Powitajki przy kawie 78

13 lutego 2025 13:25 / 5 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Witam. :chaplin: Już po obiedzie. Śniegu napadało . I sypie nadal. 🙈🫣Jutro też ma sypac. W końcu jestem w Titise Neustad a góry, skocznia zobowiązują do tego żeby była jeszcze zima. ⛷️❄️ 
Pytanko do Tiny ( może ktoś inny też zna odpowiedź). Seniorka ma morfinę . Bierze jak ma bóle. Bierze Cortizon 2x . Polepszył jej się apetyt.   Na co ten kortyzon . Cofniecue choroby to chyba absurd? Nowotwór wszędzie plus mózg. Ona czuje i tak, że czasu ma coraz mniej. Już wszystko z córką spisały jak ma wyglądać pogrzeb, kwiaty, kto ma nieść Urbe, jaki ma być kolor urny, kto na pogrzebie ma być , kto na obiedzie w restauracji, mowa pogrzebowa. Przyznam po raz drugi coś takiego widzę ale ona twierdzi , że zapomni zaraz .  Dziś zauważyłam zasiniale paznokcie stóp. ☹️
Spokojnego popołudnia opiekunowo. ❄️⛷️☕🌞🌷

Dusiu, kortykosteroidy podaje się w celu złagodzenia stanu zapalnego. Nowotwór, zwlaszcza rozsiany , jest jednym stanem zapalnym, powodującym ból, obrzęki. Podali jej to aby jakoś końcówkę życia w miarę komfortowo spędziła. Aby jej ulżyc w cierpieniu.
13 lutego 2025 14:27 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dusiu, kortykosteroidy podaje się w celu złagodzenia stanu zapalnego. Nowotwór, zwlaszcza rozsiany , jest jednym stanem zapalnym, powodującym ból, obrzęki. Podali jej to aby jakoś końcówkę życia w miarę komfortowo spędziła. Aby jej ulżyc w cierpieniu.

A ok dziękuje za info. Mamy i tabletki i w zastrzykach naszykowane jakby nie chciała już połykać leków. Nie bardzo wiedziałam jakie ma działanie. Nowotwór maxwszedzue. ☹️ Onkolog był nawet w szoku, że to tak i szybko i wszędzie poszło. Oj ten raczysko....☹️😭
13 lutego 2025 14:30 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

A ok dziękuje za info. Mamy i tabletki i w zastrzykach naszykowane jakby nie chciała już połykać leków. Nie bardzo wiedziałam jakie ma działanie. Nowotwór maxwszedzue. ☹️ Onkolog był nawet w szoku, że to tak i szybko i wszędzie poszło. Oj ten raczysko....☹️😭

Trzymaj się Dusiu. Ciężko psychicznie w takiej sytuacji. Ale Ty silna kobieta jesteś 👍
13 lutego 2025 14:34 / 6 osobom podoba się ten post
TolaTosia

Pysznego ciasta :-) i daj znać czy było moje ulubione: murzynek ;-) .

Niestety, była tylko kawa, ciasteczka własnego wypieku i pralinki rzemieślnicze które przyniosłyśmy w prezencie
13 lutego 2025 16:17 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry u nas pada śnieg  .
Może pójdę na sanki 

Dobrego popołudnia życzę 
13 lutego 2025 16:38 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry u nas pada śnieg :radosc1::radosc1: .
Może pójdę na sanki 

Dobrego popołudnia życzę :buziaki1:

Tutaj też popadał . 5 minut. Brzydki,taki mokry ,dobrze że króciutko .
13 lutego 2025 17:25 / 6 osobom podoba się ten post
Gusia29

Tutaj też popadał . 5 minut. Brzydki,taki mokry ,dobrze że króciutko .

U mnie też padał śnieg ale taki mokry że tylko na trawie go widać,dlatego nigdzie nie poszłam na spacer i siedziałam w domu. Sprzątać mi się nie chciało bo właśniek tak pomyślałam jak Gusia pisała przecież to jest czas dla mnie .Porządki i tak trzeba zrobić, ale może jutro trochę i w sobotę 
13 lutego 2025 18:45 / 5 osobom podoba się ten post
Suchy śnieg mają w Kolumbii  i słońce grzeje. Nic nie widziałam, nic nie słyszałam jakby co 
13 lutego 2025 19:53 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Suchy śnieg mają w Kolumbii  i słońce grzeje. Nic nie widziałam, nic nie słyszałam jakby co :lol2:

W dodatku biały 
13 lutego 2025 20:12 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Suchy śnieg mają w Kolumbii  i słońce grzeje. Nic nie widziałam, nic nie słyszałam jakby co :lol2:

A dopiero któregoś dnia napisałam,że na forum nie ma przemądrzałych 

13 lutego 2025 21:29 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

A dopiero któregoś dnia napisałam,że na forum nie ma przemądrzałych :lol1:

Nie śledzę namiętnie, to mi umknęło :) Miłego wieczoru, oby babcia  "gonga"  nie używała w nocy .
13 lutego 2025 21:47 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Nie śledzę namiętnie, to mi umknęło :) Miłego wieczoru, oby babcia  "gonga"  nie używała w nocy .

Babcine gongi to mnie na ziemię sprowadzają ,nie ma mowy o nirwanie 
14 lutego 2025 05:11 / 4 osobom podoba się ten post
Doberek piątkowo. Po kawie ani śladu.Nocka zarwana,bo wczorajszy wieczór upłynął mi pod znakiem poszukiwania portfela.Idiotka,zostawiłam go w kieszeni kurtki na korytarzu.Dzisiaj chciałam dokupić kilka rzeczy i ...nie ma.Zostało tylko 2 Euro do wózka zakupowego.Dzisiaj poszukiwań ciąg dalszy, ale jeżeli Seniorka go schowała,to nie mam szans.I poważnie zastanawiam się, czy do niej wrócę.Wykańczają mnie już te ciągłe szukania rzeczy,skarpetek ortopedycznych,kluczy,a teraz portfela.Trochę mnie to przerosło.Jedyny pozytyw to taki,że  od wczoraj mam wreszcie ciepło w łazience. 
14 lutego 2025 06:06 / 4 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie wszystkich Miłego dnia życzę Spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 😊😊😊😄😃😀:
14 lutego 2025 06:10 / 4 osobom podoba się ten post
Witam piątkowo
Piątek - weekendu początek
Miłego dmia wszystkim