Uchodźcy

11 września 2015 22:48

11 września 2015 22:54
WSTENGA

W tym, że po tym "przejściu" zostanie tylko spalpna ziemia. Jakoś nie widzę żeby Kosowo było krainą mlekiem i miodem płynącą.
Nie twierdzę, że nie należy pomagać, ale na pewno nie ściągając wszystkich jak leci do Europy. Ci ludzie się nie dostosują do naszych praw bo kierują się innymi "wartościami". Przede wszystkim dla nich kobieta nie jest człowiekiem. Czy wiesz, że w koranie (celowo małą literą) pozwalające na małżeństwo z 1-dniowymi niemowlętami, a co gorsza na zaspakajanie się w takim "małżeństwie". To jest chore. Dla mnie połowa tej ich księgi to instrukcje dla pedofili i sadystów. Podziwiają człowieka, który poślubił 6-latkę i w swej "łaskawości" powstrzymał się od konsumpcji związku do 9 roku życia. I dla nich to norma. Nie zrezygnują z tego bo są w Europie.
Już samo podejście do kobiet i małżeństwa sprawiają, że ludzie kierujący się takimi prawami powinni być izolowani. Wydają instrukcje do bicia kobiet. To jest tragedia. Jak mają się zasymilować z kulturą zachodnią, gdy dla nich ciągle są mroki średniowiecza. A co gorsza oni chcą nam je również narzucić (pooglądaj wywiady z rdzennymi mieszkańcami miast w których dano schronienie islamistom).

Nie moge , nie mam czasu dyskutwać tu i teraz. Mam chorą mamę, ale potwierdzam, ża masz ciutkę racji, ciutkę. POZDRAWIAM 
11 września 2015 22:55 / 1 osobie podoba się ten post
Ojciec nie pozwolił uratować córki. "Wolę, by umarła niż została zhańbiona" 20-letnia kobieta utonęła w Dubaju po tym, jak ojciec zabronił ratownikom jej dotknąć – donosi "Emirates 24/7". – To byłaby plama na honorze – tłumaczył.

11 września 2015 22:57 / 8 osobom podoba się ten post
Mimo, że jestem chora przebrnęłam przez 10 stron tego tematu. Lajkowałam posty, z którymi się zgadzam. Bardzo mądrze piszecie w tym temacie. Ja też jestem przeciw tej zmasowanej akcji islamizacji Europy. Jesteśmy naprawdę w zagrożeniu. Propaganda i manipulacja telewizji niemieckiej zakrawa na wyższą ocenę niż wszelkie wcześniejsze komunistyczne media to robiły. Moja PDP (demencja początkowa) jak nigdy nie oglądała telewizji, tak teraz nie mogę jej oderwać od tego. Jej ciągłego gadania na ten temat już wręcz nie mogę słuchać.

W XVII wieku Tatarowie (islamiści) próbowali zdobyć Europę ogniem i mieczem, aż do zwycięstwa  Jana II Sobieskiego pod Wiedniem. Teraz próbują to zrobić podstępem przez zasiedlenie przez rzekomych uchodźców - biednych ofiar wojny w ich regionie. A rzekomo humanitarni politycy europejscy, niby nie widzą zagrożenia z ich strony na naszej europejskiej kultury (niestety w większości chrześcijańskiej już tylko z nazwy). W krajach takich jak Niemcy, Holandia, Szwecja panuje system bezbożny i właśnie do tych krajów najbardziej pchają się islamiści, nie ze względu na dobrobyt, a dlatego, że widzą pustkę duchową, którą chcą wypełnić swoją religią.
11 września 2015 22:58 / 4 osobom podoba się ten post
Alina

Ojciec nie pozwolił uratować córki. "Wolę, by umarła niż została zhańbiona" 20-letnia kobieta utonęła w Dubaju po tym, jak ojciec zabronił ratownikom jej dotknąć – donosi "Emirates 24/7". – To byłaby plama na honorze – tłumaczył.

To pokazuje stosunek islamu do kobiet. Nie widzę możliwości asymilacji jeśli jedna ze stron już na wejściu oznajmia, że kraj gospodarzy jest do gruntu zły i powinien się zmienić na wzór .......... państwa z ktorego uciekają. I gdzie tu logika?
11 września 2015 23:01 / 4 osobom podoba się ten post
Islam nie jest tolerancyjny. Uznaje tylko swoje racje i błędne. Nie rozumiem jak można być tak zaślepionym i nie widzieć zagrożenia.
11 września 2015 23:01 / 1 osobie podoba się ten post

dobranoc
11 września 2015 23:04 / 6 osobom podoba się ten post
Zofija nie uważam, że nasza religia jest całkiem kryształowa bo i my mamy ciemne plamy. Tyle, że w naszej kulturze juą dawno oddzieliliśmy Boga od jego wysłanników (którzy bardzo nad tym boleją). Podchodzimy racjonalnie do niektórych doktryn kościelnych. Jedni bardziej są wierzący, inni mniej. jak komu wola. Ale nawet nasze "moherowe berety" nie maja tak zrytych głów i nie pochwalają samobójczych ataków na innych ludzi. Mamy swoich oszołomów, ale słucha ich garstka ludzi, a w islamie co jeden nawiedzony to lepszy, a może z garstka myśli wlasnym mózgiem. Reszta się zacięła: "bo w koranie pisze" albo "mahomet poweidział". I nie ma dyskusji.
11 września 2015 23:13 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

W Śremie ksiądz przyjął syryjską katolicką rodzinę.Mieli mieszkanie,dzieci poszły do szkoły,dostali zasiłek i praca miała być za około tygodnia.Byli oczkiem w głowie parafii.Wczoraj bez podziękowania i pożegnania uciekli do Niemiec,bo w Polsce nie będą dziadować.????

Wzięli co dawali i odeszli. Przecież należała im się pomoc, a na spełnienie obowiązku się nie dziękuje.
11 września 2015 23:20 / 1 osobie podoba się ten post
a jednak jeszcze cos dorzucę

12 września 2015 00:23 / 3 osobom podoba się ten post
Malgi

Ja też napisałam w jednym komentarzu pod informacją, że imigrant zgwałcił w eurpejskim kraju małą dziewczynkę, że powinni takim obcinać "interesy", żeby już więcej żadnej kobiety - ani małej ani dorosłej nie skrzywdzili. ktoś powie, że zieję nienawiścią do imigrantów. Ja zieję nienawiścią do bestii, która nie szanuje europejskich standartów i wprowadza swoje barbarzyńskie prawa w naszych państwach. U nich gwałty są na porządku dziennym i nie ma znaczenia ile lat ma gwałcona dziewczya czy kobieta.

Rozumiem, że byłaś u nich i widziałaś, co jest na porządku dziennym. Informacje w necie to można sfabrykowac, a poza tym i u nas pedofile są, a jakoś nie mowi się, że każdy Polak to zboczeniec. Byłam w kilku arabskich krajach, chodziłam wieczorami po ulicach i nikt mi krzywdy nijakiej nie zrobił. A właściwie powinien - przecież po europejsku ubrana sama się prosiłam. A tu taki klops.  
12 września 2015 00:27 / 3 osobom podoba się ten post
ewa14

Obejrzałam , przeczytałam i wniosek jeden mi się nasuwa........jestem rasistką i ksenofobem do entej potęgi. Ale zdania nie zmienię, nie chcę tych emigrantów w naszym kraju. Niech wracają skąd przyjechali. A pani kanclerz skoro ma taki ciasny umysł może ich jak dla mnie umieścić w swoich domach. Ale dość mam tego, że ciągle ktoś nam - jako narodowi mówi co mamy robić. Najpierw ze wschodu pociągali za sznurki a teraz z zachodu.

Najpotężniejsza kobieta na świecie ma ciasny umysł? Chyba wniosek nasuwa się sam... 
Skoro zdecydowaliśmy się na Unię, to tak - w pewnych kwestiach musimy się podporządkować, bo nie jesteśmy w tej grze najsilniejszym graczem. 
12 września 2015 00:34 / 1 osobie podoba się ten post
bieta

Pod koniec istnienia PRL za granicą przebywało ok miliona obywateli Polski, których zadeklarowany termin powrotu minął, znajdowali się więc na emigracji. Większość wybrała RFN, Francję i USA. Kilkutysięczne grupy Polaków dotarły do Skandynawii, krajów Beneluksu oraz Australii.
No i co ? Naszych też nie powinni przyjąć ? Ja tam się nie boję, ja to nawet chętnie bym przyjęła , a czy pomieszka w PL krócej czy dłużej, jakie to ma znaczenie ????
Takie myśli miałam już wiele lat temu ! Nie bójcie się POMAGAĆ, nie w każdym człowieku jest wróg, no proszę was.

No w końcu jakieś ludzkie odruchy:) 
12 września 2015 05:22 / 7 osobom podoba się ten post
wichurra

Rozumiem, że byłaś u nich i widziałaś, co jest na porządku dziennym. Informacje w necie to można sfabrykowac, a poza tym i u nas pedofile są, a jakoś nie mowi się, że każdy Polak to zboczeniec. Byłam w kilku arabskich krajach, chodziłam wieczorami po ulicach i nikt mi krzywdy nijakiej nie zrobił. A właściwie powinien - przecież po europejsku ubrana sama się prosiłam. A tu taki klops.  

Nie byłam i nie widziałam, ale nie wierzę, że takie bestialstwo zostało sfabrykowane. Widziałam film nakręcony amatorską kamerą jak kilku ...(nawet nie wiem jak ich nazwać, bo mężczyznami oni nie byli - to były zwierzęta) gwałciło jeden po drugim pewną kobietę. Ona się wyrywała, więc kilku innych ją trzymało... To nie mogło być sfabrykowane. A Ty u nich byłaś turystką - więc traktowana jak ta "święta krowa" - nie do ruszenia. Nie neguję, że wszyscy są źli, ale tych "złych" trzeba wyłapać i odesłać, a nie żywić w więzieniach na koszt państwa.
12 września 2015 05:48 / 9 osobom podoba się ten post
wichurra

No w końcu jakieś ludzkie odruchy:) 

Strach , obawy i inne lęki , czy to nie są ludzkie odruchy ? 
 Boję się , zwyczajnie po ludzku się boję i to nie o siebie , ale o moje dzieci , wnuczęta i nikt mi nie wmówi , że to co się teraz dzieje jest bezpieczne .
No jasne , że można powiedzieć , że jak już mi " pan Piasecki " dupsko łopatą oklepie to i tak nie będę wiedziała co się dzieje kiedyś tam w przyszłości , ale ja to już taki dziwak jestem , że nawet jak woda z kranu za długo leci to wtedy szybko zakręcam , bo : a jak kiedyś moim pra-pra-prawnukom będzie jej brakowało ? ......boję się , boję się i nie mówcie mi , że mi nie wolno , że wszystko cacy będzie , że może zatraciłam resztki człowieczeństwa , bo jest mi bardzo żal tych ludzi , serce się kraje , ale mam rodzinę , znajomych .....a wiemy , znamy to z historii , że wojny na tle religijnym były okrutne ...