Powitajki przy kawie 77

02 czerwca 2024 07:39 / 3 osobom podoba się ten post
Dzien dobry 
cos mi sie dzisiaj wstac nie chcialo
szaro , ponuro , deszcz pada 
kawusia juz sie robi 
milego dnia 
02 czerwca 2024 07:49 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ,mnie też się nie chce wstawać ale muszę:  Miłego i spokojnego dnia życzę.Pogoda u mnie pochmurna i zapowiadali znowu deszcz i zimno, 
02 czerwca 2024 08:47 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊  ciemno , zimno , padać chce  aż się oczy otwierać nie chce 
Udanej niedzieli 😉 
02 czerwca 2024 09:23 / 2 osobom podoba się ten post
Witam w niedzielę 
Nie pada i jest przyjemnie drugą kawę w ogrodzie wypić 
Podopieczna jak podopieczna. Śpi po śniadanku, dziś poprosiła mnie o jajko na miękko. Żaden problem, ze stoperem w ręku 4 minuty i 10,sekund, chwilkę w zimnej wodzie i fertig 😂 Wczoraj pizza na obiad,a dziś rybka smażona. No i jej ulubione ziemniaczki.
Ostatnio fizjo, bo znów przychodzi, zasugerowała synom lifta i wózek z rozkładanym oparciem. Bo ile też może leżeć. Odleżyn nie ma, pilnuję tego. Dużo ją kremuję, więc jest ok.

Miłego dnia 
02 czerwca 2024 10:30 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,i mnie wstawać się nie chciało,zapowiadali że ma być słońce,póki co,pogoda przechlapana,chociaż nie chlapie tylko mży. Seniorka jeszcze śpi,poprzednią noc miała kiepską,dzisiaj mam wrażenie,że przespała całą "durś ",żadnych śladów wędrówek do łazienki. Liczę że się przejaśni i deszcz pójdzie sobie gdzieś,bo miałam plan,dokąd dzisiaj wyruszymy. Nadchodzący tydzień zapowiada się ciekawie. Jutro rano muszę skoczyć do ortopedy po receptę na dalsze wizyty fizjo,ja się o nie starałam,powtarzałam recepty i pod moją nieobecność nikt o tym nie pomyślał. Teraz pewnie będziemy musiały czekać na wolne terminy. Po południu wizyta u lekarki od żył,może też coś poradzi na opuchnięte ciągle nogi i stopy,może jakieś tabletki odwadniające? Myślę że ten bardzo duży przyrost wagi to nie tylko skutek jedzenia,ale też zatrzymana w organizmie woda. Ale ja nie lekarz,niech on coś radzi. We wtorek mamy odwiedziny u jednej z koleżanek Pedepci,w towarzystwie jeszcze innej. Blisko,jak nie będzie padało to nikt nie musi po nas przyjeżdżać,pojedziemy naszą lymuzyną .
W następną niedzielę,jak co roku,inna przyjaciółka mieszkająca na przedmieściach Kolonii,organizuje spotkanie z atrakcjami,pożegnanie wiosny i powitanie lata,podobno jest zawsze śmiechu co niemiara. Tu już zostaniemy odebrane i odwiezione do domu. A dwa dni później,11 czerwca,wyjazd z pdp i jej córką do Bad Neuenahr i Remagen. Dziewczyny na pogrzeb przyjaciółki i stypę,ja umówiłam się już z moją Waltraut z Bonn,dojedzie do mnie i wspólnie spędzimy fajnie czas. Jak widzicie,atrakcji mi nie brakuje ,co nie znaczy że nie mam co robić,że zawsze jest lekko,łatwo i przyjemnie.Teraz biorę się za śniadanie,poczekam aż pdp wstanie. Czekam też na słońce ☀️,którego i Wam życzę. Dobrego dnia 
02 czerwca 2024 10:36 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry u mnie na razie nie pada, ale po południu możliwy jeszcze deszcz i burze, oby prognozy się nie sprawdziły.
Życzę nam wszystkim spokojnej, pogodnej niedzieli 
02 czerwca 2024 11:40 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Już się melduje z nowej szteli. Tylko miesiąc więc szybciutko zleci . Tutaj 2 seniorów 88 senior i 81 lat seniorka. Ona jeszcze autko prowadzi. Mam nadzieję , że będzie ok i szybko zleci. Tutaj też chłodno i pada.
Wszystkim życzę spokojnego dnia 
02 czerwca 2024 12:01 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry. :chaplin: Już się melduje z nowej szteli. Tylko miesiąc więc szybciutko zleci . Tutaj 2 seniorów 88 senior i 81 lat seniorka. Ona jeszcze autko prowadzi. Mam nadzieję , że będzie ok i szybko zleci. Tutaj też chłodno i pada.
Wszystkim życzę spokojnego dnia :kawa:

Powodzenia,niech czas mija spokojnie 
02 czerwca 2024 12:23 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry. :chaplin: Już się melduje z nowej szteli. Tylko miesiąc więc szybciutko zleci . Tutaj 2 seniorów 88 senior i 81 lat seniorka. Ona jeszcze autko prowadzi. Mam nadzieję , że będzie ok i szybko zleci. Tutaj też chłodno i pada.
Wszystkim życzę spokojnego dnia :kawa:

Dusia jaka firma daje zlecenia na 1 m.,bo ja bym tak chciała jezdzić oczywiście z możliwością przedłużenia jeśli byłoby ok. Jeden miesiąc to szybko zleci, nawet w złej atmosferze. 
02 czerwca 2024 12:32 / 2 osobom podoba się ten post
nincia

Dusia jaka firma daje zlecenia na 1 m.,bo ja bym tak chciała jezdzić oczywiście z możliwością przedłużenia jeśli byłoby ok.:-) Jeden miesiąc to szybko zleci, nawet w złej atmosferze. :lol2:

Ja byłam przecież dopiero na innym i agencja napisania, że jest chętna aje tylko na miesiąc bo z innego zlecenia zjeżdża ( mała kłamstewko zastosowali, że tam seniorka do szpitala i itd itd. 🤣 ) a że tutaj rodzina potrzebowała opieki to się zgodzili. Mnie wystarczy . Tam 6 teraz 4 . Trzeba trochę odpocząć. Resztę lipca mężem w domciu..❤️❤️❤️
02 czerwca 2024 12:32 / 1 osobie podoba się ten post
nincia

Dusia jaka firma daje zlecenia na 1 m.,bo ja bym tak chciała jezdzić oczywiście z możliwością przedłużenia jeśli byłoby ok.:-) Jeden miesiąc to szybko zleci, nawet w złej atmosferze. :lol2:

Ja byłam przecież dopiero na innym i agencja napisania, że jest chętna aje tylko na miesiąc bo z innego zlecenia zjeżdża ( mała kłamstewko zastosowali, że tam seniorka do szpitala i itd itd. 🤣 ) a że tutaj rodzina potrzebowała opieki to się zgodzili. Mnie wystarczy . Tam 6 teraz 4 . Trzeba trochę odpocząć. Resztę lipca mężem w domciu..❤️❤️❤️
02 czerwca 2024 12:32 / 1 osobie podoba się ten post
O poszło dwa razy 🤣😁😏
02 czerwca 2024 12:52 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Teraz rozumiem  bo takich zleceń krótkich to raczej nie ma,życzę ci aby ci się dobrze współpracowało z dwoma seniorami. Ja raczej boję się wyjeżdżać do dwóch osób bo dwoje ci patrzy na ręce,dwoje rządzą i wtrącają się i za dwóch trzeba sprzątać a ja już mam dobre 60+ więc też nie mam tyle siły  
02 czerwca 2024 12:59 / 2 osobom podoba się ten post
nincia

Teraz rozumiem :-) bo takich zleceń krótkich to raczej nie ma,życzę ci aby ci się dobrze współpracowało z dwoma seniorami. Ja raczej boję się wyjeżdżać do dwóch osób bo dwoje ci patrzy na ręce,dwoje rządzą i wtrącają się i za dwóch trzeba sprzątać a ja już mam dobre 60+ więc też nie mam tyle siły :hihi: 

Może dam radę.🤣😏 Szybko powinno zleciec . Są krótkie zlecenia. Często a tym bardziej w okresie letnim. Szukaj na FB. 
02 czerwca 2024 13:17 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Może dam radę.🤣😏 Szybko powinno zleciec . Są krótkie zlecenia. Często a tym bardziej w okresie letnim. Szukaj na FB. 

Ooooo nie nie ja teraz muszę odpocząć co najmniej miesiąc czy półtora, myślę o wyjedzie gdzieś początek sierpnia ale właśnie na krótko,najdłużej 6 tygodni.