Powitajki przy kawie 76

03 lutego 2024 13:05 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo  pięknej soboty życzę wszystkim 
03 lutego 2024 13:27 / 3 osobom podoba się ten post
Witam sobotnio, moja ostatnia tutaj - jeszcze wiele jest do "ogarnięcia" przed przyjazdem zmienniczki
Miłej soboty i mało roboty wszystkim życzę, a ja dziś na nowym mopie pojeździłam

03 lutego 2024 16:13 / 2 osobom podoba się ten post
Malgi

Witam sobotnio:chaplin:, moja ostatnia tutaj - jeszcze wiele jest do "ogarnięcia" przed przyjazdem zmienniczki:niebo pieklo:
Miłej soboty i mało roboty wszystkim życzę, a ja dziś na nowym mopie pojeździłam:mycie podlogi:

Dywersantka   
03 lutego 2024 16:17 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry słyszę, że to sobota ?  O qrcze ale się .zagapilam 
Ponoć ma padać deszcz, czekam , jest bardzo potrzebny .U nas na Zachodzie   susza . 
Dobrego dnia  

03 lutego 2024 16:29 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry,witam z rana,dzisiaj wyspana :radosc:. Seniorka też dobrze spała a nawet jeszcze śpi👍
Po rozmowie z córką zdecydowałyśmy,że wracamy do poprzednich tabletek nasennych. Nie wiem czy tak dobrze zadziałały,czy po prostu zmęczenie wzięło górę po dwóch nieprzespanych nocach.
Niestety,zaraz kolejne telefony mnie czekają do córki. Po wczorajszym odetkaniu toalety,ciś poszło nie tak. Po południu był już kolejny fachowiec. Woda ciekła,ale nie mogłam zlokalizować skąd. Pan fachman popatrzył i powiedział że to nic takiego,że gdzieś tam się nagromadziła i zaraz powinno być sucho. Nic nie zrobił i pojechał a dzisiaj kałuża wody w całej łazience seniorki stoi . Przypuszczam że po prostu źle uszczelnił kibelek,właściwie to wcale nie uszczelnił co nawet ja ,laik techniczny,już wczoraj zauważyłam. No ale nie będę przecież z fachowcem dyskutować. A myślałam już,że to będzie spokojny,niczym nie zakłócony piątek.
Przyjemnego,spokojnego dnia życzę :angel3:

O matko , szukam krótszego wpisu ..... ale u Gusi to  niemożliwe . Gusiu może podopieczna powinns mieć  zabezpieczenie łóżka tzw barierki ? Takie upadki mogą kończyć się złamaniem czegoś  
Pogadaj z ' wraczem " dlaczego tak się dzieje .
03 lutego 2024 17:29 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

O matko , szukam krótszego wpisu ..... ale u Gusi to  niemożliwe . Gusiu może podopieczna powinns mieć  zabezpieczenie łóżka tzw barierki ? Takie upadki mogą kończyć się złamaniem czegoś :-) 
Pogadaj z ' wraczem " dlaczego tak się dzieje .

O tym nawet nie ma mowy. Nic na siłę,jak pisałaś,jeśli głowa w miarę klar,sama chce o sobie decydować. Chce być w miarę niezależna od innych,nie budzić nikogo w nocy. Upadki zdarzają się Jej również w ciągu dnia. Szajs buty,szajs obuwie domowe,najchętniej chodziłaby cały czas w skarpetkach,które ,wiadomo ,ślizgają się po kaflach. Póki co ,oddałam Jej swoje ciepłe kapcie z abs-ami ,mamy ten sam rozmiar 37. Ale już przekonałam Ją do zakupu właściwego,ortopedycznego obuwia. Następna wizyta córki to wyprawa do odpowiedniego geszeftu 👍
03 lutego 2024 20:29 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

O tym nawet nie ma mowy. Nic na siłę,jak pisałaś,jeśli głowa w miarę klar,sama chce o sobie decydować. Chce być w miarę niezależna od innych,nie budzić nikogo w nocy. Upadki zdarzają się Jej również w ciągu dnia. Szajs buty,szajs obuwie domowe,najchętniej chodziłaby cały czas w skarpetkach,które ,wiadomo ,ślizgają się po kaflach. Póki co ,oddałam Jej swoje ciepłe kapcie z abs-ami :-),mamy ten sam rozmiar 37. Ale już przekonałam Ją do zakupu właściwego,ortopedycznego obuwia. Następna wizyta córki to wyprawa do odpowiedniego geszeftu 👍

Skarpetki z ABS? Margaretka tylko takie nosi . Kapcie gubiła , w tych nie jeździ. 
Minus , nie umie chodzić w butach już prawie . Rzadko wychodzi. 
03 lutego 2024 21:54 / 1 osobie podoba się ten post
Wieczorem ale się przywitam, dziś miałam b.zajęty dzień i stresujący ,bo jak pisałam pdp urodziny.Przychodził partiami rodzina a przecież i obiad trzabyło zrobić. Jakoś ten dzień przeżyłam dla odwiedzających tylko robiłam kawkę a i tak nie każdy chciał. Niepotrzebnie się stresowałam każdy przychodził z drobnym prezentem dla pdp. Posiedział pół godzinki i zmiana następny przychodził  Więcej nie piszę bo będzie dłuższe niż Gusi Miłego wieczoru życzę wszystkim
03 lutego 2024 23:19 / 1 osobie podoba się ten post
nincia

Wieczorem ale się przywitam,:chaplin: dziś miałam b.zajęty dzień i stresujący ,bo jak pisałam pdp urodziny.Przychodził partiami rodzina a przecież i obiad trzabyło zrobić. Jakoś ten dzień przeżyłam dla odwiedzających tylko robiłam kawkę:kawa: a i tak nie każdy chciał. Niepotrzebnie się stresowałam każdy przychodził z drobnym prezentem dla pdp. Posiedział pół godzinki i zmiana następny przychodził :-) Więcej nie piszę bo będzie dłuższe niż Gusi :smiech3:Miłego wieczoru życzę wszystkim:kwiatek dla ciebie1:

Pisz,pisz,tyle,ile masz do opowiedzenia i ile chcesz.Tu się nie licytujemy o to kto więcej . Chętnie poczytam wszystkich i wszystkie,nawet baaaardzooo długie posty 
04 lutego 2024 05:22 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ja już od pol godz. na nogach 
Jeszcze koty nakarmię i jadę w świat .

Dobrego, ciepłego dzionka 
04 lutego 2024 05:51 / 4 osobom podoba się ten post
Witam i ja niedzielnie
Dziś sobie podśpiewuję: Ta ostatnia niedziela la la la
Miłej i bezstresowej wszystkim

04 lutego 2024 07:52 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w niedzielny poranek  Dziś nie będzie u mnie ładnej pogody o tej porze jeszcze jest szarówka za oknem,a bywało już widno. Dobrze że nie pada ale chmurki są na niebie. Zobaczymy co dzionek przyniesie. Jestem bardzo wypoczęta bo pdp po urodzinach była zmęczona i już przed 18,00 chciała iść do łóżka. Miałam wieczór spokojny Spokojnego dnia życzę wszystkim dziś wszak niedziela.
04 lutego 2024 08:55 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  witam i pozdrawiam opiekunkowo 
Spokojnej niedzieli 
04 lutego 2024 09:24 / 3 osobom podoba się ten post
Dzien doberek wszystkim 
jak to dobrze ze w sobote i niedziele moge pospac do 8 
od jutra znowu 5 rano wstac 
milej niedzieli 
04 lutego 2024 10:26 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w niedzielny poranek🌞
Cicho,pochmurno,mży,pogoda nie napawa optymizmem ani energii nie dodaje. Trzeba samemu zadbać o to,by dzień był pogodny i udany.
Spokojnej,przyjemnej niedzieli życzę