Gusia, ja często ze Spitzkohl robię, pooglądaj na YouTube, fajne niemieckie przepisy
Gusia, ja często ze Spitzkohl robię, pooglądaj na YouTube, fajne niemieckie przepisy
Huhu
Akurat jutro ma miejsce dzień Japonii w Duess. Już byłam dwa razy , warte uwagi . Nocny pokaż fajerwerków nad brzegiem Renu.
Starówka i jest co zobaczyć i zjeść i wypić.:chaplin:
Rheinturm, wjazd 12 euro . Widok na Ren i miasto . Druga strona Renu , Oberkassel , Barbarossapltz, knajpki .
Nordstrasse
Mój ukochany Benrath, Gerresheim Nieduże osiedla.
Fichtenstrasse ulica dawnych komun , obecnie pożądane miejsce do mieszkania , piękne grafitti.
Osiedle wyjętych spod prawa na Rath, adresu nie pamiętam , ukryte za kolejowym przejazdem.
Może coś mi jeszcze wpadnie
U mnie na Venhaussen pyszne lody:-)
Dzień dobry,ale nie bardzo. W dniu dziecka powinno być słonecznie i radośnie a dzisiaj chmury od rana :-(. Wygląda na to,że zaraz zacznie lać,oby nie cały dzień. Muszę na zakupy wyskoczyć,myślałam że będziemy mogły pojechać razem z pdp ale raczej nic z tego. Miałaby okazję pobuszować w spożywczaku,dla niej jakaś odmiana,dla mnie czas szybciej by zleciał. Zanosi się na siedzenie w domu.
Spokojnego,przyjemnego dnia i dużo słońca życzę :najlepszego3:
Gusia u mnie też pogoda kiepska przepaduje deszcz i jest tylko 10 st.ciepła też chyba w domu posiedzę bo na dodatek jestem wściekła na pdp i jej córkę,ale o tym napiszę później w poskarżyjkach.😬
:aniolki: