Gołąbki z młodej kapusty, lubię takie twardawe nie dogotowane .
Doszła nowa koleżanka w pracy Ukrainka zrobiła dla mnie pierogi ruskie .Wczoraj jednego ugotowałam był pyszny, żałowałam , że tylko jeden .Inaczej smakuje , jutro popytam o przepis .
Gołąbki z młodej kapusty, lubię takie twardawe nie dogotowane .
Doszła nowa koleżanka w pracy Ukrainka zrobiła dla mnie pierogi ruskie .Wczoraj jednego ugotowałam był pyszny, żałowałam , że tylko jeden .Inaczej smakuje , jutro popytam o przepis .
Zaprzyjaźniona właścicielka" Amelie ",naszego bistro:oczko:,Gruzinka,obiecała mi,że zrobi prawdziwe,gruzińskie chinkali. Przypomniałaś mi o nich tymi ruskimi pierogami,muszę się przypomnieć Amelii :-).
Dietka :-)
Szparagi ziemniaki młode z pietruszką, sos holenderski, sałata z żurawiną :chaplin:
Sos holenderski też dietetyczny zrobiłaś?:oczko1:
A ja dzisiaj zaszalałam:lol1:Kolejny przepis z "cajtunga":-),trochę zmodyfikowany,zamiast medalionów,zawijanych w bekonie z kotletów schabowych,zrobiłam z polędwiczki wieprzowej,dodałam na patelnię liście świeżej szałwii.Do tego szparagi,krótko gotowane ,do piekarnika pod kruszonkę z masła,bułki tartej i skórki otartej z cytryny. Małe młode ziemniaczki,podgotowane,przekrojone na pół i na patelnię,na rumiano i chrupiąco podsmażone,też z szałwią. Podane na sosie. Zrobiłam go na bazie tłuszczu po smażeniu medalionów,dodałam białe wino,bulion,gorgonzolę i zagęściłam mąką ziemniaczaną. Tak szczegółowo opisuję bo przepis warty powtórzenia. Może ktoś się skusi. Było bardzo smakowicie :mniam:
Tylko zmywania sporo,ale na szczęście jest zmywarka :-)
Na obiad dziś sałatka letnia: szpinak (młode liście), arbuz, ser kozi feta, czarnuszka, oliwa i pychotka, super proopozycja na upalne dni. Znacie?
Ja się dziś zabieram za krupnik. Bardzo lubię a i podopiecznemu smakuje. U was co dziś będzie na stole?