Już dostałam propozycję z banku - przesunięcia rat, ale procenty zostaną doliczone do kwoty kredytu...:umowa:
Już dostałam propozycję z banku - przesunięcia rat, ale procenty zostaną doliczone do kwoty kredytu...:umowa:
To pewnie od banku zależy. Bo mojej koleżance nie chcieli... A inna, która siedzi na zleceniu i spóźniła się z ratą za kredyt- czeka na wypłatę i zamierza spłacić to, co jej zostało ma już komornika- w tempie ekspresowym... Może ja pesymistka jestem, ale jak ktoś rokuje dobrze, to przesuną, a jak jest podejrzenie, zę może należeć do tych, którym się finansowo nie uda przetrwać kryzysu to łapią, co się da... Bo zajęciu przez ZUS kont hotelarzom, w wyniku zapytania przez nich o omożliwości zaiweszenia też słyszałam.
Nie wiem, jak to z Euro jest, ale w Suwałkach są trudności z wypłatą z konta dolarów. Dzieje się coś takiego? Czy wszystko normalnie?
Każdy bank w czasie kryzysu - a ten nadchodzi - utrudnia wypłatę walut.
To tak sobie myślę, że na zleceniu mogę zakupy robić kartą, i potem, wracając do domu mogę mieć część euro przy sobie- na wszelki wypadek...
Cygan
Dziwne dla mnie ( naiwna ), że jedynym pocieszenie z ust rządzących jest to, że w innych krajach jest gorzej . Nie mogę pojąć tego, że brak podstawowego wyposażenia w rzeczy niezbędne takie jak rękawiczki, maski, kitle i kombinezony . Czyżby ona były dopiero wynalezione i objęte patentem ? Przestawiaja się z armat :-) na rękawiczki lateksowe ? to trwa i trwa . Jesli zabraknie lekarzy i pielęgniarek to siwy dym :-( po nas zostanie .
Wczoraj złamałam zasadę o nieogladaniu programów o coronawiruie . Obejrzałam Anne Will i gości . Naczelny lekarz kraju : nie ma materiałów ochronnych , środków dezynfekujacch. Drugi lekarz wirolog . Nie mamy tyle testów żeby nadać 80 mln obywateli . Tylko osoby z symptomami
. Rękawiczki i spółka są produkowane w Chinach i w Indiach . 90 %produkcji importujemy . Te 10procent nie starczy na długo ..
Dobrze że inicjatywa oddolna tak ruszyła . I w Polsce i tutaj .
Podsumowanie programu .
Chałupnicza maska jest lepsza niż żadna maska . To mówi niemiecki lekarz krajowy .
U nas odwrotnie, raczej nie zalecają noszenia masek przez zdrowych . Nawet dzisiaj słyszałam, że maska to siedlisko wirusów i zarazków . Trzeba ją wymieniać i umiejętnie ściągać z twarzy . Wg mnie maska to taki odstraszający dla oka element, ktory nawet zapominalskim przypomni, że trzeba trzymac odstęp i nie zbliżać sie . A ci co kichają i kaszlą nie powinni wychodzić z domu . A tak ogólnie to co minister to inne zdanie, a co polityk to zaklinanie rzeczywistości . Tylko zdrowy rozsądek może nas utratować . Bardzo źle sie dzieje na całym świecie wszędzie brakuje środków zabezpieczajcych, nie tylko u nas . Ale czyja to wina ? zapomnielismy, że możemy dostać po nosie . No i sprowadzono nas na ziemię , władców świata . Bo co moglismy to juz popsuliśmy nieodwracalnie . Jeszcze nas przyroda do ziemi przygniecie .
Te chałupnicze maski dotyczyły wyposażenia szpitala! Nadal nie zalecano noszenia zdrowym ,bo dla szpitali nic by nie zostało .
Koronawirus cały czas atakuje z potworną siłą. Na całym świecie liczba osób zakażonych przekroczyła już 722 tysiące. Tymczasem kilkadziesiąt osób wzięło udział w niedzielnej mszy świętej w kościele w Dąbrowie Białostockiej. Interweniowała policja.(za wp.pl)
Czy jest jeszcze sens cokolwiek tu komentować ? :-(
Te chałupnicze maski dotyczyły wyposażenia szpitala! Nadal nie zalecano noszenia zdrowym ,bo dla szpitali nic by nie zostało .
Z ulgą odetchnęłam :smiech3:Bałam się zapytać ile gaci wozisz:smiech3: