A ja zrobię dzisiaj Lachs-Pie :-). Wg przepisu z Deine Kuche ,tej gazetki z Rewe. Na obrazku ładnie wygląda,jak czytam to już mi smakuje,zakupy zrobione,zobaczymy co z tego wyjdzie :-)
A ja zrobię dzisiaj Lachs-Pie :-). Wg przepisu z Deine Kuche ,tej gazetki z Rewe. Na obrazku ładnie wygląda,jak czytam to już mi smakuje,zakupy zrobione,zobaczymy co z tego wyjdzie :-)
Z ryb to niestety łososia lubię najmniej.
Rzadko przygotowuje .
Na jutro kupiłam matiasy , tylko sałatkę zrobię i mundurowe ziemniaki :gotowanie:
Ja nie przepadam za takim tylko smażonym na patelni. Natomiast w sosach,curry np,z makaronem ,bardzo mi smakuje. Łosoś ma prawie 3 razy więcej Omega 3 w porównaniu z dorszem ,więc zdrowa rybka. Dzisiejszy Lachs Pie bardzo nam smakował. Trochę roboty bo i puree,i beszamel,i warzywa podsmażane,ale naprawdę warto. Na pewno zrobię kiedyś w domu dla gości,bo na jedną porcję to szkoda zachodu i prądu:-)
Aha , ja lubię łososia wędzonego , polskie tłuste brzuszki :-)
Jakby zapiekanka z łososiem ów Pie:-)
Czytałem ten przepis (s.34).
Ciekawy. Dla głodomorków, bynajmniej ilość składników o tym świadczy. Babcia nie przepada, ja też, więc z pewnością wykorzystam ten przepis gdzie indziej. Bo tu dziubnęłaby łyżką raz czy dwa i odłożyłaby. Lubimy za to matjasy.
Mam tu kilka poprzednich gazetek, taki jestem :smiech3: zbieracz. Zawsze coś wynajdę do zrobienia. A tu przepis na, środę (s.45) też podoba mi się.