i święta jak nie można być z bliskimi ;/ ale ważne jest to co robisz, niesiesz pomoc innym...
i święta jak nie można być z bliskimi ;/ ale ważne jest to co robisz, niesiesz pomoc innym...
Głupoty piszesz,jestem tu przede wszystkim dla pieniędzy,altruizm trzymam na inną okiliczność.
To samo miałam napisać, pomagać innym to mogę charytatywnie , wtedy kiedy chcę,a to jest ciężka praca .Zostawiam rodzinę , wszystko dzieje się bez mojego udziału ,wnuki rosną a ja chciałabym się cieszyć nimi codzienne.Co tu mówić o pomocy dla innych ,rodzina jest najważniejsza bo upłynie czas i może człowiek zostać sam .
Zależy jak kto postrzega swoją pracę, miłego dnia życzę :-)
Zależy jak kto postrzega swoją pracę, miłego dnia życzę :-)
Też życzę miłego dnia,ja to tak widzę i zawsze się zastanawiam nad tym że większość taka zadowolona z niesienia pomocy innym tylko dlaczego tak wiele osób skrupulatnie odlicza dni ile pozostało do wyjazdu a podobno szczęśliwi czasu nie liczą.Jeszcze raz życzę pięknego dnia .
Też życzę miłego dnia,ja to tak widzę i zawsze się zastanawiam nad tym że większość taka zadowolona z niesienia pomocy innym tylko dlaczego tak wiele osób skrupulatnie odlicza dni ile pozostało do wyjazdu a podobno szczęśliwi czasu nie liczą.Jeszcze raz życzę pięknego dnia .
Ten, który Cię zawiódł musiał rozumu nie mieć, albo na ludzich nie znać się wcale.
Marcia, wykonywałabys ta prace za darmo?
A czy ja coś takiego mówłam, że za darmo? Każdy patrzy na tą pracę inaczej....
są np lekarze, pielęgniarki też z powołania, czy wykonują swoją pracę za darmo??chyba nie :-)
ja też tak jak wy mam ludzkie uczucia i tęsknie za domem
Hmm, taaa, lekarze, pielęgniarki, pewnie i jeszcze nauczyciele z powołania .... Dawne czasy, które już praktycznie można między bajki włożyć. Tak mniej więcej by się cofnąć trzeba do Judyma czasów.
Opiekunki, moim zdaniem, jak zwykle, nie niosą pomocy, ino pracują ciężko, a drugą kwestią jest, z jakim podejściem swój zawód wykonują i tyle w temacie.
Nieść pomoc, to według mnie, może wolontariusz w dzisiejszych czasach, ino, no, jeszcze Lekarze Świata - ale to też wolontariat.
Każdy zawód można wykonywać z powołania.....
Przykład jeśli chcesz być opiekunką czy pójdziesz na architekta?? nie!!!
To co ty wybierasz zależy tylko od ciebie i czy potem przetrwasz, bo masz swiadomość na co się decydujesz ......
A ja jeszcze takich znam lekarzy z prawdziwego powołania i wole iść do takiego niż do takiego, który wykół regułki i nic po za tym z siebie innym nie da