Lubię wszelkie auflaufy :mniam: , często robię kartofelgratin , oj oj w zlą porę napisałaś .Teraz już za późno jutro zrobię :mniam:
Lubię wszelkie auflaufy :mniam: , często robię kartofelgratin , oj oj w zlą porę napisałaś .Teraz już za późno jutro zrobię :mniam:
Dzisiaj muszę tylko auflauf do piekarnika wstawić. Córka seniorki przygotowała wszystko. Moim zadaniem posypać serem i zapiec. Już kiedyś to jadłam,bardzo smaczne- Kohlrabi-Hackfleisch-Auflauf.
Gusiu ja nie wiem co to jest Auflauf nigdy nie jadłam,a może jadłam tylko nie wiem znałam nazwy🤫😄 .Możesz mi podpowiedzieć jak to się robi? Z góry dziękuję:kwiatek dla ciebie1:
Ja wreszcie mam prawdziwy polski obiad,pdp zgodziła się na kotlety mielone z ziemniakami i ja mizerię 😋a ona czerwoną kapustę. :radosc1:
Nincia,na pewno jadłaś,to zapiekanka po naszemu. Różne rzeczy można mieszać i zapiekać
Praktyczne,bo można zużyć resztki z lodówki,doprawić,posypać serem i zapiec.
Wiem,że masz bardzo skromny budżet i niewiele w lodówce :-(
Jak sobie przypomnę jakiś całkiem tani przepis,to go tutaj wstawię. Na pewno trzeba mieć jajka,śmietanę i ser :-)
Gusia ,tak znam to ale tutaj to mi nie będzie potrzebne,jednak dziękuję bardzo,nie znałam tylko tej nazwy po niemiecku:-)
Ale już znasz i żadna babcia Cię nie zaskoczy jak będzie miała na Auflauf apetyt 👍:aniolki:
Tak dziękuję za podpowiedź :przytul aniola: Już mnie żadna babcia nie zaskoczy.
One są dobre w zaskakiwaniu :-)
Dorotee. :hihi:Już się przekonałam
Nincia,na pewno jadłaś,to zapiekanka po naszemu. Różne rzeczy można mieszać i zapiekać
Praktyczne,bo można zużyć resztki z lodówki,doprawić,posypać serem i zapiec.
Wiem,że masz bardzo skromny budżet i niewiele w lodówce :-(
Jak sobie przypomnę jakiś całkiem tani przepis,to go tutaj wstawię. Na pewno trzeba mieć jajka,śmietanę i ser :-)
Ja upajam te świństwa. Trucizny nie chce , więc wystawiam pojemniki z piwem bezalkoholoweym . Tylko muszę je potem wynieść .Fuj