Uchodźcy

11 września 2015 18:30 / 8 osobom podoba się ten post
wichurra

Tak swoją drogą to jestem przerażona tym, co się dzieje w internecie na polskich stronach. Jaka fala nienawiści się tam przelewa. Ja rozumiem, że się można bać, ale można kulturalnie to wyrażać. Tymczasem poziom tych komentarzy, wyzwiska i opisywanie tego, co by się tym uchodźcom zrobiło, sprawia że bardziej się boję naszego społeczeństwa, niż uchodźców.

Ja też napisałam w jednym komentarzu pod informacją, że imigrant zgwałcił w eurpejskim kraju małą dziewczynkę, że powinni takim obcinać "interesy", żeby już więcej żadnej kobiety - ani małej ani dorosłej nie skrzywdzili. ktoś powie, że zieję nienawiścią do imigrantów. Ja zieję nienawiścią do bestii, która nie szanuje europejskich standartów i wprowadza swoje barbarzyńskie prawa w naszych państwach. U nich gwałty są na porządku dziennym i nie ma znaczenia ile lat ma gwałcona dziewczya czy kobieta.
11 września 2015 18:34 / 5 osobom podoba się ten post
A tutaj taki smaczek a propo co nas, kobiety w przyszłości czeka:

Masakra jakaś. Nawet jakbym miała jakieś wątpliwości to po takim "wykładzie" od razu stałabym się rasistką i ksenofobem.
11 września 2015 18:49 / 12 osobom podoba się ten post
Obejrzałam , przeczytałam i wniosek jeden mi się nasuwa........jestem rasistką i ksenofobem do entej potęgi. Ale zdania nie zmienię, nie chcę tych emigrantów w naszym kraju. Niech wracają skąd przyjechali. A pani kanclerz skoro ma taki ciasny umysł może ich jak dla mnie umieścić w swoich domach. Ale dość mam tego, że ciągle ktoś nam - jako narodowi mówi co mamy robić. Najpierw ze wschodu pociągali za sznurki a teraz z zachodu.

11 września 2015 19:12 / 7 osobom podoba się ten post
ewa14

Obejrzałam , przeczytałam i wniosek jeden mi się nasuwa........jestem rasistką i ksenofobem do entej potęgi. Ale zdania nie zmienię, nie chcę tych emigrantów w naszym kraju. Niech wracają skąd przyjechali. A pani kanclerz skoro ma taki ciasny umysł może ich jak dla mnie umieścić w swoich domach. Ale dość mam tego, że ciągle ktoś nam - jako narodowi mówi co mamy robić. Najpierw ze wschodu pociągali za sznurki a teraz z zachodu.

Jest Nas dwie ....
11 września 2015 19:14 / 6 osobom podoba się ten post
zosia_samosia

Jest Nas dwie ....

trzy...
11 września 2015 19:16 / 6 osobom podoba się ten post
sas-anka

trzy...

cztery
11 września 2015 19:16 / 6 osobom podoba się ten post
Malgi

cztery

pięć !
11 września 2015 19:52 / 1 osobie podoba się ten post
11 września 2015 20:16 / 6 osobom podoba się ten post
Wchodzę do domu a tam uchodźcy, idę do łazienki: uchodźcy, kładę się spać to między mną a żoną uchodźcy, otwieram lodówkę a tam co ? uchodźcy a miała być zupa. Nawet jak robiłem kanapkę to między pomidorem a ogórkiem się schowali. Ludziska dajmy spokój przecież pytania dlaczego nie zostaną w Turcji ? są jak w referendum, które się odbyło. Wiadomo jest, że nie uciekają przed wojną bo to tylko pretekst. Normalnie jest tak, że idzie się do wojska i walczy o wolność. Gdyby te 800 tys ludzi czy milion czy 2 miliony zebrało się do kupy to zmietli by ISIS, IRAN, IRAK i jeszcze zdobyli Dubaj przy okazji. A dlaczego Arabia płaci za to, żeby inne Państwa wzięły uchodźców ? Schemat jest prosty: jedźmy do Niemiec dostaniemy zasiłki, będzie nas więcej to się ustawi Niemców do pionu, potem przyjdzie czas to się weźmiemy za inne kraje. I odbierzemy pokojową nagrodę Nobla za zdobycie Niemiec bez jednego wystrzału.

To cytat jednej z wielu opinii pod artykułem. Moim zdaniem bardzo trafny pomijając nieco żartobliwy na początku ton piszacego.  http://wiadomosci.onet.pl/forum/parafia-w-sremie-przyjela-uchodzcow-z-syrii-wkrotc,0,2063287,183240075,czytaj.html
11 września 2015 20:21 / 2 osobom podoba się ten post
Rozmawiałam przed chwilą z synem PDP-nej na ten temat.
Powiedział, że w niedługim czasie emigranci stworzą Niemcom coś na kształt getta i tak skończy się kariera ich germańskiego narodu.
11 września 2015 20:53 / 1 osobie podoba się ten post
ewa14

Rozmawiałam przed chwilą z synem PDP-nej na ten temat.
Powiedział, że w niedługim czasie emigranci stworzą Niemcom coś na kształt getta i tak skończy się kariera ich germańskiego narodu.

Tych którzy są nastawieni sa pozytywnie do tej pory widziałam tylko w telewizji. Żadna z rodzin u których byłam nie była przychylna "uchodźcom".
11 września 2015 21:13 / 3 osobom podoba się ten post
Pod koniec istnienia PRL za granicą przebywało ok miliona obywateli Polski, których zadeklarowany termin powrotu minął, znajdowali się więc na emigracji. Większość wybrała RFN, Francję i USA. Kilkutysięczne grupy Polaków dotarły do Skandynawii, krajów Beneluksu oraz Australii.
No i co ? Naszych też nie powinni przyjąć ? Ja tam się nie boję, ja to nawet chętnie bym przyjęła , a czy pomieszka w PL krócej czy dłużej, jakie to ma znaczenie ????
Takie myśli miałam już wiele lat temu ! Nie bójcie się POMAGAĆ, nie w każdym człowieku jest wróg, no proszę was.
11 września 2015 21:15 / 2 osobom podoba się ten post
bieta

Pod koniec istnienia PRL za granicą przebywało ok miliona obywateli Polski, których zadeklarowany termin powrotu minął, znajdowali się więc na emigracji. Większość wybrała RFN, Francję i USA. Kilkutysięczne grupy Polaków dotarły do Skandynawii, krajów Beneluksu oraz Australii.
No i co ? Naszych też nie powinni przyjąć ? Ja tam się nie boję, ja to nawet chętnie bym przyjęła , a czy pomieszka w PL krócej czy dłużej, jakie to ma znaczenie ????
Takie myśli miałam już wiele lat temu ! Nie bójcie się POMAGAĆ, nie w każdym człowieku jest wróg, no proszę was.

Bieta przywróciłaś mi wiarę w człowieka!!!
11 września 2015 21:22 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Bieta przywróciłaś mi wiarę w człowieka!!!

Oj tam, oj tam
11 września 2015 21:28
Gmina w ktorej mieszkam szuka na gwałt możliwości ulokowania ok 20 rodzin uchodżców, może będę ich miała za bezpośrednich sąsiadów, tzn okna ich budynku wychodzą na dziedziniec pdp. Kiedyś był to biurowiec firmy pdp, stoi pusty, zabdany w dobrym stanie, łatwo zaadaptować można na budynek mieszkalny. TYlko będą nam zaglądać do okien, już tak było jak firma jakaś wynajmowała tam pomieszczenia. Zobaczymy. We wsi już mieszkają 4 rodziny z Syrii.