zostaję na święta to już nie pierwsze w DE,nie jest żle sama się pocieszam
16 grudnia 2013 11:02 / 1 osobie podoba się ten post
Malina

Hej,ja też zostaję na święta to już nie pierwsze w DE,nie jest żle sama się pocieszam

duzo nas zostaje jakby cos to wspolnie swietowac bedziemy a jak trza bedzie to i wspolnie doly zakopywac tez bedziemy
16 grudnia 2013 11:03 / 1 osobie podoba się ten post
ania52

duzo nas zostaje jakby cos to wspolnie swietowac bedziemy a jak trza bedzie to i wspolnie doly zakopywac tez bedziemy

Trochę przykro,ale damy radę głowa do góry.
16 grudnia 2013 11:04 / 1 osobie podoba się ten post
Malina

.......zeby zrobic jakiesczary, ponapędzac te zegary, by po swiętach było juz...........taaaaak mi się chrzani,haha
16 grudnia 2013 11:07 / 1 osobie podoba się ten post
ANULA62

.......zeby zrobic jakiesczary, ponapędzac te zegary, by po swiętach było juz...........taaaaak mi się chrzani,haha

Anula ja aż do marca buuuuu,jestem dopiero tydzień wszystko przede mną,ale mam tu 3 koleżanki zrobimy sylwestra będzie wesoło.Ale czaruj czaruj może coś wyczarujesz hehehhehe
16 grudnia 2013 11:07 / 2 osobom podoba się ten post
ANULA62

Dobrze by bylo ,gdyby tak mozna bylo zrobic , ale coz zostalo nam czekac i czekac ........
16 grudnia 2013 11:22 / 1 osobie podoba się ten post
Malina

Trochę przykro,ale damy radę głowa do góry.

w kupie sila DAMY RADE
16 grudnia 2013 16:51
ANULA62

.....własnie, kto zostaje na swięta w DE, odnoszę wrazenie, ze wszyscy wyjezdzają......

Ja też zostaję do 4-go. Już dziś sobie bilet zbukowałam, żeby mi miejsca w busie nie zabrakło
Ja to właściwie się cieszę na te święta, bo rodzinka PDP będzie w domu i będę mogła sobie pospacerować po okolicy :-D
16 grudnia 2013 18:45
Ja w ubiegłym roku byłam na Święta w DE. Z tego co zauważyłam, to nie każdego roku obchodzili Święta w ten sposób. Była uroczysta kolacja z mięsem i łososiem. PDP przez dwa dni marudziła ile to pieniędzy zięć wydał na tę kolację. Masakra !! Wiecznie niezadowolona baba !!! Reszty nie pamiętam, były prezenty i każdy, nawet najmniejszy zapakowany osobno. Otwieraniu końca nie było a ja tak chciałam zwiać do swojego mieszkanka i poczuć, że co prawda daleko i nie w domu, ale po swojemu. O wiele lepiej czułam się sama. Pośród całej masy świąt spędzonych w PL z rodzin, te jedne trochę inne szkody nie robią. Ale te nasze są tak inne od tych niemieckich ;-))
16 grudnia 2013 18:53
Malgi

Ja też zostaję do 4-go. Już dziś sobie bilet zbukowałam, żeby mi miejsca w busie nie zabrakło :-)
Ja to właściwie się cieszę na te święta, bo rodzinka PDP będzie w domu i będę mogła sobie pospacerować po okolicy :-) :-D

Tez bede z wami,bo jestem tutaj do 15tego,nie wiem jak bedzie wygladala Wigilia,bo dzieci PDP sa baptystami,a w dodatku dziadek 24ego ma Geburstag,w domu sa wnuki,wiec moze choc mala choinka...
16 grudnia 2013 19:02
kruszynka1964

Tez bede z wami,bo jestem tutaj do 15tego,nie wiem jak bedzie wygladala Wigilia,bo dzieci PDP sa baptystami,a w dodatku dziadek 24ego ma Geburstag,w domu sa wnuki,wiec moze choc mala choinka...

Kruszynka to tak jak ja do domku wracasz u mnie dziadkowie to katolicy,no same wiecie mieszkam w klasztorze,na obiadokolacje ma być ryba i kartofel salat,będziemy z dziadkami sami bo nie mają rodziny,nie liczę też na prezentuy,moje 2 święta pod rząd,przeżyjemy je wspólnie.