Powitajki przy kawie 77

03 grudnia 2024 06:54 / 5 osobom podoba się ten post
Witam wtorkowo
Dziś miałam mieć wolne przedpołudnie i miałam zamiar poszukać w sklepach nawlekacza dla Beatki, ale pani która odwiedza seniorkę raz w tygodniu zadzwoniła, że jest chora i odwołała wizytę
Miłego dnia ludkowie
03 grudnia 2024 06:56 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Witam. :chaplin: Wczoraj deszcz padał wieczorem. Dziś już słyszę ciszę . Dziś fizjo z seniorem i musimy w tym celu jeździć do miasta a później zakupy z seniorka. Codziennie coś więc czas szybko leci. Kto ich będzie woził na te wszystkie terminy rozpisane w kalendarzu po nowym roku ? 🤔 Ich wybor. Chcą zostać sami niech zostaja. Nawet córka zerwała kontakt z nimi po ich decyzji. Trudno. Mi podziekowała za opiekę i na tym był koniec pisania i do mnie i do nich. Ja ją rozumiem. Chytrość Niemców nie ma granic. ☹️😭  Spokojnego dnia opiekunowo. 

Będą zamawiać taxi
03 grudnia 2024 07:18 / 3 osobom podoba się ten post
Malgi

Witam wtorkowo:chaplin:
Dziś miałam mieć wolne przedpołudnie i miałam zamiar poszukać w sklepach nawlekacza dla Beatki:przytul aniola:, ale pani która odwiedza seniorkę raz w tygodniu zadzwoniła, że jest chora i odwołała wizytę:nerwowy1:
Miłego dnia ludkowie:wstajemy:

03 grudnia 2024 08:08 / 2 osobom podoba się ten post
Malgi

Będą zamawiać taxi:ferrari:

Kilka razy w tygodniu ? I to specjalne bo dziadek ma duży rolator bo on wysoki 1.90 chłop. 😜 Powodzenia. 🙄😜
03 grudnia 2024 10:13 / 5 osobom podoba się ten post
i tak w kółko 
Pogodnie, trzy stopnie ponad kreskę, słoneczko, obiad prawie ugotowany.
Spokojnego dzionka i nie przemęczać się 

03 grudnia 2024 10:54 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, szykuję się na jutrzejszy wyjazd. Postanowiłam podrzucić przyjaciólce jakąs lekturę. Z wyborem nie miałam problemu, raczej z formą. W końcu postanowiłam, że dam jej dostęp do mojego księgozbioru w chmurze . Nie powinno być problemu z ogarnięciem dostępu, bo jest bystra a i nie ma dwóch lewych rączek . Na miejscu tylko zrobię przegląd techniczny jej lapka . Obiad już pachnie, lecę dalej 
Wam spokojnego dnia . 

03 grudnia 2024 10:54 / 1 osobie podoba się ten post
Malgi

Będą zamawiać taxi:ferrari:

Pewnie tak :) 
03 grudnia 2024 10:56 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

To nie przekręt to konieczność 
O zdrowie trza dbać :lol3:

Jak nie jak tak 
03 grudnia 2024 11:02 / 1 osobie podoba się ten post
Poki co spróbujcie tego, AI na coś się przydaje 

">
Coś mi filmiku nie chce zamiescic prawidlowo, moze link jest wadliwy. 
W kazdym razie metoda na kartke , potem jeszcze raz spróbuje. 

03 grudnia 2024 16:41 / 4 osobom podoba się ten post
Dobry wieczór .
04 grudnia 2024 05:04 / 3 osobom podoba się ten post
Witam środowo
Środa przeleci - tydzień obleci
Dziś mamy wizytę u dentysty, bo seniorkę boli ząb.
Poza tym dzień jak co dzień
Miłego dnia wszystkim
04 grudnia 2024 05:37 / 3 osobom podoba się ten post
Doberek. No i się sprawdziło... O czym za dnia myślisz, to Ci się w nocy przyśni. Oglądałam dramat ze wstawkami z obozu w Auschwitz i całą noc miałam koszmary. Już o piątej byłam ganz wach. Dzisiaj zapodam sobie komedię. Całą noc lało, a teraz cisza. Niech pada po południu. 
04 grudnia 2024 08:42 / 1 osobie podoba się ten post
Maluda

Doberek. No i się sprawdziło... O czym za dnia myślisz, to Ci się w nocy przyśni. Oglądałam dramat ze wstawkami z obozu w Auschwitz i całą noc miałam koszmary. Już o piątej byłam ganz wach. Dzisiaj zapodam sobie komedię. Całą noc lało, a teraz cisza. Niech pada po południu. 

Kochana ja też tak mam.. jak się naoglądam na noc to później ciężko spać. Dlatego zazwyczaj włączam coś lekkiego, chociaż te ciężkie filmy też są wazne.. też trzeba je kiedyś zobaczyć. Moją metodą jest oglądanie wspólne z córkami albo z koleżankami.. wtedy jakoś tak mi łatwiej "wchodzi" i w miarę mi się śpi
04 grudnia 2024 08:56
Maluda, oszczędzaj się i nie serwuj sobie takich filmów na noc 🙂

Ja muszę cały czas nosić klucze przy d...., zamykać pokój, bo pdp często szuka w moim pokoju swojej zmarłej żony. Częste przekładanie rzeczy z miejsca na miejsce, pakowanie cukru i soli do lodówki. W nocy wstał i jadł...chleb z Butterschmalz. Ciężko chory ten mój podopieczny. Gdzieś wybył na rowerze teraz, ale zawsze wraca. Chociaż mówił o sąsiednim miasteczku, haha.
Słoneczny dzień, póki co....