To u Ciebie chyba wszystko normalnie funkcjonuje :-)
Będąc w Hamburgu nie słyszałam o o karnawale takim jak w NRW😉
To u Ciebie chyba wszystko normalnie funkcjonuje :-)
Będąc w Hamburgu nie słyszałam o o karnawale takim jak w NRW😉
Nie wiem,w jakim regionie jesteś. Nie wszystkie landy hucznie karnawał celebrują. NRW, Kolonia,Duesseldorf i okolice to karnawałowe stolice :radosc1:
Dzień dobry ☀️
Widzę że dzisiaj wszyscy pączkami zakręceni ,odchudzanie przez pączkowanie :-). Smacznego:mniam:
Ja nie jestem wielką fanką pączków,chyba nawet tradycyjnego nie zjem,wróciłam już z zakupów a o pączkach zapomniałam. Czasami nachodzi mnie na nie ochota wielka,wtedy jadę po nie do pączkarni Najlepsze pączki w mieście. Faktycznie są pyszne.Wymknęłam się cichaczem z domu żeby nie obudzić podopiecznej i pobiegłam do sklepu,bo dzisiaj wszystkie tylko do 13-tej czynne,w sobotę też krótko a w poniedziałek większość zamknięta. Karnawałują od rana,zaraz Wejby będą ratusz szturmowały :lol1:. W Bensberg główny Zug karnawałowy w sobotę,Pedepcia już się nie może doczekać:smiech3:,nie opuściła jeszcze nigdy tej imprezy. Stolik już koleżanki zrezerwowały,bo wiek nie pozwala żadnej z nich kilka godzin na stojąco balować :oczko:. A jak Pedepcia idzie ,to opiekunka jej towarzyszy,czyli mnie też zabawa czeka :-).
Śniadanie gotowe,już czas chyba seniorkę z łóżka wygonić,zanim zje,popali,poogląda swoje SOKO krimi,to dwie godziny miną,a duszowanie w planie:kapiel:
Przyjemnego,słodkiego tłustego czwartku 🍩🍩🍩☕️