Powitajki przy kawie 76

08 lutego 2024 15:55 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

To u Ciebie chyba wszystko normalnie funkcjonuje :-)
Będąc w Hamburgu nie słyszałam o o karnawale takim jak w NRW😉

Tak Gusia u nas wszystko normalnie bo w przerwie byłam na rowerku to widziałam że sklepy otwarte podobno to bardziej na północy,Kolonia,Düssendorf itp. Miłego popołudnia życzę dla wszystkich forumowiczów 
08 lutego 2024 20:34 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Nie wiem,w jakim regionie jesteś. Nie wszystkie landy hucznie karnawał celebrują. NRW, Kolonia,Duesseldorf i okolice to karnawałowe stolice :radosc1:

Swego czasu jak pracowałam w Dueren i koło Muenster to pamiętam karnawałowe imprezy. Syn babci kolo Muenster co roku szykował się z całą rodziną do uczestnictwa w przejazdach wozem karnawałowym . 
08 lutego 2024 20:37 / 2 osobom podoba się ten post
Witam wieczornie :) Klasycznych pączków u mnie nie było, ale na bazie kasztanowej mąki i mascarpone, coś na wzór naszych obwarzanek z twarogiem, całuskami zwanych :)
Miłego wieczoru wszystkim 
09 lutego 2024 06:00 / 2 osobom podoba się ten post
Witam w piatek o poranku 
na dzisiaj zaplanowane zakupy 
sprzatanie 
a po obiadku czas dla siebie 
milego dzionka dla was 
09 lutego 2024 07:51 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień doberek w piąteczek dla mnie ostatni tutaj ,za oknem znowu deszcz  i znów wieje i huczy,zajrzałam przez drzwi tarasu a tu  moje wiadro na którym siedzę zniknęło, zapomniałam go zabrać do pokoju  muszę znaleźć drugie  Spokojnego dnia wszystkim idę na poszukiwanie wiadra 
09 lutego 2024 08:04 / 2 osobom podoba się ten post
Kurcze nie zajrzałam do pdp nie chcąc jej budzić, a jak ją też wywiało muszę zajrzeć , nara  
09 lutego 2024 08:27 / 2 osobom podoba się ten post
Na szczęście babcia śpi  nie wywiało jej  ale wiaderka w obrębie domu dokąt wzrok mój się ga nie widzę go, ale musiało w nocy wiać a ja spałam , dobrze że mnie nie wywiało z łóżka  bo kto by się pdp opiekował 

09 lutego 2024 10:41 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry do południa dziś u mnie dzień porządkowy  później można celebrować weekend 
Spokojnego dnia życzę wszystkim 
09 lutego 2024 11:42 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,wczoraj zrobiłyśmy sobie dzień lenia ,to się trochę zaległości nazbierało. Ja raczej z tych,co to -co masz zrobić dzisiaj,zrób jutro ", seniorka podobnie. Wczoraj nie chciało się jej iść pod prysznic, więc dzisiaj duszowanie. A jak kąpiel to i pranie,i zmiana pościeli. No i zakupy trzeba małe zrobić,i po południu na spacer nas wyprowadzić 
Dalej szaro i mokro,mam nadzieję że będą jakieś przerwy w dostawie wody,tej z nieba. Co prawda nie leje jak z cebra,ale mży jak przez stare sitko.
Gotowanie odpada, dzisiaj późnym popołudniem lub wieczorem przyjeżdża córka pdp i albo zjemy coś,co jest w domu,albo pójdziemy gdzieś na kolację.
Jutro obiecałam dziewczynom że pójdę z nimi Zug pooglądać i w ulubionym lokalu pobalować trochę .
Córka ma tutaj znajomych, przyjaciółki,chce pobyć trochę z nimi i nie będzie mogła mieć mamy na oku przez cały czas. Ale niedzielę i poniedziałek mam wolne. Planów nie mam,na pewno będę odpoczywać,nie wiem jeszcze jaka to będzie forma tego odpoczynku. Niby ciężko, fizycznie nie pracuję ,ale czuję się zmęczona. Monotonia, ciągle ten sam,powtarzalny rytm dnia potrafią zmęczyć. Trochę oddechu,bez nasłuchiwania co się dzieje ,na pewno mi się przyda. Zdarza się,że już głosy słyszę ,Gusia,Gusia a tu nikt nie woła 
Dobrego, spokojnego dnia życzę 
09 lutego 2024 13:15 / 2 osobom podoba się ten post
Witam ponownie i muszę się pochwalić że moje wiaderko odnalazłam  było na górze na tarasie ale z drugiej strony domu,tam jest wyjście drugie na taras z babci sypialni.Nie chciałam tam chodzić żeby babcia się nie wystraszyła że ktoś chodzi po tarasie. Potem ok 11,00 przyszła córka że swoją wnuczką i dzwoni do drzwi a ja odkurzałam odkurzaczem wykładziny na górze i nie słyszałam ,dopiero za którymś razem słyszę dzwonek i lecę do drzwi a ona z pretensjami że tak pada a ja nie otwieram,zdenerwowwała mnie i mówię że odkurzam na górze i nie słyszałam.Przecież oni mają swoje klucze to mogła otworzyć i wejść do domu.Przecież ja nie będę czekać przy drzwiach i czuwać czy oni idą.Wiadomo że jak ktoś przychodzi nie zapowiedziany to z kąd mogłam wiedzieć że akurat teraz ona przyjdzie.(wysyłam bo mi ucieknie) 😄
09 lutego 2024 13:24 / 2 osobom podoba się ten post
I wyobraźcie sobie że ona czekała aż do 12,00 żeby zobaczyć co dziś mamy na obiad. Ja miałam pizzę 🍕 z piekarnika bo jak sprzątam to nie ma czasu na inne gotowanie,tylko szybko. Nie wiem czy jej się to podobało ale przecież pizza to też jedzenie co nie.Znowu wciskała babci picie i do mnie mówi że mam ją zmuszać do picia, a babka mnie nie słucha to co mam zrobić siłą jej wlać do gardła. Było by to znęcanie się nad pdp. Dobrze że już parę dni mi zostało w środę wyjazd do domku 🏠.Druga córka jest fajniejsza i się tak nie mądruje a ta chce pokazać swoją wyższość.Przestawiła rolator bo jej nie pasował w tym miejscu i to już chyba z trzeci raz tak zrobiła i jeszcze tam takie drobne sprawy.
09 lutego 2024 13:58 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry ☀️
Widzę że dzisiaj wszyscy pączkami zakręceni ,odchudzanie przez pączkowanie :-). Smacznego:mniam:
Ja nie jestem wielką fanką pączków,chyba nawet tradycyjnego nie zjem,wróciłam już z zakupów a o pączkach zapomniałam. Czasami nachodzi mnie na nie ochota wielka,wtedy jadę po nie do pączkarni Najlepsze pączki w mieście. Faktycznie są pyszne.Wymknęłam się cichaczem z domu żeby nie obudzić podopiecznej i pobiegłam do sklepu,bo dzisiaj wszystkie tylko do 13-tej czynne,w sobotę też krótko a w poniedziałek większość zamknięta. Karnawałują od rana,zaraz Wejby będą ratusz szturmowały :lol1:. W Bensberg główny Zug karnawałowy w sobotę,Pedepcia już się nie może doczekać:smiech3:,nie opuściła jeszcze nigdy tej imprezy. Stolik już koleżanki zrezerwowały,bo wiek nie pozwala żadnej z nich kilka godzin na stojąco balować :oczko:. A jak Pedepcia idzie ,to opiekunka jej towarzyszy,czyli mnie też zabawa czeka :-).
Śniadanie gotowe,już czas chyba seniorkę z łóżka wygonić,zanim zje,popali,poogląda swoje SOKO krimi,to dwie godziny miną,a duszowanie w planie:kapiel:
Przyjemnego,słodkiego tłustego czwartku 🍩🍩🍩☕️

Gusia mnie trochę by pasowała ta twoja seniorka bo ja jestem osobą palącą🚬 to razem byśmy sobie paliły, a tak to wychodzę na taras . Nie mówię jednak dobrze po niemiecku jak ty.Tylko raz mi się trafiła seniorka co paliła w domu i tam mi pasowało chociaż jak jest lato czy nie pada to ja wolę wyjść na balkon cz teraz a nie kopcić w domu.U siebie w domu też wychodzimy na balkon..
10 lutego 2024 07:38 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry trzeci raz zaczynam pisać 

Witam s o b o t n i o . Pakuje torbę i wyjeżdżam w Polskę .Obiecałam sobie, że po tych roboczych  wyjazdach siądę na d..... w domu i się nie ruszę .A tu zaskoczą ,.jedno co mi zostało to jadę sama .To typowo babska trasa od znajomej do znajomej od koleżanki do koleżanki . Auto wczoraj zatankowałem do pełna w dodatku zajrzałam do jubilera i kupiłam sobie bransoletke , srebrna  z pięknymi kamyczkami .Granatowe oczka , ale zapomniałam jak się ten kamyczek nazywa .Potem sprawdzę na paragonie albo na atescie.
Dobrego dnia  życzę .
W tygodniu dorywczo pracowałam jako opiekunka po 2 godz dziennie .Stawką 45 zł za godz. osoba leżąca , kontaktowa .Takie stawki . To był tylko tydzień ponieważ stała opiekunka  sie tozchorowala .
10 lutego 2024 07:56 / 3 osobom podoba się ten post
Witam w sobotę  już tylko 5 dni zostało i do domciu. Nie powiem żeby tu było źle ale za długo 3 mies. Już nigdy nie pojadę na tak długo  Miłego i spokojnego dnia życzę wszystkim  
10 lutego 2024 08:22 / 3 osobom podoba się ten post
Pozdrawiam serdecznie z domowych pieleszy.Czytam książki,zamawiam kolejne i czekam na nowy dowód.Myślę, że do 20tego uda mi się wyjechać.Pogoda taka, że wyjść się nie chce.Porobiłam sobie zapasy żywnościowe do zamrażalki,przyjaciółka pomogła zmienić mi firany,a dzisiaj mam zamiar porobić porzadki w kuchennych szufladach z przyprawami.Najpierw jednak skoczę do sklepu po komplet słoiczków do sypkich rzeczy.Dobra, nie ględzę więcej.Spokojnego dnia dla Wszystkich ☕🤗🌹☘️