Powitajki przy kawie 77

27 maja 2024 18:43 / 2 osobom podoba się ten post
Nawet nie sprawdzam kiedy tu ostatnio bylam bo aż wstyd😁Dobry Abent😉Rodakom w pracy🫡Tina pisze że ma już fajrant a ja od 3 dni frei i jeszcze jutro tyż.W sobote był u nas wiosenny festyn .Przyjechalo sporo ludzi ,wyżerka na calego.Każdy z pracowników dostal dla siebie 2 żetony +2 dla osoby towarzyszącej .Ściągnęlam wiec kumpelę po fachu z innej miejscowości i balowałyśmy do 16-ej.Stragany porostawiane a w nich sporo rzeczy własnorecznie wykonanych pezez podopiecznych .
Niedawno gościlam też rodzinkę, ale etapami.Razem odpada, moglo by być zbyt temperamentnie😉A od 1 lipca urlop 9dni i kierunek Pl. Reszte urlopu lipcowego to sie jeszsze zobaczy ,jakies plany a raczej zalożenia są.Kopnęłam się jakiś czas temu do Ascony jak byly w Coopie bilety za 49 i do Genewy .Teraz żadnej akcji nie ma, chyba🧐Ale ogród z Rododendronami odwiedzilam w zeszlym tyg. i to nie aż tak daleko ode mnie jest.Pięknie tam...
Leje u mnie...porażka. Dzieki Bogu że Glicynie juz przekwitly mi na tarasie bo o ile na początku prezentowaly sie bajecznie pieknie to potem w chol ...ę roboty.Tak to bywa z kwiciem.
Milego jeszcze wieczoru kolezanki i koledzy 🤗Pozdrawiam serdecznie 😊

27 maja 2024 19:02 / 1 osobie podoba się ten post
nincia

Syn powiedział że 3 dni do Bożego ciała mają tu pracować (coś robić na dworze ) a potem to nie wiem ,narazie pada to i tak nic nie porobią. Muszę jednak przyznać że syn się spytał czy nie potrzebuję czegoś z Tewe bo pojechali na zakupy,tylko że on nie wie że jak babka nic nie potrzebuję to ja yeż nic nie potrzebuję😄😄. Babka mało co potrzebuje. Jak jedliśmy raz zupę jarzynową którą ja ugotowałam bo pozwoliła mi ugotować co chcę,mówię że w tej zupie jest dużo witamin to ona mówi że ona nie potrzebuje witamin i jest zdrowa.Wtedy mówię że bierze dużo tabletek a ona że to na biodro bo miała operację i coś jej tam wstawili w środek. Taką gadka jest z moją babką😄😄

Z tego co piszesz calkiem przyzwoici faceci.No cóz z tą łazienką to troche krępujaca sprawa ale jak Ci niczego nie podbierają to zostaw im 2 rolki toaletowego 🤭
28 maja 2024 07:42 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Z tego co piszesz calkiem przyzwoici faceci.No cóz z tą łazienką to troche krępujaca sprawa ale jak Ci niczego nie podbierają to zostaw im 2 rolki toaletowego 🤭

Konwalia były 3 rolki i już została 1🤭.Faceci spoko  tylko trochę śmiecą 🤫. W kuchni na górze gotują ale szybkie obiady to zabrudzą mi i w łazience umywalki nie sprzątają,na podłodze też się klei jak to faceci
28 maja 2024 07:45 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim  Dziś może być ładny dzień bo słonko już wychodzi zza chmur ⛅.Spokojnego dzionka wszystkim,za chwilę czas zacząć pracę 
28 maja 2024 08:27 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 
Słońce jest ale i tak ma padać 
Ninciu a przystojni chociaż 
28 maja 2024 11:28 / 2 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich 
teraz jak sie rozpadalo to nie przestanie 
milego dzionka wam 
28 maja 2024 11:42 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w chłodniejszy dzień . Deszczu dzisiaj  niet  za to roboty więcej . Muszę sprzątać ulice przed posesją , pełno liści po deszczu .Miasto sprząta 2 razy w roku, mozna nie trafić do własnego domu  czekając na usługę MPO 
Dobry dzisiaj dzień .
28 maja 2024 11:57 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
Wybieracie się gdzieś na długi weekend? Ja zostaję w domu, bo dużo pracy mam na działce.
28 maja 2024 11:58 / 3 osobom podoba się ten post
Szybkie dzień dobry i uciekam .
Wczoraj przyjechała córka pdp a jak Ona jest tutaj to albo gdzieś wybywam,albo razem spędzamy fajnie czas. Wczoraj razem,dzisiaj mam wolne. Czekam aż pralka skończy moje pranie,rozwieszę do suszenia i pojadę do Kolonii. Trochę po sklepach się poszwendam a jeśli deszcz nie przeszkodzi,to gdzieś sobie na powietrzu posiedzę.
Dobrego dnia życzę 
28 maja 2024 13:01 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  już po obiadku  życzę wszystkim przyjemnego popołudnia 
28 maja 2024 13:21 / 1 osobie podoba się ten post
nincia

Konwalia były 3 rolki i już została 1🤭.Faceci spoko  tylko trochę śmiecą 🤫. W kuchni na górze gotują ale szybkie obiady to zabrudzą mi i w łazience umywalki nie sprzątają,na podłodze też się klei jak to faceci:hihi::-)

Takie przylepy podłogowe z nich ☺️
28 maja 2024 13:23 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Szybkie dzień dobry i uciekam :-).
Wczoraj przyjechała córka pdp a jak Ona jest tutaj to albo gdzieś wybywam,albo razem spędzamy fajnie czas. Wczoraj razem,dzisiaj mam wolne. Czekam aż pralka skończy moje pranie,rozwieszę do suszenia i pojadę do Kolonii. Trochę po sklepach się poszwendam a jeśli deszcz nie przeszkodzi,to gdzieś sobie na powietrzu posiedzę.
Dobrego dnia życzę :angel3:

Pozdrów Kolonie ode mnie 😁
28 maja 2024 16:01 / 4 osobom podoba się ten post
Przyszłam przywitać się z wami i złożyć życzenia lukowi. Czekam na małżonka z obiadem, później wybieramy się na spacer jak pogoda pozwoli. Miłego dnia milusińscy i nie przepracowujcie się.
28 maja 2024 16:11 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry,w końcu piękny,słoneczny poranek . Słońce świeci od rana,ptaki oszalały z radości bo śpiewają jakby ktoś do wzmacniacza je podłączył.
Po śniadaniu zrobię jakieś ciasto z truskawkami,po południu przyjdzie dzisiaj do nas seniorki przyjaciółka na kawusię. Posiedzimy na tarasie.
Wczoraj miałam cały dzień zajęty. Pedepcię bolało bardzo kolano,o spacerze nie było mowy. Nie obeszło się bez tabletek p.bólowych:-(. Miałam trochę posprzątać a zeszło mi prawie 3 godziny. Chyba się odważę i porozmawiam z naszą sympatyczną dziewczyną od sprzątania. Qrcze,"rynek" to ja sprzątam na bieżąco,w kąty nie zaglądam a ona niestety też nie. Później przytargałam z Aldika w torbie na kółkach,dwa worki (po 16l)ziemi do kwiatów . Posadziłam kupione w czwartek kwiaty,przesadziłam małą palmę daktylową i skrzydłokwiat. Najpierw musiałam wynieść je i paproć do ogrodu i zostawić do wyschnięcia. Zmienniczka tak je podlewała,że jeszcze chwila i zgniłyby korzenie,siedziały w błocie a nie w ziemi. Mam nadzieję że uda się je uratować . Już wiem,jakie jeszcze kwiaty na taras dokupię w poniedziałek. Chortensje zaczynają kwitnąć,oleandry pięknie się pną do góry,tylko ogromne rododendrony,niestety,już przekwitły i ścielą się kwiaty na ziemi. Z rozpędu pozamiatałam taras i zeszło mi kolejne kilka godzin. Ale taki dzień bardzo dobrze mi zrobił. Jakaś taka spokojna i zadowolona się poczułam. I spałam jak niemowlę,na szczęście babcia też.
Zabieram się za przygotowanie śniadania,Pedepcia pewnie zaraz się obudzi.
Spokojnej,przyjemnej niedzieli życzę :najlepszego3:

Gusia z kolanami jest ciężko, trzeba będzie jej dać coś przeciwzapalnego. Mam nadzieję, że jej to przejdzie, nie wyobrażam sobie twojej podopiecznej siedzącej wciąż na tyłku Pamiętam, że lubi wychodzić. Co do kwiatów, ja dopiero zdążyłam się rozpakować do końca, zrobić pranie, wyspać się.. O kwiatach nawet nie myślałam Ty i mleczko mnie motywujecie. W sobotę pojadę do ogrodniczego pod chmurką, wybiorę z 3 kwiaty. Bardzo lubię te cebulowate, które kwitną po zimie ale już przekwitły niestety.
28 maja 2024 16:56 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Dzień dobry Opiekunkowo 😊 
Słońce jest ale i tak ma padać :pada_deszcz:
Ninciu a przystojni chociaż :angel2:

dorotee dwaj nie w moim guście 😄😄 a temu młody ma dopiero 15 lat bo się dopytałam.