Powitajki przy kawie 78

13 marca 2025 18:41 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

W Zurychu pewnie będą wróżby z dymu :lol3:

Budleja tak jak perz, rośnie i rośnie . Nie patrz jak tniesz .tnij tak , jaki kształt chcesz osiągnąć . Może być kopułka moze być prostokąt 
Budleja jak budleja , ale te motyle to cudne.

Nie jarze dziś, niewyspana jestem , pewnie jutro zalapie o co chodzi z tymi wróżbami😆.
Zobacz na tego kfiotka, co to?

Wracam do chaty właśnie, potem dorzucę resztę.
13 marca 2025 19:23 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Nie jarze dziś, niewyspana jestem , pewnie jutro zalapie o co chodzi z tymi wróżbami😆.
Zobacz na tego kfiotka, co to?

Wracam do chaty właśnie, potem dorzucę resztę.

To SKIMMIA japońska u nas pod nazwą Rubella to nowa roślina sprowadzona do Polski . A wiem stąd, bo se kupiłam . Nie znam wszystkich nazw ani kwiatów ani krzewów , bo to niemożliwe .
 Ja leśnik jestem .

13 marca 2025 19:45 / 1 osobie podoba się ten post
Babka

Jaka rada niechaj szybko opowiada........słchawek babka nie chce wszak ona dobrze słyszy .....jedynie zatyczki i już jestem w ciszy..:yeah:

Korki wykręcić - jak Pawlak 
13 marca 2025 20:18 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

To SKIMMIA japońska u nas pod nazwą Rubella to nowa roślina sprowadzona do Polski . A wiem stąd, bo se kupiłam . Nie znam wszystkich nazw ani kwiatów ani krzewów , bo to niemożliwe .
 Ja leśnik jestem .

Tu jedną Japonkę widziałam :) 

I fiołki coopne :)

Po fontannach troche kwiatow poupychali. Nie wiem jak kiedys ale teraz w Zurychu jest sporo zieleni. Park Stadelhoffen, czy nad samym jeziorem. Wierzby kwitną a platany niedługo wypuszczą liście .

Ciekawa kompozycja 

Budleje i reszte towarzystwa jutro sfoce, bo teraz juz ciemno i nie chce mi sie łazic po krzakach, aby zaś sie co złego nie czepiło 
13 marca 2025 20:22 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

"Moja" budleja,przycięta wg wskazówek Mleczko,żyje i ma się dobrze :radosc:. Hortensje jeszcze nie przycięte,też muszę naszą ekspertkę podpytać,jak o nie zadbać na wiosnę . Może zdążę przed wyjazdem.
Jak robisz czosnek niedźwiedzi do słoików,tylko sól czy coś jeszcze? Lubię świeżo zebrany na kromce chleba z masłem solonym,najlepiej tym President :oczko:.
Życzenia imieninowe,o ile dobrze pamiętam,chyba w lipcu ,jak moja przyjaciółka przyjmujesz,czy coś mi się pokręciło ?

Pesto robię . I zamrażam, ale to już w woreczkach :)
Co do imienin to sie nie czepiam co do terminu, ważne aby życzenia były szczere :) Sporo ludzi złozyło mi życzenia własnie dzisiaj , bo 13 marca to bardziej popularna data niz 24 lipiec. 
13 marca 2025 20:27 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Tu jedną Japonkę widziałam :) 

I fiołki coopne :)

Po fontannach troche kwiatow poupychali. Nie wiem jak kiedys ale teraz w Zurychu jest sporo zieleni. Park Stadelhoffen, czy nad samym jeziorem. Wierzby kwitną a platany niedługo wypuszczą liście .

Ciekawa kompozycja 

Budleje i reszte towarzystwa jutro sfoce, bo teraz juz ciemno i nie chce mi sie łazic po krzakach, aby zaś sie co złego nie czepiło :lol2:

Kamelia mam czerwona i białą , różowa piękna 
W tym roku biała przemarzła. tzn pąki przemarzly 
Jedna noc była mrozna i po ptokach. Czerwona jeszcze trochę czasu potrzebuje i będzie piękna 
Na zachodzie Polski już te ciepło ,- lubne przetrzymają zimę 
Moja figa dala radę 

13 marca 2025 20:35
tina 100%

Pesto robię . I zamrażam, ale to już w woreczkach :)
Co do imienin to sie nie czepiam co do terminu, ważne aby życzenia były szczere :) Sporo ludzi złozyło mi życzenia własnie dzisiaj , bo 13 marca to bardziej popularna data niz 24 lipiec. 

To ja ten 24.07 zapamiętam,bo moja Krysia ma wtedy urodziny i imieniny 😃
13 marca 2025 20:39
TaAnna

Dobry wieczór Ja z wielką prośbą do koleżanki Gusia 29 Czy mogłabym prosić o nazwę busa który obsługuje twoje regiony Mam koleżankę która chce jechać do Barczewa i szuka przewoźnika. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź pozdrawiam

Bardzo proszę 
 Wstawiam fotkę wizytówki,jak coś to proszę pytać 
13 marca 2025 20:50
Mleczko

Ja leśnik jestem .

A ja wiedziałam że ten kwiatek Rubella się nazywa,bratowa ma takie w ogrodzie 
13 marca 2025 21:21 / 3 osobom podoba się ten post
Serdecznie dziękuję Gusiu za namiary przekazałam koleżance. Życzę dobroci nocy wszystkim .
13 marca 2025 21:34 / 1 osobie podoba się ten post
Babka

Moja mała ty byś nie wytrzymała ..jednak babka juz nie fika wyłączyłam jej głośnika.....sobie zapodam stopery będzie cicho do cholery....ona sypia do 11 a mnie tutaj kogut budzi więc zapędy babki studzi.Każdy inny zegar ma mam i JA.:milosc1:

Toś mnie rozwaliła ,Babko nasza miła ,i mnie banana na licu wzbudziła 
14 marca 2025 06:21 / 2 osobom podoba się ten post
Witam w piątek  weekendu początek. 😁 Za oknem szaro i buro. Dziś mam kilka spraw do załatwienia typu apteka, biblioteka i kosmetyczny. Później trochę pracy domowej i trzeba myśleć co do walizki włożyć na wyjazd. Busik już potwierdzony na noc sobota/ niedziela więc czasu coraz mniej. 
Kanapa przyszła piękna i bardzo wygodna. 
Teraz kawa ☕ i wiadomości w internecie.
Spokojnego dnia opiekunowo. ☕💐
14 marca 2025 06:56 / 1 osobie podoba się ten post
DZIEŃ dobry miłe panie czy kawa na śniadanie czy jeszcze dosypianie... witajcie  mnie kawa się robi, wiec smacznego i piątku spokojnego.
14 marca 2025 07:07 / 3 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich serdecznie w piątek weekendu początek życzę spokojnego dzionka 
14 marca 2025 08:05 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w ostatni piątek na tym zleceniu  Za oknem szaro-buro i jeszcze chłodno.Nic to kawka już wypita teraz robimy śniadanko dla nas. Seniorka jeszcze leży ale za pół godz. ją budzę. Myślę że tu jeszcze wrócę ale nie wiadomo jak będzie z seniorką bo demencją postępuje i nóżki odmawiają posłuszeństwa. Będę miała parę tygodni na zastanowienie się Wszystkim życzę spokojnego dzionka i ładnej  pogody