I tak codziennie,oprócz weekendów ,pobudka o piątej?:-(
O której podopieczna idzie do łóżka i możesz mieć już wolne?
I tak codziennie,oprócz weekendów ,pobudka o piątej?:-(
O której podopieczna idzie do łóżka i możesz mieć już wolne?
Witam ponownie wieczorową porą :radosc: Moja podopieczna b.mało piję,oczywiście wody czy innych płynów :kawa1: Wiadomo że każdy powinien wypijać co najmniej 2 litry płynów. W związku z tym mam takie pytanko jak zmusić,a może przekonać pdp do picia przynajmniej 1,5 litra płynów bo reszta to jest w jedzeniu,owocach warzywach itp. Córki jak przychodzą to za każdym razem mówią mnie i pdp że ma dużo pić i ja mam tego dopilnować. Moja pdp przy córkach potrafi wypić całą szklankę wody bo jej wmuszają a ona ich słucha natomiast mnie nie chce słuchać, macha ręką i mamrocze coś w sensie że pomału,pomału bo potem dużo sika a nosi pieluchomajtki i jest jeszcze w stanie iść do toalety. Ona ma z tym problem że będzie dużo sikać.Trochę wypije i pokazuje rękami że więcej nie wypije. Może ktoś poda jakąś propozycję zachęty do picia (oczywiście napoi) :smiech3:
Nińcia, nie piszesz ile waży Pdp. Te 2 litry płynów to są takie orientacyjne ramy. Może syropu jakiegoś do wody dolej, o ile może pić coś słodkiego. No i niech ma zawsze szklankę z płynem w zasięgu ręki. Zeby mogła sobie wziąc i popijac łyczkami. Córki nie mają się z czego cieszyć, że ona duszkiem wypije większą ilość, bo diureza sie załącza, babcia leci zaraz siku i zamiast sie nawodnic, to sie odwodni :) Wypicie duszkiem większej ilosci wody to tez jest stary myk na obnizenie RR.
Od razu dobry wieczór. Wyszło , że jestem nietolerancyjna względem glutenu, ale nic gorszego. Moze byc jeszcze krzyżowa nietolerancja na laktozę, tak, że muszę to na jakis czas odstawic. Badanie mnie jeszcze jedno czeka. Rodzaj endoskopii kapsułkowej :) Aby miec pewnosc, że nic złowrogiego się nie czai .
Tina moja pdp może ważyć ok 70kg ima ok 164 wzrostu teraz już mniej bo się przygarbia:-) .Obliczyłam ile ona mniej więcej piję dwa razy dziennie kawa ale w małej fliżance. I dwa razy kubek herbaty. Czasami uda mi się ją namówić na yrochę więcej.Wychodzi więc że wypija ok litra płynów. Wody z sokiem nie chce, tylko kawa ,herbata różne rodzaje i czasem ta woda. Wydaje mi się że to yroszkę za mało.
Dzień dobry ja już po pracy i domowej drzemce .Nie mogę się ruszyć, bo mój Maniek na mnie leży .Ciepło jest tak ok 10 st C na + .
Jeszcze chwila i biorę się za prasowanie uniformów :-) . I żeby nie było, że jestem niegrzeczna , to wyjaśniam, Maniek to moj kot .
Dobrego popołudnia :serce:
Tina moja pdp może ważyć ok 70kg ima ok 164 wzrostu teraz już mniej bo się przygarbia:-) .Obliczyłam ile ona mniej więcej piję dwa razy dziennie kawa ale w małej fliżance. I dwa razy kubek herbaty. Czasami uda mi się ją namówić na yrochę więcej.Wychodzi więc że wypija ok litra płynów. Wody z sokiem nie chce, tylko kawa ,herbata różne rodzaje i czasem ta woda. Wydaje mi się że to yroszkę za mało.