Powitajki przy kawie 76

06 lutego 2024 21:02 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

To faktycznie przydalo by się w nią wcisnać chociaż 500 ml. Nie wiem, może jesli stan babci na to pozwala to przyprawiaj jedzenie wyraziściej, albo jak lubi przesiadywac przed TV to obok picia postaw słone paluszki? 

Dzięki Tina jutro kupię paluszki chociaż nie wiem czy ona lubi  Przed telewizorem  siedzi całe popołudnie od 15,00- dopóki nie idzie spać czyli ok 18,20 z przerwą na toaletę i kolację. Wierzę że paluszki pomogą. Bo ja wymyślałam "zum wol"  a ona mówi "Prost" podobno to jest to samo.
07 lutego 2024 06:05 / 2 osobom podoba się ten post
Dzien dobry wszystkim
tak u mnie wialo i wieje ze pol nocka nie przespalem
kawusia juz jest , wiec dzionek leniwie trzeba zaczac 
milego dnia 
07 lutego 2024 07:59 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo pora szykować śniadanko i  kolejny dzień pracy rozpoczęty, oby do przodu
Życzę wszystkim spokojnego dnia 
07 lutego 2024 08:15 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim  u mnie też wiało i padało całą noc, budziłam się często i też jestem trochę niewyspana. W przerwie to nadrobię a teraz czas kawkę pić i pomału szykować śniadanko🥐🍔.Pdp ok. 9,00 wstaje to mam trochę czasu.Spokojnego dnia  
07 lutego 2024 08:32 / 1 osobie podoba się ten post
nincia

Dzięki Tina jutro kupię paluszki chociaż nie wiem czy ona lubi :smiech3: Przed telewizorem :ogladam tv: siedzi całe popołudnie od 15,00- dopóki nie idzie spać czyli ok 18,20 z przerwą na toaletę i kolację. Wierzę że paluszki pomogą. Bo ja wymyślałam "zum wol"  a ona mówi "Prost" podobno to jest to samo.

Jakakolwiek słona przekąska, aby podkręcić babci pragnienie :) A kibicować możesz jej dalej na rózne sposoby jakie uznasz za skuteczne- Ty jesteś przy niej- połapiesz sie co zadziała :)
Oraz dzień dobry wszystkim :) Wczoraj też się nie przywitałam ani kawki nie postawiłam-jak ta chitra baba 
Dzisiaj jeszcze do  trochę podtruję 
07 lutego 2024 14:09 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry wczesnym popołudniem. Spokojnie i leniwie. Dzisiaj żadnych terminów ,zobaczymy czy pogoda pozwoli wyjść z domu. Co prawda nie wieje jak u wielu z Was,ale mży od rana bez przerwy. Chyba zrobimy sobie gemuetliche dzień w domu. Muszę tylko do rzeźnika wyskoczyć coś dokupić na obiadokolację. Dobrego jeszcze dnia Wam życzę 
08 lutego 2024 05:58 / 1 osobie podoba się ten post
Dzien dobry w tlusty czwartek 🍩
dzisiaj oczywiscie jak co rok pieczenie paczusiow 
szybko , latwo i a jeszcze szybciej znikaja z talerza
Na codzien nie jem slodyczy ale dzisiaj sobie pozwalam na doladowanie cukrow
milego slodkiego dzionka 
08 lutego 2024 07:55 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry deszczyk za oknem  trzeba sobie osłodzić dzień pączkiem, jak na tłusty czwartek przystało . Spokojnego dnia życzę 
08 lutego 2024 08:25 / 1 osobie podoba się ten post
Witam wszystkich w tłusty czwartek 🍩
08 lutego 2024 11:12
Dzień dobry ☀️
Widzę że dzisiaj wszyscy pączkami zakręceni ,odchudzanie przez pączkowanie . Smacznego
Ja nie jestem wielką fanką pączków,chyba nawet tradycyjnego nie zjem,wróciłam już z zakupów a o pączkach zapomniałam. Czasami nachodzi mnie na nie ochota wielka,wtedy jadę po nie do pączkarni Najlepsze pączki w mieście. Faktycznie są pyszne.Wymknęłam się cichaczem z domu żeby nie obudzić podopiecznej i pobiegłam do sklepu,bo dzisiaj wszystkie tylko do 13-tej czynne,w sobotę też krótko a w poniedziałek większość zamknięta. Karnawałują od rana,zaraz Wejby będą ratusz szturmowały . W Bensberg główny Zug karnawałowy w sobotę,Pedepcia już się nie może doczekać,nie opuściła jeszcze nigdy tej imprezy. Stolik już koleżanki zrezerwowały,bo wiek nie pozwala żadnej z nich kilka godzin na stojąco balować . A jak Pedepcia idzie ,to opiekunka jej towarzyszy,czyli mnie też zabawa czeka .
Śniadanie gotowe,już czas chyba seniorkę z łóżka wygonić,zanim zje,popali,poogląda swoje SOKO krimi,to dwie godziny miną,a duszowanie w planie
Przyjemnego,słodkiego tłustego czwartku 🍩🍩🍩☕️
08 lutego 2024 11:39 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia wszędzie te sklepy tak pozamykane czy tylko u was żebym nie została bez jakiegoś jedzenia. Właściwie zawsze coś jest w lodówce i xamrażarce  i jeszcze jedno pytanie czy w Niemczech obchodzą tłusty czwartek?,bo ja nie wiem i nigdy tu nie spotkałam się z tłustym czwartkiem 
08 lutego 2024 12:07 / 1 osobie podoba się ten post
nincia

Gusia wszędzie te sklepy tak pozamykane czy tylko u was żebym nie została bez jakiegoś jedzenia. Właściwie zawsze coś jest w lodówce i xamrażarce:-)  i jeszcze jedno pytanie czy w Niemczech obchodzą tłusty czwartek?,bo ja nie wiem i nigdy tu nie spotkałam się z tłustym czwartkiem :kwiatek dla ciebie1:

Nie wiem,w jakim regionie jesteś. Nie wszystkie landy hucznie karnawał celebrują. NRW, Kolonia,Duesseldorf i okolice to karnawałowe stolice 
08 lutego 2024 12:15
Nie spotkałam się w Niemczech z tłustym czwartkiem. Ale w karnawale,w Bonn np,bardzo popularne są Berliner,pączki udekorowane karnawałowo czy Mutzen,płaskie ciastka podobne do naszych faworków 
08 lutego 2024 12:17 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Nie wiem,w jakim regionie jesteś. Nie wszystkie landy hucznie karnawał celebrują. NRW, Kolonia,Duesseldorf i okolice to karnawałowe stolice :radosc1:

Ja jestem okolice Hamburga 
08 lutego 2024 12:25
nincia

Ja jestem okolice Hamburga :zaskoczenie1:

To u Ciebie chyba wszystko normalnie funkcjonuje 
Będąc w Hamburgu nie słyszałam o o karnawale takim jak w NRW😉