Powitajki przy kawie 78

12 lutego 2025 13:00 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry witam opiekunkowo i życzę spokojnego popołudnia 
12 lutego 2025 13:25 / 6 osobom podoba się ten post
Gusia29

Ludzie,co Wy z tymi seniorami-Aniołkami :zaskoczenie1:. Nie straszcie mnie,ja też seniorka a aniołki z niebem mi się kojarzą . Ja jeszcze do nieba nie chcę:placze1:. Póki co,dobrze mi na tym "łez padole" :-)

Moja wie, że czasu jej niewiele zostało. Dziś paliatywni rozważali dać do hospicjum. O a w płacz. Chce odejsc w domu i prosiła mnie żebym była tu z nią. Ja ją rozumiem . Jednak senior jest człowiekiem, który nie rozumie jej choroby. Głodny, tv non stop, gra na akordeonie a ona już by chciała w ciszy być tylko. Rozumiem ja. Senior ma ciężki charakter i jakbym z nim została wojna codziennie i on wie, że ja nie zostanę tutaj.  Głośno mówi wręcz krzyczy , gada, plecie. Uj mnie to obchodzi naprawdę. Już mu dziś powiedziałam, żeby się zamknął w końcu bo ja zdrowa jestem ale mam go dość. No taki papla chodzący. 👅👅👅
12 lutego 2025 13:49 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Ludzie,co Wy z tymi seniorami-Aniołkami :zaskoczenie1:. Nie straszcie mnie,ja też seniorka a aniołki z niebem mi się kojarzą . Ja jeszcze do nieba nie chcę:placze1:. Póki co,dobrze mi na tym "łez padole" :-)

normalnie mnie ubawilas
12 lutego 2025 15:24 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

A może to chodzi o tego Anioła z Alternatywy 4 ?
12 lutego 2025 15:58 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

A może to chodzi o tego Anioła z Alternatywy 4 ?

W moim przypadku może tak być ,robię tutaj za niezłego "Anioła", rządzę prawie jak on 
13 lutego 2025 05:00 / 5 osobom podoba się ten post
Doberek czwartkowo. Coś mnie wlazło pod łopatkę i boli od wczoraj. Zapodałam sobie Ibuprofen,zobaczymy...Teraz kawa,bo mi już stygnie.
13 lutego 2025 06:43 / 6 osobom podoba się ten post
Witam czwartkowo
Dziś przed obiadem idziemy z seniorką na urodziny do jej przyjaciółki
Miłego dnia wszystkim
13 lutego 2025 07:08 / 5 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie wszystkich 
Miłego dnia życzę, spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 😊😄😃😀
13 lutego 2025 09:31 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  witam, pozdrawiam i życzę dobrego dnia 
13 lutego 2025 09:46 / 3 osobom podoba się ten post
Malgi

Witam czwartkowo
Miłego dnia wszystkim

Pysznego ciasta  i daj znać czy było moje ulubione: murzynek ;-) .
13 lutego 2025 09:50 / 6 osobom podoba się ten post
Malgi

Witam czwartkowo
Miłego dnia wszystkim

To sobie poimprezujesz 
Żartuję ,może być całkiem miło i ciekawie.
I witam wszystkich. Pdp obudziła mnie dzisiaj swoim nawoływaniem,zanim mój budzik zadzwonił . Nastawiony jest na 7:30 a już parę minut po 7-ej słyszę- Gusiaaa!. Zerwałam się i pędzę na górę ,pdp z rolatorem w korytarzu ze strachem w oczach- zaspałyśmy ,mówi do mnie. Ale jak zaspałyśmy pytam? No,mamy jakiś termin dzisiaj a już zaraz 3 po południu . I jeszcze jakiś kot chodzi po domu i wlazł Jej do łóżka . Kotem się nie przejęłam,bo często jak nie on,to jakieś muchy czy dziewczynki Ją w nocy "odwiedzają". Wyjaśniłam że dopiero po 7-ej i może spokojnie wracać do łóżka,a termin o 12-tej,przyjdzie fizjoterapeutka. Chcę Jej pokazać na zegarku,która godzina,a tu zegarek na ręce odwrotnie założony i godziny nie mogła właściwie odczytać . Odprowadziłam seniorkę do łóżka i sama hyc do siebie pod kołderkę . I przysnęło mi się do 9-tej. Za oknem szaro,w nocy padał deszcz,wstawać się nie chciało ale już po kawusi i prasówce,zabieram się za śniadanie . Przyjemnego dnia życzę 
13 lutego 2025 10:16 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w czwartek, seniorka pojechała do przedszkola a ja myk jeszcze do łóżka Terazjuż wstałam i myślę co tu robić?. Za oknem pada deszcz i jest szaro buro.Zjem sobie teraz śniadanie i może trochę ogarnę chałupę. wstawię pranie i tak dzień zleci.Miłego dnia wszystkim
13 lutego 2025 12:18 / 3 osobom podoba się ten post
nincia

Dzień dobry w czwartek, seniorka pojechała do przedszkola a ja myk jeszcze do łóżka:ide spac: Terazjuż wstałam i myślę co tu robić?. Za oknem pada deszcz i jest szaro buro.Zjem sobie teraz śniadanie i może trochę ogarnę chałupę.:sprzatanie: wstawię pranie:pranie: i tak dzień zleci.Miłego dnia wszystkim

Nincia,w dniu,kiedy podopieczna jest w " przedszkolu",zorganizuj sobie jakoś te wolne godziny. Weź  parasol,wyjdź na spacer,pozaglądaj  do sklepów,albo odpoczywaj w domu.Gdyby pdp nie jeździła do Tagespflege,musiałabyś to wszystko zrobić przy  obecności pdp w domu. Jak jej nie ma,to czas tylko dla Ciebie
13 lutego 2025 12:34 / 5 osobom podoba się ten post
Dzińdoberek :) W porze lunchu :) Mam dzis dość wesoło, bo musiałam w u nas w administracji dopelnic formalnosci w związku ze zmianą wymiaru etatu , na rzecz drugiego pracodawcy, u którego równiez pracuję od roku, a że nie ma ta praca juz zadnego współnego mianownika z opieką to i nie wspominałam - ale to juz jest cos co zawsze chcialam robic i po niedawnym spotkaniu z pracodawcą o którym lakonicznie pisałam - przechodzę pomału na drugą stronę mocy .
No i co tam dzis w kadrach? Była delikwentka, a jak - na mój widok zareagowała jakbym ze święconą wodą weszła - czyli trafiłam w intencje :)
Jakby polączenie dwóch etatów było niezrozumiałe , to wyjasniam , że w Szwajcarii to powszechne. Można np 50% w jednym miejscu , tyle samo , albo wedle uznania w drugim. Taki układ jest korzystniejszy ze względu na składki BVG, które są wtedy rozłozone na dwóch pracodawców i netto jest więcej na Lohnabreśnungu .
Spokojnego dnia :)

13 lutego 2025 13:00 / 5 osobom podoba się ten post
Witam.  Już po obiedzie. Śniegu napadało . I sypie nadal. 🙈🫣Jutro też ma sypac. W końcu jestem w Titise Neustad a góry, skocznia zobowiązują do tego żeby była jeszcze zima. ⛷️❄️ 
Pytanko do Tiny ( może ktoś inny też zna odpowiedź). Seniorka ma morfinę . Bierze jak ma bóle. Bierze Cortizon 2x . Polepszył jej się apetyt.   Na co ten kortyzon . Cofniecue choroby to chyba absurd? Nowotwór wszędzie plus mózg. Ona czuje i tak, że czasu ma coraz mniej. Już wszystko z córką spisały jak ma wyglądać pogrzeb, kwiaty, kto ma nieść Urbe, jaki ma być kolor urny, kto na pogrzebie ma być , kto na obiedzie w restauracji, mowa pogrzebowa. Przyznam po raz drugi coś takiego widzę ale ona twierdzi , że zapomni zaraz .  Dziś zauważyłam zasiniale paznokcie stóp. ☹️
Spokojnego popołudnia opiekunowo. ❄️⛷️☕🌞🌷