Ciasteczka adwentowe i na inne okazje

12 listopada 2017 17:59 / 6 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Jak grube powinno być ciasto, pól cm czy cieńsze? Bardzo rosną? Kurcze,miałam sobie jutro pauze od ciastek zrobic,ale nie można w takich warunkach,no...:hihi:

Tu  masz zdjęcie tych ciastek z marmoladą Ivanilko. Ciasto powinno miec nie więcej niż pół centymetra grubości, może trochę mniej, bo rosną dość mocno
12 listopada 2017 19:47 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

Tu  masz zdjęcie tych ciastek z marmoladą Ivanilko. Ciasto powinno miec nie więcej niż pół centymetra grubości, może trochę mniej, bo rosną dość mocno

No cudne,chciałabym też takie gwiazdki ,ale mam tylko jeden rozmiar. Wyglądają pysznie. 
12 listopada 2017 20:05 / 4 osobom podoba się ten post
Matko bosko czynstochowsko....idę stąd w chorerę ,tu tylko blachy i foremki latają,obłęd w oczach widzę i ....wanilją silnie czuć ,a ja na dłuższą metę , nie lubię tego zapachu....A tak na marginesie,to przez Was, niejedna kobitka o słabej psychice będzie włosy z głowy rwać.
12 listopada 2017 20:12 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

No cudne,chciałabym też takie gwiazdki ,ale mam tylko jeden rozmiar. Wyglądają pysznie. 

Wystarczy jeden rozmiar, byleby nie były zbyt małe. Możesz też powycinać krązki szklanką i wierzchnim krązku wyciąć dziurkę.
Upiecz koniecznie te butter kekse, są super. Ja natomiast podczas miesięcznego pobytu w domu ciastkami z przepisów Twoich i Fioletowej Myszki , będę rozpieszczac Pana 100% , dwóch moich już dorosłych chłopaczysków, którzy ciągle tęsknią za zgredką i moją kochaną przyszłą synową-jej to serie limitowaną upiekę :)
12 listopada 2017 20:23 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

Wystarczy jeden rozmiar, byleby nie były zbyt małe. Możesz też powycinać krązki szklanką i wierzchnim krązku wyciąć dziurkę.
Upiecz koniecznie te butter kekse, są super. Ja natomiast podczas miesięcznego pobytu w domu ciastkami z przepisów Twoich i Fioletowej Myszki , będę rozpieszczac Pana 100% , dwóch moich już dorosłych chłopaczysków, którzy ciągle tęsknią za zgredką i moją kochaną przyszłą synową-jej to serie limitowaną upiekę :)

Zrobię na pewno,jutro pojdę po składniki bo już wszystko zużyłam . Dziś zrobiłam ładne paczuszki z ciastek dla sąsiadek dla zaprzyjażnionej Polki,dla Pflegedienst,dla fizoterapeutki i zaczynam rozdawnictwo. Córka z zięciem dziś wpadła,też puszkę ciastek dostała ,była bardzo zadowlona.
12 listopada 2017 20:24 / 3 osobom podoba się ten post
Alaska

Matko bosko czynstochowsko....idę stąd w chorerę ,tu tylko blachy i foremki latają,obłęd w oczach widzę i ....wanilją silnie czuć ,a ja na dłuższą metę , nie lubię tego zapachu.:smiech3:...A tak na marginesie,to przez Was, niejedna kobitka o słabej psychice będzie włosy z głowy rwać.

Szczególnie jak stanie na wadze...
12 listopada 2017 20:24 / 5 osobom podoba się ten post
Alaska

Matko bosko czynstochowsko....idę stąd w chorerę ,tu tylko blachy i foremki latają,obłęd w oczach widzę i ....wanilją silnie czuć ,a ja na dłuższą metę , nie lubię tego zapachu.:smiech3:...A tak na marginesie,to przez Was, niejedna kobitka o słabej psychice będzie włosy z głowy rwać.

Szczególnie jak stanie na wadze...
12 listopada 2017 20:55 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Zrobię na pewno,jutro pojdę po składniki bo już wszystko zużyłam :-). Dziś zrobiłam ładne paczuszki z ciastek dla sąsiadek dla zaprzyjażnionej Polki,dla Pflegedienst,dla fizoterapeutki i zaczynam rozdawnictwo. Córka z zięciem dziś wpadła,też puszkę ciastek dostała ,była bardzo zadowlona.

W zeszłym roku jak piekłam te ciastka, na które podałam przepisy, to musiałam piec kilka serii, bo wyparowywały jak kamfora :)
12 listopada 2017 21:32 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

W zeszłym roku jak piekłam te ciastka, na które podałam przepisy, to musiałam piec kilka serii, bo wyparowywały jak kamfora :)

Nic dziwnego wyglądają apetycznie, zapach aż tutaj czuję, więc są smaczne.
14 listopada 2017 12:21 / 4 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Zrobię na pewno,jutro pojdę po składniki bo już wszystko zużyłam :-). Dziś zrobiłam ładne paczuszki z ciastek dla sąsiadek dla zaprzyjażnionej Polki,dla Pflegedienst,dla fizoterapeutki i zaczynam rozdawnictwo. Córka z zięciem dziś wpadła,też puszkę ciastek dostała ,była bardzo zadowlona.

Tylko nie rozdaj wszystkiego! Ja tez lubie ciasteczka a chyba nie dam rady ruszyc z wypiekaniem. No nie mam kiedy po prostu!!
14 listopada 2017 14:08 / 2 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Tylko nie rozdaj wszystkiego! Ja tez lubie ciasteczka a chyba nie dam rady ruszyc z wypiekaniem. No nie mam kiedy po prostu!!

Ale Ty masz zapier.....no nie ma czasu załadować, znaczy się upiec.
14 listopada 2017 15:00 / 4 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Całe życie z jednym rozmiarem to nudno jest. Koniecznie wykombinuj jakiś inny rozmiar 
14 listopada 2017 15:02 / 4 osobom podoba się ten post
Mycha

Całe życie z jednym rozmiarem to nudno jest. Koniecznie wykombinuj jakiś inny rozmiar :-)

Nic nie wykombinuję,nigdzie nie ma masła....Obleciałam trzy markety,no nie ma ... Jutro wsiąde na roweri do Reala pojadę,tam już musi być. 
14 listopada 2017 15:07 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Nic nie wykombinuję,nigdzie nie ma masła....Obleciałam trzy markety,no nie ma ... Jutro wsiąde na roweri do Reala pojadę,tam już musi być. 

Wychodzi na to, że wszystkich wzięło na ciasteczka. Zaraziłaś ich czy co ??  Bo mnie osobiście to się naraziłaś  wstawiając te fotki i przepisy. 
14 listopada 2017 15:10 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

No co ci Niemcy robią z tym masłem :)