Gramatycznie lepiej było gorzej ze słownikiem by l o.:)
Gramatycznie lepiej było gorzej ze słownikiem by l o.:)
Moją poprzedniczkę odesłali,bo nie poradziła sobie z niemieckim (więc miałam nie złą presje) Ale widocznie moj "kali jeść i kali pić" i kompletnie nie przydatna umiejętność poprawnego pisania jest użyteczna.Chodziło mi o to że nie widze sensu siedzieć w Polsce i uczyc się gramatyki,jesli można wyjechac,zarabiać i uczyć się naprawde( bo to najlepsze warunki do nauki języka,tak uważam,bo to nie pierwszy mój język obcy:).Uważam też też że znajomość języka nie gwarantuje że zostaniemy zrozumiane(kwestie mentalności i poziomu rozmówcy).
Moją poprzedniczkę odesłali,bo nie poradziła sobie z niemieckim (więc miałam nie złą presje) Ale widocznie moj "kali jeść i kali pić" i kompletnie nie przydatna umiejętność poprawnego pisania jest użyteczna.Chodziło mi o to że nie widze sensu siedzieć w Polsce i uczyc się gramatyki,jesli można wyjechac,zarabiać i uczyć się naprawde( bo to najlepsze warunki do nauki języka,tak uważam,bo to nie pierwszy mój język obcy:).Uważam też też że znajomość języka nie gwarantuje że zostaniemy zrozumiane(kwestie mentalności i poziomu rozmówcy).
Poprwność gramatyczna jest dość ważna. Dzięki poprawnie wymówionemu zdaniu rozmówca wie, co chcemy powiedzieć. Tego trudno się osłuchać, zasady trzeba poznać i poćwiczyć, chociaż w podstawowym zakresie. Dr zwraca uwagę na poprawność językową, poprawia mnie czasami. Ale uczyłam się języka w szkole średniej, więc zasady siłą rzeczy trzeba było na sprawdziany przyswoić. W DE poszerzam za to zakres słownictwa :)))))
Nie no ja mówię o pierwszym wyjedzie,o tym że nie musimy umieć kwieciście na poczatek.I mówię o tym że żadne szkoły nas nie nauczą tego co wyjazdy i przebywanie w tym środowisku.Szkoły są podporą.I nie zapominajmy,że język to jeden z elementów ,które decydują o tym czy sie nadajemy na to stanowisko.Mówię o tym ze te ze słabszym niemcem też musza wyjeżdzać by móc go szkolić.Ale z czasem oczywiście zetrzeba się rozwijać.Jak ze wszystkim,rozwijają się nasze predyspozycje,nasza mowa i umiejętność dokonywania wyboru właściwej agencji(wracając do tematu:))
Och Junonka, to ze nie zginiesz w swiecie, nie mam watpliwosci, kazdy Twoj wpis, potwierdza apetyt na zycie, zywiolowosc i spontanicznosc /przemyslana?/ Szkoda, ze nie mam szansy Cie przysposobic, wyobrazam sobie, jak dumna musi byc Twoja mamy z takiej pociechy!!!
Żegnamy reklamy! Moderator
Żegnamy reklamy! Moderator
fajnie piszesz w stylu opiekunki tylko błedow robisz mniej niz ja:):):)
Jestem z słowacje, no wyszłam za mąż i mieszkam w polsce. To przepraszam za blędy, polski język jest zbyt trudny :-) No nie o gramatyce tu chcialam gadac.