Witam sobotnio:chaplin:, moja ostatnia tutaj - jeszcze wiele jest do "ogarnięcia" przed przyjazdem zmienniczki:niebo pieklo:
Miłej soboty i mało roboty wszystkim życzę, a ja dziś na nowym mopie pojeździłam:mycie podlogi:
Witam sobotnio:chaplin:, moja ostatnia tutaj - jeszcze wiele jest do "ogarnięcia" przed przyjazdem zmienniczki:niebo pieklo:
Miłej soboty i mało roboty wszystkim życzę, a ja dziś na nowym mopie pojeździłam:mycie podlogi:
Dzień dobry,witam z rana,dzisiaj wyspana :radosc:. Seniorka też dobrze spała a nawet jeszcze śpi👍
Po rozmowie z córką zdecydowałyśmy,że wracamy do poprzednich tabletek nasennych. Nie wiem czy tak dobrze zadziałały,czy po prostu zmęczenie wzięło górę po dwóch nieprzespanych nocach.
Niestety,zaraz kolejne telefony mnie czekają do córki. Po wczorajszym odetkaniu toalety,ciś poszło nie tak. Po południu był już kolejny fachowiec. Woda ciekła,ale nie mogłam zlokalizować skąd. Pan fachman popatrzył i powiedział że to nic takiego,że gdzieś tam się nagromadziła i zaraz powinno być sucho. Nic nie zrobił i pojechał a dzisiaj kałuża wody w całej łazience seniorki stoi . Przypuszczam że po prostu źle uszczelnił kibelek,właściwie to wcale nie uszczelnił co nawet ja ,laik techniczny,już wczoraj zauważyłam. No ale nie będę przecież z fachowcem dyskutować. A myślałam już,że to będzie spokojny,niczym nie zakłócony piątek.
Przyjemnego,spokojnego dnia życzę :angel3:
O matko , szukam krótszego wpisu ..... ale u Gusi to niemożliwe . Gusiu może podopieczna powinns mieć zabezpieczenie łóżka tzw barierki ? Takie upadki mogą kończyć się złamaniem czegoś :-)
Pogadaj z ' wraczem " dlaczego tak się dzieje .
O tym nawet nie ma mowy. Nic na siłę,jak pisałaś,jeśli głowa w miarę klar,sama chce o sobie decydować. Chce być w miarę niezależna od innych,nie budzić nikogo w nocy. Upadki zdarzają się Jej również w ciągu dnia. Szajs buty,szajs obuwie domowe,najchętniej chodziłaby cały czas w skarpetkach,które ,wiadomo ,ślizgają się po kaflach. Póki co ,oddałam Jej swoje ciepłe kapcie z abs-ami :-),mamy ten sam rozmiar 37. Ale już przekonałam Ją do zakupu właściwego,ortopedycznego obuwia. Następna wizyta córki to wyprawa do odpowiedniego geszeftu 👍
Wieczorem ale się przywitam,:chaplin: dziś miałam b.zajęty dzień i stresujący ,bo jak pisałam pdp urodziny.Przychodził partiami rodzina a przecież i obiad trzabyło zrobić. Jakoś ten dzień przeżyłam dla odwiedzających tylko robiłam kawkę:kawa: a i tak nie każdy chciał. Niepotrzebnie się stresowałam każdy przychodził z drobnym prezentem dla pdp. Posiedział pół godzinki i zmiana następny przychodził :-) Więcej nie piszę bo będzie dłuższe niż Gusi :smiech3:Miłego wieczoru życzę wszystkim:kwiatek dla ciebie1: