Zawsze się cieszę jak coś smacznego znajdę,kiedy trzeba szybko,albo mi się nie chce,albo pomysłu nie mam :-)
Zawsze się cieszę jak coś smacznego znajdę,kiedy trzeba szybko,albo mi się nie chce,albo pomysłu nie mam :-)
I z jabłkami jeszcze-pycha :mniam:
Dziś zuba z ważyw mrożonych. Czasem nie ma się co wysilać
My dziś z mężem też na szybko obiad, jajecznica z boczkiem,cebulką i troszkę natki pietruszki do tego chlebek lub bułka :-)
Ja dziś panierowane piersi z kurczaka robię. W bułce tartej chciałem zrobić, ale ostatnio ktoś mi powiedział że panierowane w samej mące są lepsze bo delikatniejsze, takie bardziej pod seniora. Wy jak smażycie? Może coś doradzicie?
Majeranek, oregano - zależy czy ma być wege czy z mięsem. Czosnek chyba też obowiązkowy co?
Nie pracując w weekend i będąc w posiadaniu przypraw z tureckiego targu ( jak zapytałam ile kosztowały- syn mi odpowiedzial, że taniej niż w Biedronce :-) . Tak zachwalali swoje produkty również w polskim języku tamtejsi handlarze)- wzięłam się za sumak. No i powstala sałata z arbuzem i dressingiem z dodatkiem tej przyprawy i zamarynowany w tej przyprawie pieczony kurczak do tego . Zmontowałam również herbaciane lody sorbetowe. Same orientalne smaki. Kurczaka zjadł mój mąż z sosem z tysiąca wysp - opatentowanym przez niego samego i jego produkcji. Kiedyś pisalam co to . Jak ktoś ciekawy - moge zdradzic tajemnicę :lol3:
Qrcze, sumakiem nigdy niczego nie przyprawiałam, nawet nie wiedziałam że taki istnieje. A myślałam że ja ekspertka przyprawowa :-). Z tego co piszesz wychodzi że on do wielu dań się nadaje. Może jeszcze zdążę przed wyjazdem do Turka skoczyć i wzbogacić swoje zapasy :oczko:
A o przepis na sos z tysiąca wysp poproszę,kupowałam tylko gotowce,do sałaty z krewetkami