Na wyjeździe #31

20 grudnia 2015 14:22 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

A ja już od 10-ej sama na włościach:)Syn PDP właśnie ja odwozi do familii,przyjedzie wieczorkiem,żeby mnie na autobus dostarczyć:)Pędzę zaraz na ploty do zaprzyjaźnionych:)Tylko,kurna zimno jakieś przebrzydłe się pojawiło:(Czyżby zima ?Hi hi hi

..ja, za ciebie wypluje przez lewe ramie ,trzy razy ...tfu ,tfu, tfuuuu .Zapominij o zimie ,na plusie 12 .
20 grudnia 2015 17:08 / 3 osobom podoba się ten post
Mycha

Robiłam wczoraj zakupy. Pakując wszystko na taśmę potrąciłam niechcący jakiegoś mężczyznę. Dostał z łokcia ale niegroźnie. Oczywiście przeprosiłam. Pan w wieku ok. 50, przystojny !!! zaraz odpowiedział "nie szkodzi". No mnie się oczywiście wyrwało "mogę jeszcze raz??" :sciana: ....jakoś tak samo wyleciało :-( Pan spojrzał się na nie i odpowiedział "nie, proszę nie". Najpierw dziwnie na mnie spojrzał a potem już uśmiechnięty przyglądał mi się dłużej. No kurde !!! wychodzi na to, że muszę tłuc facetów, żeby na mnie dłużej popatrzyli. Masakra !!!! :lol1:

Mycha, dobre, dobre, moze i ja walnę jakiegos jutro ??, na Święta będzie jak znalazł hiiii , żeby ości z karpia wypierał.
20 grudnia 2015 17:23 / 2 osobom podoba się ten post
A miało byc tak fajnie....

Dziś zapowiedziany był syn pdp ze swoim synem.
Lubię ich besuchy,bo ja kulturalnie wypijam z nimi kawę,a potem mam czas dla siebie (jeśli zostają na noc,to mam praktycznie wolne do śniadania).

No więc..siedzę już sobie u góry,leniwie płynie czas...nagle dzwonek do drzwi...
"Przyjaciółka" mojego dziadka ze swoim synem i synową....Miała przyjechac dopiero we wtorek,jak ja będę wyjeżdżac...
Gerd (syn pdp) zajmuje się nimi teraz,to jest ok,w porządku.
Nie lubię,jak "narzeczona" dziadka przyjeżdża. Jest to osoba gadatliwa (gderliwa), lekka bałaganiara (kuchnię zawsze po niej muszę ogarniac). Mam tu przy pdp sporo czasu dla siebie. Gdy jest Klera, wymyśla mi wtedy zawsze coś ...nie,nie do roboty,ale albo z nią pogadac,albo zagrac w coś..no ogólnie towarzystwa szuka,a gada przy tym,jak najęta. Języka przy niej nie podszkolę,bo połowy jej nie rozumiem.

Ech...jeszcze nerwy na koniec...
20 grudnia 2015 17:57 / 5 osobom podoba się ten post
I ja mialam dzis odwiedziny.Przyszla corka z dolu z mezem i corka ,przyniosla ciasto,zaparzylam kawe,a tu nastepna corka z mezem.Kawy starczylo ,a i ciasta tez.Podobalo mi sie,ze po kawce corki posprzataly,nie ruszylam sie.Badam to miejsce caly czas,jestem ostrozna ,nie pokazuje wszystkiego.
Jedna z corek wypisywala kartki za babcie,jedna maja wyslac do USA,ale ile bylo zastanawiania sie nad kosztem znaczka,nawet sprawdzali w internecie ,wyszlam i juz tam nie wrocilam,choc siedzialam u siebie slyszalam,ze dobre pol godziny trwala debata.
Nie moge powiedziec,ze babcia jest chytra ,nie wiem jak corki,bo ich wlasciwie nie znam .
Jestem zadowolona z tego miejsca i juz na dzis wiem,ze bede miala ciezki orzech do zgryzienia w styczniu.Musze podjac decyzje na najblizsze miesiace.Boziu jak ja nie lubie takich sytuacji.
20 grudnia 2015 18:02 / 2 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Mycha, dobre, dobre, moze i ja walnę jakiegos jutro ??, na Święta będzie jak znalazł hiiii , żeby ości z karpia wypierał.

Tylko patrz gdzie walisz, żeby się jeszcze przydał ;)))
20 grudnia 2015 18:32 / 1 osobie podoba się ten post
Ona_Lisa

juz pomazylas?

20 grudnia 2015 18:50 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Tylko patrz gdzie walisz, żeby się jeszcze przydał ;)))

Takiego odpowiedniego walnę,,,
20 grudnia 2015 18:51 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

juz pomazylas?:-)

20 grudnia 2015 19:38
wichurra2

http://wyborcza.pl/duzyformat/1,149485,19353708,jak-sie-pracuje-w-amazonie-polak-picker-doskonaly.html

Wątek "wyłowione z sieci" jest chyba zamknięty, więc tutaj wklejam link do artykułu o pracy w Amazonie. Toż to jak w jakimś obozie pracy tam się pracuje.

Mnie się cały artykuł nie wyświetla? Nie lubię wyborczej bo często czytam Google News i na pierwszych miejscach pokazują się artykuły GW nie do przeczytania bez zapłaty. Niech sobie więc ją wsadzą tam gdzie należy. Nigdy bym właśnie dlatego nie zakupiła. Jakoś inne gazety i nie ucinają i tak nachalnie nie wciskają kitu?
20 grudnia 2015 19:48 / 2 osobom podoba się ten post
MeryKy

Mnie się cały artykuł nie wyświetla? Nie lubię wyborczej bo często czytam Google News i na pierwszych miejscach pokazują się artykuły GW nie do przeczytania bez zapłaty. Niech sobie więc ją wsadzą tam gdzie należy. Nigdy bym właśnie dlatego nie zakupiła. Jakoś inne gazety i nie ucinają i tak nachalnie nie wciskają kitu?

Ileś artykułów można za darmo przeczytać.  Mnie to nie dziwi, że chcą zarabiać i nie udostępniają za darmo. 
20 grudnia 2015 20:07 / 2 osobom podoba się ten post
MeryKy

Ten sam wrzuciłam dzis w WYŁOWIONE W SIECI-wyswietlal mi się cały tylko niestety wrzucił się na czarno zamiast na zielono:(Ale jak to poczytalam,to tak sobie pomyslałam ,ze w porównaniu do tego "obozu" Opiekunkowo to mjut/malina......Nie wytrzymałabym tam dłużej niz 1-3 dni:(
20 grudnia 2015 20:07
wichurra2

Ileś artykułów można za darmo przeczytać.  Mnie to nie dziwi, że chcą zarabiać i nie udostępniają za darmo. 

Te same informacje są na ogół w innych gazetach i nie są blokowane. A info o możliwości zakupu podawane jest w bardziej kulturalny sposób. 
20 grudnia 2015 20:10 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Ten sam wrzuciłam dzis w WYŁOWIONE W SIECI-wyswietlal mi się cały tylko niestety wrzucił się na czarno zamiast na zielono:(Ale jak to poczytalam,to tak sobie pomyslałam ,ze w porównaniu do tego "obozu" Opiekunkowo to mjut/malina......Nie wytrzymałabym tam dłużej niz 1-3 dni:(

Kasia obozy to i w polskich zakładach są. Teraz tak jest na ogół, że za palenie papierosów i wychodzenie do toalety nie płacą.
20 grudnia 2015 20:24 / 1 osobie podoba się ten post
Na Erste mozna obejrzec teraz film z polskimi aktorami Akcja toczy sie tez w Slubicach,a moja babcia pyta sie co chwile: Magda to Polska ?

20 grudnia 2015 21:25 / 2 osobom podoba się ten post
magdzie

Na Erste mozna obejrzec teraz film z polskimi aktorami:-) :-)Akcja toczy sie tez w Slubicach,a moja babcia pyta sie co chwile: Magda to Polska ?

Wcześnie zauważyłam wpis?