Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

07 czerwca 2024 13:47 / 4 osobom podoba się ten post
Żurek na polskim zakwasie. Jak zrobiłem, to część przelałem do drugiego garneczka dla siebie, resztę dla babci zmiksowałem. Potem dodałem jej wędlinę i boczek, oczywiście przesmażony. Dziś nie dodawałem jajka. 
07 czerwca 2024 14:41 / 3 osobom podoba się ten post
Kalarepki z pietruszką a La szparagi , sos holenderski, flądra , ziemniaki, sałata 
07 czerwca 2024 14:52 / 2 osobom podoba się ten post
u mnie dzisiaj fasolka szparagowa, mlode ziemniaczki i jajko sadzone  pysznosci i od razu czuc jescze bardziej lato !!
07 czerwca 2024 15:56 / 2 osobom podoba się ten post
A ja zrobię dzisiaj Lachs-Pie . Wg przepisu z Deine Kuche ,tej gazetki z Rewe. Na obrazku ładnie wygląda,jak czytam to już mi smakuje,zakupy zrobione,zobaczymy co z tego wyjdzie 
07 czerwca 2024 16:23 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

A ja zrobię dzisiaj Lachs-Pie :-). Wg przepisu z Deine Kuche ,tej gazetki z Rewe. Na obrazku ładnie wygląda,jak czytam to już mi smakuje,zakupy zrobione,zobaczymy co z tego wyjdzie :-)

Z ryb to niestety łososia lubię najmniej. 
Rzadko przygotowuje . 
Na jutro kupiłam matiasy , tylko sałatkę zrobię i mundurowe ziemniaki 
07 czerwca 2024 21:27 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Z ryb to niestety łososia lubię najmniej. 
Rzadko przygotowuje . 
Na jutro kupiłam matiasy , tylko sałatkę zrobię i mundurowe ziemniaki :gotowanie:

Ja nie przepadam za takim tylko smażonym na patelni. Natomiast w sosach,curry np,z makaronem ,bardzo mi smakuje. Łosoś ma prawie 3 razy więcej Omega 3 w porównaniu z dorszem ,więc zdrowa rybka. Dzisiejszy Lachs Pie bardzo nam smakował. Trochę roboty bo i puree,i beszamel,i warzywa podsmażane,ale naprawdę warto. Na pewno zrobię kiedyś w domu dla gości,bo na jedną porcję to szkoda zachodu i prądu
07 czerwca 2024 21:36 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Ja nie przepadam za takim tylko smażonym na patelni. Natomiast w sosach,curry np,z makaronem ,bardzo mi smakuje. Łosoś ma prawie 3 razy więcej Omega 3 w porównaniu z dorszem ,więc zdrowa rybka. Dzisiejszy Lachs Pie bardzo nam smakował. Trochę roboty bo i puree,i beszamel,i warzywa podsmażane,ale naprawdę warto. Na pewno zrobię kiedyś w domu dla gości,bo na jedną porcję to szkoda zachodu i prądu:-)

Aha , ja lubię łososia wędzonego , polskie tłuste brzuszki 
07 czerwca 2024 21:51 / 1 osobie podoba się ten post
Jakby zapiekanka z łososiem ów Pie
07 czerwca 2024 23:11 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Aha , ja lubię łososia wędzonego , polskie tłuste brzuszki :-)

Też lubię 
07 czerwca 2024 23:13 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Jakby zapiekanka z łososiem ów Pie:-)

Tak,ten "paj" to właśnie zapiekanka. Naprawdę bardzo smaczna 
09 czerwca 2024 11:20 / 3 osobom podoba się ten post
Klasycznie już szparagi , dzisiaj po polsku ,z bułką tartą i masłem, ziemniaki i sznycel drobiowy 
Truskawki już  kosztuje my🍓🍓🍓
09 czerwca 2024 13:38 / 2 osobom podoba się ten post

Berlińskie Bulette, haha. Ale nie kupne. Do środka dałem jeszcze trochę startego sera.
Buraczki polskie z Edeki, moja surówka z rzodkiewki, pora, jabłka, jogurtu i majonezu. Ziemniaki puree z torebki. Bez mleka, bo w proszku jest już mleko, a dodaje się tylko później łyżeczkę czy to śmietany, czy to mleka. 
09 czerwca 2024 19:11 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

A ja zrobię dzisiaj Lachs-Pie :-). Wg przepisu z Deine Kuche ,tej gazetki z Rewe. Na obrazku ładnie wygląda,jak czytam to już mi smakuje,zakupy zrobione,zobaczymy co z tego wyjdzie :-)

Czytałem ten przepis (s.34).
Ciekawy. Dla głodomorków, bynajmniej ilość składników o tym świadczy. Babcia nie przepada, ja też, więc z pewnością wykorzystam ten przepis gdzie indziej. Bo tu dziubnęłaby łyżką raz czy dwa i odłożyłaby. Lubimy za to matjasy.
Mam tu kilka poprzednich gazetek, taki jestem  zbieracz. Zawsze coś wynajdę do zrobienia. A tu przepis na, środę (s.45) też podoba mi się. 
09 czerwca 2024 22:50 / 1 osobie podoba się ten post
Luke

Czytałem ten przepis (s.34).
Ciekawy. Dla głodomorków, bynajmniej ilość składników o tym świadczy. Babcia nie przepada, ja też, więc z pewnością wykorzystam ten przepis gdzie indziej. Bo tu dziubnęłaby łyżką raz czy dwa i odłożyłaby. Lubimy za to matjasy.
Mam tu kilka poprzednich gazetek, taki jestem :smiech3: zbieracz. Zawsze coś wynajdę do zrobienia. A tu przepis na, środę (s.45) też podoba mi się. 

Nie chce mi się szukać tej gazetki,jaki "tytuł "dania ? 
A ta zapiekanka faktycznie bardzo podzielna i wychodzi dużo. Ale tutaj seniorka,jej syn i ja lubimy sobie pojeść 
Dzisiaj robiłam warzywa z woka i piersią z indyka. Na ostro,z mlekiem kokosowym i ryż do tego. Spora porcja wyszła i wszystko zjedzone 
10 czerwca 2024 09:53 / 1 osobie podoba się ten post
Wyjadanie zapasów cd
Jest chłodno więc zupa z zielonej fasolki na wołowinie