Powitajki przy kawie 77

31 maja 2024 07:30 / 1 osobie podoba się ten post
31 maja 2024 07:45 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień doberek wszystkim u mnie nadal pada i tak ma być jeszcze i jutro ☹️ nie jestem zadowolona,no ale cóż nie zmienię tego  do tego tylko 9-10 st. ale mi się klimat trafił ,😬.Wszystkim spokojnego dzionka życzę.
31 maja 2024 08:18 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 
31 maja 2024 08:30 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dzień dobry Forum wesolemu :-) . Właściwie to mam pytanie centralnie do Dorotee. Jako że na weekend lecę do Dus. do koleżanki, która tam naucza w Volkschule (rewizyta z okazji małego święta );. No a Dorotee w Dus jest. Teraz pytanie - czy się w weekend w Dus będzie działo ? Co zobaczyć? Kleilysmy spotkanie na wariata , kumpela mówi, że jakos to będzie a ja nie chciałabym się dać zaskoczyć . Tak z pustymi rękami jechać bez żadnych ziółek czy innych środków mogacych ucieszyć starsze panie takie jak my :-) . Już się nie wygłupiam i proszę info w pigułce :). 
Miłego dzionka , zmykam, potem zajrzę.

Huhu
Akurat  jutro ma miejsce dzień Japonii w Duess. Już byłam dwa razy , warte uwagi . Nocny pokaż fajerwerków nad brzegiem Renu.
Starówka i jest co zobaczyć i zjeść i wypić.
Rheinturm, wjazd 12 euro . Widok na Ren i miasto . Druga strona Renu , Oberkassel , Barbarossapltz, knajpki . 
Nordstrasse 
Mój ukochany Benrath, Gerresheim  Nieduże osiedla. 
Fichtenstrasse ulica dawnych komun , obecnie pożądane miejsce do mieszkania , piękne grafitti. 
Osiedle wyjętych spod prawa na Rath, adresu nie pamiętam , ukryte za kolejowym przejazdem. 
Może coś mi jeszcze wpadnie 
U mnie na Venhaussen pyszne lody
31 maja 2024 09:33 / 3 osobom podoba się ten post
dzień dobry wszystkim! 

dzisiaj planuję przejażdżkę !
31 maja 2024 10:05 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,maj się nam wymaja,jutro wszystkie dzieci nasze są 
Aku się ładuje a ja trzymam kciuki żeby nie padało. Oj ,chce mi się z pdp gdzieś wyruszyć,oby deszcz nie przeszkodził.Dzisiaj nad ranem znów mi Pedepcia upadła w łazience,cóż,nie mogę stać przy niej 24/24. Nabiła sobie wielkiego siniala na tyłku. I tak dziw,że nigdy nic sobie nie złamała. To pierwszy upadek od ponad dwóch tygodni,od kiedy przyjechałam. A już myślałam że zapomnimy o tych upadkach.
Siedzialam do późna w nocy z Netflixem i poleżałam sobie dzisiaj dłużej,bo jakoś wstawać mi się nie chciało. Dzisiaj spokojny dzień,tylko pieczywo i świeże kwiaty dokupię,wszystko inne mamy. Gotować też nie muszę,na dzisiaj mamy co jeść. Mleczko narobiła mi ochoty na gołąbki,tylko nie bardzo chce mi się stać dłużej przy garach. Wczoraj bawiłam się z gulaszem i kluskami śląskimi,może,jak dostanę "luźną " kapuchę,to jutro pozawijam w nią coś i będzie na dwa razy. Nie widziałam w sklepach takiej młodej jak u nas kapusty a bazarek tutaj w czwartki,więc wczoraj nas ominął. Robił ktoś ze Spitzkohl?
Tina,udanej eskapady i fajnego czasu z kumpelą życzę a nam wszystkim pogodnego,spokojnego dnia 
31 maja 2024 10:39 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry,maj się nam wymaja,jutro wszystkie dzieci nasze są :-)
Aku się ładuje a ja trzymam kciuki żeby nie padało. Oj ,chce mi się z pdp gdzieś wyruszyć,oby deszcz nie przeszkodził.Dzisiaj nad ranem znów mi Pedepcia upadła w łazience,cóż,nie mogę stać przy niej 24/24:-(. Nabiła sobie wielkiego siniala na tyłku. I tak dziw,że nigdy nic sobie nie złamała. To pierwszy upadek od ponad dwóch tygodni,od kiedy przyjechałam. A już myślałam że zapomnimy o tych upadkach.
Siedzialam do późna w nocy z Netflixem i poleżałam sobie dzisiaj dłużej,bo jakoś wstawać mi się nie chciało. Dzisiaj spokojny dzień,tylko pieczywo i świeże kwiaty dokupię,wszystko inne mamy. Gotować też nie muszę,na dzisiaj mamy co jeść. Mleczko narobiła mi ochoty na gołąbki,tylko nie bardzo chce mi się stać dłużej przy garach. Wczoraj bawiłam się z gulaszem i kluskami śląskimi,może,jak dostanę "luźną " kapuchę,to jutro pozawijam w nią coś i będzie na dwa razy. Nie widziałam w sklepach takiej młodej jak u nas kapusty a bazarek tutaj w czwartki,więc wczoraj nas ominął. Robił ktoś ze Spitzkohl?
Tina,udanej eskapady i fajnego czasu z kumpelą życzę a nam wszystkim pogodnego,spokojnego dnia :najlepszego3:

Zgadza się! dziś osatni dzień maja.. jutro wszyscy świętujmy

Ja mam plan na dziśi  jutro: odpocząć, jak pogoda pozwoli grill, spacerek. 
31 maja 2024 11:01 / 2 osobom podoba się ten post
Tak dziś ostatni dzień mają a jutro Dzień Dziecka,u mnie w rodzinie jedna osoba ma dodatkowo urodziny to będą świętować,a ja siedzę tutaj.Nawet nie kazałam im przesyłać zdjęć bo mi ślinka poleci że takie pyszności mają. .Nadrobię to jak wrócę do domu,młoda kapustka zasmażana kotlecik schabowy i ziemniaczki z koperkiem 😋, i wiele innych smakołyków 
31 maja 2024 11:03 / 1 osobie podoba się ten post
Krzysiek15

Zgadza się! dziś osatni dzień maja.. jutro wszyscy świętujmy :szampan2::szampan:

Ja mam plan na dziśi  jutro: odpocząć, jak pogoda pozwoli grill, spacerek. :moje_wakacje:

Nie wszyscy świętują bo ja już nie mam rodziców więc nie jestem już niczyim dzieckiem. Mam za to dzieci i wnuki 
31 maja 2024 11:03 / 2 osobom podoba się ten post
nincia

Tak dziś ostatni dzień mają a jutro Dzień Dziecka,u mnie w rodzinie jedna osoba ma dodatkowo urodziny to będą świętować,a ja siedzę tutaj.Nawet nie kazałam im przesyłać zdjęć bo mi ślinka poleci że takie pyszności mają.:-( .Nadrobię to jak wrócę do domu,młoda kapustka zasmażana kotlecik schabowy i ziemniaczki z koperkiem 😋, i wiele innych smakołyków :-)

Nincia Ty już pewnie śnisz o pysznym jedzeniu 
31 maja 2024 11:06 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo  spokojnego dzionka 
31 maja 2024 11:54 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Nincia Ty już pewnie śnisz o pysznym jedzeniu :aniolki:

Qrcze,czy nie jest to wkurzające a nawet upokarzające,że opiekunka marzy o tym,żeby się najeść?Nie mówię o frykasach ale o normalnym jedzeniu. Moim zdaniem nincia powinna zgłosić to agencji,która Ją tam wysłała. Skoro na miejscu nie ma zim rozmawiać,seniorce wystarczą grysiki na obiad,to niech agencja załatwi sprawę budżetu tylko dla opiekunki 
31 maja 2024 11:57 / 1 osobie podoba się ten post
nincia

Tak dziś ostatni dzień mają a jutro Dzień Dziecka,u mnie w rodzinie jedna osoba ma dodatkowo urodziny to będą świętować,a ja siedzę tutaj.Nawet nie kazałam im przesyłać zdjęć bo mi ślinka poleci że takie pyszności mają.:-( .Nadrobię to jak wrócę do domu,młoda kapustka zasmażana kotlecik schabowy i ziemniaczki z koperkiem 😋, i wiele innych smakołyków :-)

Moja przyjaciółka też jutro świętuje 60te urodziny. Duża impreza ,na bogato ,z muzyką i tańcami,w restauracji. Bardzo żałuję,że nie mogę w niej uczestniczyć. Nawet nie smakołyków,zabawy,tylko wspomnień których z tej uroczystości miała nie będę 
31 maja 2024 13:46 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia, ja często ze Spitzkohl robię, pooglądaj na YouTube, fajne niemieckie przepisy
31 maja 2024 13:59 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Nincia Ty już pewnie śnisz o pysznym jedzeniu :aniolki:

Tak dorotee już tylko 12 dni mi zostało w domu to nadrobię 😄😋 a agencja wie i mieli starać się coś zareagować ale pewnie mają to w nosie (ładnie mówiąc).