Powitajki przy kawie 76

20 maja 2024 04:07 / 5 osobom podoba się ten post
Doberek  za mną kolejna nieprzespana noc.Zresztą Seniorka odstawiała cyrki już od wczoraj popołudniu.Musiałam pozamykać drzwi i schować klucze,bo koniecznie chciała wyjść.Nie było wogóle mowy o spokoju.Z,adzwoniłam do Jej opiekuna prawnego,że jeśli będzie  trzeba to zadzwonię po karetkę.Na to Klaus i jego żona,że mam być spokojna,nic sobie nie robić z tego,co ona wyprawia.Q...a gdzie ja tu jestem,moje zdrowie fizyczne i psychiczne ? Rano walę do firmy albo składam natychmiastowe wypowiedzenie.
20 maja 2024 07:20 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w poniedziałek  na dworze chłód ale w południe ma być nawet 20 st. Nowy tydzień zaczynamy i życzę wszystkim spokojnego dzionka jak i całego tygodnia.
20 maja 2024 07:25 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Doberek  za mną kolejna nieprzespana noc.Zresztą Seniorka odstawiała cyrki już od wczoraj popołudniu.Musiałam pozamykać drzwi i schować klucze,bo koniecznie chciała wyjść.Nie było wogóle mowy o spokoju.Z,adzwoniłam do Jej opiekuna prawnego,że jeśli będzie  trzeba to zadzwonię po karetkę.Na to Klaus i jego żona,że mam być spokojna,nic sobie nie robić z tego,co ona wyprawia.Q...a gdzie ja tu jestem,moje zdrowie fizyczne i psychiczne ? Rano walę do firmy albo składam natychmiastowe wypowiedzenie.

Dokladnie, taka mobilna osoba jest zagrozeniwm dla siebie I innych.Przy nastepnych cyrkach dzwon dziewczyno, zabiora ja przebadaja I gwarancha ze skieruja do szpitala psych.Kilka lat temu tez mialam taki przypadek(Pdp.zrobila w kilku pomieszczeniach tornado).Zadzw pod wieczor po Notarzt, do firmy na nast dzien. Inaczej u firma palilaby glupa byle ciagnac umowe, a tak polezy z tydz.w szpitalu ( az ustala ze nie nadaje sie do domu).Zobaczysz co tam bedzie wyprawiac.. jak zobaczy odziany personel.. Trzymaj sie 
20 maja 2024 07:39 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Maluda ja też bym dzwoniła do firmy bo te twoje nieprzespane noce,tak nie może być,jak ty masz funkcjonować w dzień.Życzę poprawy sytuacji trzymaj się 
20 maja 2024 07:54 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Moja też wczoraj cyrki i to zawsze jest między 15-18 szal.plus atak głodu. Może problemy z cukrem się pojawiły i wciąga w siebie co się da. Kolejny raz się przekonałam, że rodziny i agencje mają nas w ciemnej dupie. 
Maluda UJ z opiekunem nic mu nie mów wezwij karetkę i koniec. Tu chodzi o cb w dupie z opiekunem prawnym its. Debil jakiś nieskończony. 🤮🤮🤮
Ja też czekam co ze mną bo też zglaszalam wyjazd na już i mam w nosie , że ktoś ma tu być umówiony. Nie ma ludzi niezastąpionych. 
Miłego dnia. 
20 maja 2024 08:19 / 1 osobie podoba się ten post
Tamara

Dokladnie, taka mobilna osoba jest zagrozeniwm dla siebie I innych.Przy nastepnych cyrkach dzwon dziewczyno, zabiora ja przebadaja I gwarancha ze skieruja do szpitala psych.Kilka lat temu tez mialam taki przypadek(Pdp.zrobila w kilku pomieszczeniach tornado).Zadzw pod wieczor po Notarzt, do firmy na nast dzien. Inaczej u firma palilaby glupa byle ciagnac umowe, a tak polezy z tydz.w szpitalu ( az ustala ze nie nadaje sie do domu).Zobaczysz co tam bedzie wyprawiac.. jak zobaczy odziany personel.. Trzymaj sie :aniolki:

Jak ich uprzedziłam że będę wzywać karetkę powiedzieli że nie ma takiej potrzeby...
20 maja 2024 08:24 / 1 osobie podoba się ten post
Maluda

Jak ich uprzedziłam że będę wzywać karetkę powiedzieli że nie ma takiej potrzeby...

Ty się ich nie pytaj nie iznajmiaj tylko rób tak żebys to Ty na bezpieczna. 
20 maja 2024 08:42 / 2 osobom podoba się ten post
Tamara

Dokladnie, taka mobilna osoba jest zagrozeniwm dla siebie I innych.Przy nastepnych cyrkach dzwon dziewczyno, zabiora ja przebadaja I gwarancha ze skieruja do szpitala psych.Kilka lat temu tez mialam taki przypadek(Pdp.zrobila w kilku pomieszczeniach tornado).Zadzw pod wieczor po Notarzt, do firmy na nast dzien. Inaczej u firma palilaby glupa byle ciagnac umowe, a tak polezy z tydz.w szpitalu ( az ustala ze nie nadaje sie do domu).Zobaczysz co tam bedzie wyprawiac.. jak zobaczy odziany personel.. Trzymaj sie :aniolki:

20 maja 2024 09:37 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 słonecznej niedzieli 
20 maja 2024 09:43 / 1 osobie podoba się ten post
Maluda

Oni nie podjeli zlecenia tylko Ty, miej ich w UJ# 
20 maja 2024 09:51 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  słoneczko świeci, w przerwie 
Wszystkim życzę dobrego, spokojnego dnia 
20 maja 2024 10:05 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,zapowiada się kolejny długi ,nudnawy dzień. Szaro,chyba będzie padać więc raczej nigdzie nie wyjdziemy . Wczoraj wbrew prognozom pogoda była dość ładna i 20st. Niestety "nasze" bistro było zamknięte a do innych lokali seniorka by nie dodreptała. Chyba po śniadaniu wyduszuję pdp,włosy jakieś nieświeże,sztywne od lakieru. Wcześniej duszowanie było w środy ale nie zapytałam zmienniczki kiedy kąpała się seniorka,bo trochę głupio mi było  pytać o takie rzeczy.
Niedziela smutna była dla babci,cały dzień w domu,tylko ze mną, a takie uwięzienie to dla niej dramat. Czekam niecierpliwie na ten wózek z elektrycznym wspomaganiem dla osoby towarzyszącej,mam nadzieję że z nim będą dni ciekawsze i będziemy mogły inne i dalsze kierunki przemierzać. 
Spokojnego,przyjemnego ,świątecznego poniedziałku 
20 maja 2024 10:43 / 5 osobom podoba się ten post
Tamara

Albo potrzymają,albo nie. Zdarza się że na widok szpitalnego personelu ,szalejący seniorzy potulnieją i są spokojni jak owieczki. Boją się,że zostaną tam na zawsze. Po powrocie do domu kilka dni spokój,wystarczy wspomnieć o szpitalu,a potem apiać to samo. Nie wiem jakim zagrożeniem jest seniorka dla siebie samej czy opiekunki. Bywa tak,że demencyjni seniorzy chcą uciekać,jechać "do domu" czy "do mamy". "Kłócą się "z nami i obwiniają o wszystko. Moja pdp w Hamburgu budziła mnie czasem z krzykiem o 4-5 rano,nie wiedziała kim jestem ,otwierała okno,wzywała sąsiadów,dzwoniła na policję bo niby się włamałam,chcę ją okraść czy zamordować. Sąsiedzi nie reagowali,bo wiedzieli jaka jest sytuacja,na policję wiadomo że nie zadzwoniła bo znała tylko jeden numer do swojej przyjaciółki.
 Czasem krzyknęłam że ma usiąść,chwilę mnie posłuchać a potem może krzyczeć,zadzwonić do kogo chce,nawet numer jej wybiorę . Podniesiony głos i stanowczy ton skutkował,zdumiona że ktoś do niej takim tonem,milkła . Uspokajałam ją już łagodnie,tłumaczyłam gdzie i z kim jest i,jeśli chce,to ja sobie rano pojadę a teraz niech jeszcze trochę odpocznie w łóżku. U mnie to skutkowało. Wstawała spokojna i niczego nie pamiętała. Tak działał na nią silny lek nasenny,powodował halucynacje,trzeba go było odstawić.
Jesli jest u Maludy rzeczywiste zagrożenie,fizyczne ataki,to trzeba dzwonić po karetkę,nie pytając nikogo o pozwolenie. Jeśli to panika,"szał",agresja słowna,to powiedzą trudno,proszę sobie z tym radzić i się męczyć, albo starać o miejsce w domu opieki .
20 maja 2024 10:44 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Dzień dobry Opiekunkowo 😊 słonecznej niedzieli :-)

Dziś poniedziałek jest . 😁
20 maja 2024 10:52 / 1 osobie podoba się ten post
Dusia1978

Dziś poniedziałek jest . 😁

Ale u dorotee pewnie słoneczny. No i świąteczny