Powitajki przy kawie 77

29 maja 2024 18:02 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry a może dobry wieczór miłego wieczoru wszystkim 
30 maja 2024 06:34 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w czwartek miłego dnia wszystkim 
30 maja 2024 07:21 / 1 osobie podoba się ten post
Dzien dobry w deszczowy czwartek 
milego dzionka 
30 maja 2024 07:26 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry u mnie też pada Spokojnego i miłego fzionka
30 maja 2024 07:45 / 2 osobom podoba się ten post
Kochani jaka radość dlanie od rana,panowie już się pakują,i trochę ogarniają kuchnię i pokoje  Nareszcie będę miała swobodę.Słyszę że nawet odkurzają przedpokój  Jednak wporządku faceci 
30 maja 2024 08:49 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊  pogodnego Bożego Ciała 
Ninciu widzisz wszystko się układa🤗
30 maja 2024 09:47 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Dzień dobry Opiekunkowo 😊 :chaplin: pogodnego Bożego Ciała :-)
Ninciu widzisz wszystko się układa🤗

dorotee nie jest źle ale tylko rynek posprzątali a uliczki zostały dla mnie 😄 a na schodach jak brudno bo panowie nie nauczenie wycierać butów😄🥺🤫ale to nic jutro to ogarnę dziś jest wielkie święto więc zostawiam na jutro żeby grzechu nie mieć😊
30 maja 2024 09:50 / 2 osobom podoba się ten post
Och przepraszam wszystkim życzę spokojnego dnia nie tylko dorotee
30 maja 2024 09:52 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry u mnie też ,ale od południa ma się rozpogodzić, więc w przerwie 
Spokojnego, świątecznego dnia życzę wszystkim 
30 maja 2024 11:35 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry w świąteczne prawie południe. U nas to jeszcze rano,pdp dzien rozpoczyna najwcześniej o 10tej. Ale też późno kończymy,ok północy 
Ranek był pogodny,wykorzystałam spokojny czas na posiedzenie na tarasie,słuchając śpiewu ptaków,popijając kawkę i plotkując z siostrą. Teraz ,niestety już się chmurzy ,mam jednak nadzieję że uda nam się dzisiaj spacer na wózku zaliczyć. Niedaleko jest kościół,dzwony dzwoniły od rana i chyba też jest procesja,bo echo śpiewów kościelnych się niesie. Moja pdp katoliczka,ale o kościół ,podczas moich tutaj obecności,jeszcze nie zahaczyła ani nie wspomniała,że chciałaby pójść. Grób ojca i męża też raczej rzadko odwiedzają,nawet nie wiem gdzie jest cmentarz. Zapłacili ogrodnikowi za dbanie o grób i,wg nich,nie ma potrzeby tam biegać. Przecież i tak już tam męża ani ojca nie ma. Cóż,można i tak ,jeśli ktoś się z tym dobrze czuje.
Spokojnego,świątecznego ,pogodnego dnia życzę 
30 maja 2024 15:00
Gusia29

Dzień dobry w świąteczne prawie południe. U nas to jeszcze rano,pdp dzien rozpoczyna najwcześniej o 10tej. Ale też późno kończymy,ok północy :oczko:
Ranek był pogodny,wykorzystałam spokojny czas na posiedzenie na tarasie,słuchając śpiewu ptaków,popijając kawkę i plotkując z siostrą. Teraz ,niestety już się chmurzy :-(,mam jednak nadzieję że uda nam się dzisiaj spacer na wózku zaliczyć. Niedaleko jest kościół,dzwony dzwoniły od rana i chyba też jest procesja,bo echo śpiewów kościelnych się niesie. Moja pdp katoliczka,ale o kościół ,podczas moich tutaj obecności,jeszcze nie zahaczyła ani nie wspomniała,że chciałaby pójść. Grób ojca i męża też raczej rzadko odwiedzają,nawet nie wiem gdzie jest cmentarz. Zapłacili ogrodnikowi za dbanie o grób i,wg nich,nie ma potrzeby tam biegać. Przecież i tak już tam męża ani ojca nie ma. Cóż,można i tak ,jeśli ktoś się z tym dobrze czuje.
Spokojnego,świątecznego ,pogodnego dnia życzę :najlepszego3:

Gusia ja w Niemczech tylko raz byłam na cmentarzu z pdp gdy byłam na wszystkich świętych.Rodzina wiedziała że ja katoliczką i znała nasze zwyczaje w dym dniu.Przyjechała rodzina i pojechaliśmy na grób matki i ojca mojej pdp.Kupili zwyklę te małe znicze co palimy w domach jako pachnące i mogłam tradycyjne zapalić świeczkę. 🕯️.Tutaj gdzie jestem to mąż pdp zmarł 7 m. Temu i był syn mogł zabrać matkę na cmentarz ale tu nie myśli się tak jak u nas.Pewnie też wynajęli kogoś do sprzątania grobu i to im wystarczy.
31 maja 2024 05:38 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry deszczyk sobie pada i pewnie nie wie , że wyręczył mnie w podlewaniu roślin . Oko
Cieszę się , że wszyscy mi pomagaja .
Obudziłam się i koniec spania, ale poleżeć to.ja lubię  
Dzisiaj targowy dzień ,pojadę może coś roślinnego  ustrzele  .
Dobrego dnia życzę 

31 maja 2024 05:55 / 4 osobom podoba się ten post
Witam o poranku 
zaczynamy weekend , ostatni dzien maja 
ja dzisiaj na zakupy musze sie wybrac ale nie wiem czy wziac parasol czy tez lepiej mala lodke 
milego dzionka 
31 maja 2024 06:02 / 1 osobie podoba się ten post
Fiore

Witam o poranku :wstajemy:
zaczynamy weekend , ostatni dzien maja :ksiaze na rumaku:
ja dzisiaj na zakupy musze sie wybrac ale nie wiem czy wziac parasol czy tez lepiej mala lodke :smiech3::strach na wroble:
milego dzionka :przytula:

Też dla mnie to drogi dzień . Wypłata i od razu wymiana gotówki na fanty .Krem mi się skończył, spodnie lniane widziałam, sandałki do tych spodni no i plecach mój już traci fason . Wydam kasę, żeby mieć spokojny czerwiec .
31 maja 2024 07:10 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Forum wesolemu  . Właściwie to mam pytanie centralnie do Dorotee. Jako że na weekend lecę do Dus. do koleżanki, która tam naucza w Volkschule (rewizyta z okazji małego święta );. No a Dorotee w Dus jest. Teraz pytanie - czy się w weekend w Dus będzie działo ? Co zobaczyć? Kleilysmy spotkanie na wariata , kumpela mówi, że jakos to będzie a ja nie chciałabym się dać zaskoczyć . Tak z pustymi rękami jechać bez żadnych ziółek czy innych środków mogacych ucieszyć starsze panie takie jak my  . Już się nie wygłupiam i proszę info w pigułce :). 
Miłego dzionka , zmykam, potem zajrzę.