Powitajki przy kawie 78

10 lutego 2025 10:18 / 6 osobom podoba się ten post
Witam całe opiekubkowo  Jestem w Memmingen to jest na południu Niemiec blisko Austria i Szwajcarii.Miasteczka jeszcze nie poznałam bo dziś jestem dopiero trzeci dzień. Na razie przyzwyczajam się w domu.Mam pierwszy raz 3 godziny przerwy rodzina sympatyczna a pdp też wdzięczna  i sympatyczna, ma początki demencji i trochę słabo chodzi ale prz rolatorku daje radę. Na spacerku byłyśmy z córką pdp bo ja mam trochę stracha,ona ma coś z nogami jak idzie przy rolatorze to cała się pochyla i nogi ma takie powykrzywiane .Ogólnie spokojna sztela.Najwaźniejsze że z głodu nie umrę   Miłego dnia wszystko 
10 lutego 2025 13:21 / 6 osobom podoba się ten post
Gusiu, nie będę cytować, bo za dużo. Ja po godzinnym "wah" przytuliłam się jeszcze do podusi i trochę dospałam aż Kruszynka mnie telefonem do pionu postawiła
11 lutego 2025 04:58 / 6 osobom podoba się ten post
Doberek Opiekunkowo. Ja już rozkoszuję się kawą,słucham radia i napawam się błogą myślą o dzisiejszym wolnym,bo Seniorka jedzie do przedszkola.Wczoraj ugotowałam sobie już zupkę pomidorową,dzisiaj dorobię tylko lane kluski.Ze szczęścia o 5 tej rano mam banana na buzi Dobra,bo zapeszę.
11 lutego 2025 06:56 / 6 osobom podoba się ten post
Witam wtorkowo
Dziś przed obiadem mam kilka godzin wolnego i zamierzam pobuszować po sklepach
Miłego dnia ludkowie
11 lutego 2025 07:42 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo jeszcze chwila i czas zabierać się do pracy 
Spokojnego dnia życzę wszystkim 
11 lutego 2025 08:42 / 6 osobom podoba się ten post
"Co mi panie dasz w ten wtorkowy czas" , parafrazując utwór Beatki  witam was w tym dniu pracującym niestety...
Niestety dlatego , bo niedospałam. Zadna siła nie mogła mnie wczoraj wieczorem odciągnąc od telewizora.
Więc dajcie kawy a nikomu nic się nie stanie 

11 lutego 2025 09:43 / 5 osobom podoba się ten post
Witam we wtorek. Dalej szaro i buro,jak mój nastrój . Nie dosypiam z powodu kataru i ogólnego jeszcze " połamania". Cóż ,cudów się nie spodziewałam,potrzyma mnie jeszcze pewnie kilka dni,jak to przy przeziębieniu bywa . Napisałam do Agnieszki że jesteśmy przeziębione i zrozumiem,jeśli nie będzie chciała przyjść . Nic się nie stanie,jak raz nie przyjdzie ,brudem nie zarośniemy . Jeszcze nie odpisała . Zapowiada się kolejny,beznamiętny ,nudny dzień ,na kanapie przed telewizorem albo z tabletem . Nie mam ochoty na żadne aktywności i nie mogę się do nich zmusić ,co mnie mocno wkurza .
O,właśnie Aga napisała,że jednak nie przyjdzie . No to się trochę rozruszam,przynajmniej łazienki i sypialnię pdp ogarnę,bo w ostatnich dniach,nadgorliwa nie jestem 
Dobrego,zdrowego dnia wszystkim życzę 
11 lutego 2025 10:03 / 6 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie Miłego dnia życzę wszystkim. Spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 😄😃😀:kwiaty_serca 
11 lutego 2025 11:35 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry we wtorek ja dziś od 7,00 już na przyspieszonych obrotach bo moja pdp jechała do przedszkola i o 7,30 miał być bus po nią. Miałam wstać o6,00 ale mówię sobie jeszcze 5 minutek poleżę i zasnęło mi się, obudziłam się o7,00 i szybko szykowałam pdp żeby się nie spóźnic.Moja pdp jest bardzo powolna i bałam się że nie zdążę, ale jakoś się wyrobiłyśmy. Podopieczna pojechała więc do godz.16,00 mam też wolne jak któras tam opiekunka .Nie mam pomysłu co mam robić bo pogoda jest deszczowa, ogarnę może trochę chałupkę a jakby wyszło słoneczko to pójdę na spacer. Miłego dnia wszystkim
11 lutego 2025 13:21 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry , południe a ja już jestem  jak pies Pluto , padłam 
Od rama popędzana słoneczkiem sprzątam dom . Zrobiłam porządek od piętra po piwnice, szkoda, że kotów nie mogę wyprać .
Teraz sobie odpocznę, czego i Wam życzę .
Dobrego humoru i apetytu życzę 

11 lutego 2025 13:29 / 5 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry , południe a ja już jestem  jak pies Pluto , padłam 
Od rama popędzana słoneczkiem sprzątam dom . Zrobiłam porządek od piętra po piwnice, szkoda, że kotów nie mogę wyprać .
Teraz sobie odpocznę, czego i Wam życzę .
Dobrego humoru i apetytu życzę 

Zazdroszczę słońca i werwy . A nie mówiłam,że zazdrośnica jestem?
Ja na najniższych obrotach,a że przy garach się relaksuję i odprężam,to zaraz do kuchni się udam. Najpierw nasz koktail codzienny do wypicia na już i teraz,później zrobię pastę z ciecierzycy i suszonych pomidorów . Będzie smarowidło na kilka dni. No i nie chcem ale muszem do rzeźnika po sznycle wyskoczyć 
11 lutego 2025 13:39 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Zazdroszczę słońca i werwy :-). A nie mówiłam,że zazdrośnica jestem?:lol1:
Ja na najniższych obrotach,a że przy garach się relaksuję i odprężam,to zaraz do kuchni się udam. Najpierw nasz koktail codzienny do wypicia na już i teraz,później zrobię pastę z ciecierzycy i suszonych pomidorów . Będzie smarowidło na kilka dni. No i nie chcem ale muszem do rzeźnika po sznycle wyskoczyć :-(

Bywają dni , że tez mi się nic nie chce . Ale już jak chcę to mogę góry przenosić .
Lubię porządki robić  , wyprałam nawet koce kotów pachną rozwieszone na suszarce 
Tylko, że to mój zapach , nie kotów , może nie będą chciały na nich spać ,?
Piękna pogoda , chłodno ok  2 st na plusie , słońce jednak rekompensuje chłód .
11 lutego 2025 17:35 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

Doberek Opiekunkowo. Ja już rozkoszuję się kawą,słucham radia i napawam się błogą myślą o dzisiejszym wolnym,bo Seniorka jedzie do przedszkola.Wczoraj ugotowałam sobie już zupkę pomidorową,dzisiaj dorobię tylko lane kluski.Ze szczęścia o 5 tej rano mam banana na buzi :radosc1:Dobra,bo zapeszę.

Maluda od której do której godziny pdp przebywa w przeczkolu? 
11 lutego 2025 17:38 / 3 osobom podoba się ten post
nincia

Maluda od której do której godziny pdp przebywa w przeczkolu? :-)

Nincia, od 8 mej do 16 tej. 
11 lutego 2025 18:05 / 4 osobom podoba się ten post
nincia

Maluda od której do której godziny pdp przebywa w przeczkolu? :-)

To się spytaj rodzinki🙂 bo to bywa i różnie.