Wigilia i Boże Narodzenie w Niemczech

19 grudnia 2013 14:10
Malina

Bardzo dobrze że tu nie ma takiej atmosfry świąt jak w Polsce będzie lżej tym które tu świętują,jakoś damy radę

nooooo ja juz dzisiaj zwyłam sie jak głupia, jak pakowałam chleb do zamrazarki, zeby mi na swięta nie zabrakło, zamiast w domu piec swieze ciasteczka eeeeh
19 grudnia 2013 14:35 / 1 osobie podoba się ten post
ANULA62

nooooo ja juz dzisiaj zwyłam sie jak głupia, jak pakowałam chleb do zamrazarki, zeby mi na swięta nie zabrakło, zamiast w domu piec swieze ciasteczka eeeeh

Nie becz Anula bo mi się udzieli a narazie jest ok,i niech tak zostanie.Buziaczki
19 grudnia 2013 14:38
Malina

Nie becz Anula bo mi się udzieli a narazie jest ok,i niech tak zostanie.Buziaczki

Buziole Malina
19 grudnia 2013 14:44
A ja myślałam, że jak nie zostaję w tym roku na BN w De, to prezentu nie dostanę od dziadka :) A tu niespodzianka, bo i koperta, i bardzo ładny zegarek (będę musiała nauczyć się nosić) ;)
19 grudnia 2013 14:48
Ja juz na swieta w de nie pisze sie..,,smutny to byl czas,...
19 grudnia 2013 14:55
Ja bylam dwa razy na wigilii w De, ale ,że mam trochę "zadziorną naturę" staram sie wprowadzić trochę tej magicznej atmosfery z domu, tak mi jest łatwiej, nie złoszczę się , że wszystko zaplanowane, troche wyliczone, bo to juz taka nacja, my jesteśmy trochę inni, bardziej spontaniczni. I szczęśliwym zarządzeniem losu trafiam do rodzin którzy to doceniają, czasem nawet tez im sie lezka w oku zakręci jak spiewmy kolędy.:)
19 grudnia 2013 14:56
gosia35

Ja juz na swieta w de nie pisze sie..,,smutny to byl czas,...

Gosia35 :) co u Ciebie? Rzadko bywasz na forum. Pracujesz nadal, jako opiekunka?
19 grudnia 2013 15:03
Wracam w styczniu a teraz nadrabiam czytajac. Wasze wpisy....przyznam sie do czegos ..mam pietra czy sobie poradze..a dotychczas pracowalam w pl
19 grudnia 2013 15:45
gosiula1622

Witajcie,miałam te święta spędzić w domu,ale wczoraj telefon z firmy że mam w poniedziałek być już w DE jestem poprostu w szoku!!!Mój pierwszy wyjazd wszystko nowe niewiem jak ja sobie poradzę.I ta wigilia nic niewiem jak tam się świetuje. I do tego bez INTERNETU!!!Nastawiam się pozytywnie ale jest ciężko!

tak pozno - prawie dzien przed sw. nie pojechala bym juz .....tu sie nastawiasz ze sw bedziesz w domu, a tu trach ....
19 grudnia 2013 16:11
gosia35

Wracam w styczniu a teraz nadrabiam czytajac. Wasze wpisy....przyznam sie do czegos ..mam pietra czy sobie poradze..a dotychczas pracowalam w pl

Jestem przekonana, że sobie poradzisz :)
16 kwietnia 2014 22:54
U mnie zapowiadają się 2 święta Wielkanocne w DE.
16 kwietnia 2014 23:03 / 2 osobom podoba się ten post
moje to będą czwarte juz swięta Wielkanocne w De
16 kwietnia 2014 23:05
moje drugie i mysle ostatnie
17 kwietnia 2014 13:05 / 1 osobie podoba się ten post
kacha25

moje drugie i mysle ostatnie

w tym roku ha ha. Jeszcze 100 lat pracy przed Toba wiec sie nie zarzekaj
17 kwietnia 2014 13:22
ORIM

w tym roku ha ha. Jeszcze 100 lat pracy przed Toba wiec sie nie zarzekaj

oczywiscie ze nie bede tak planowac by śweta spedzac w PL:))))))0