Uchodźcy

12 września 2015 09:42 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Oni maszeruja autostradami.Nie poboczem tylko szosa.Ida nie patrzac na ruch samochodowy.
Desperacja czy glupota,nie mi to roztrzygac.Dziwi mnie tylko brak reakcji sluzb porzadkowych

Dzięki Orimku.Po południu będę jechać autostradą do Monachium.
Mam nadzieje, ze do tej pory ten przmarsz sie skończy.
12 września 2015 09:54 / 1 osobie podoba się ten post
12 września 2015 10:11 / 4 osobom podoba się ten post
Myślę, że każdy woli mniej płacić niż więcej Miałam przyjemność pracować z 3 Rumunkami i powiem tylko, że znały dobrze kilka języków, pracowały dłużej i ciężej niż Polki, a jak strzelił mi kręgosłup i podłamkę załapałam to bardzo mi pomogły w ciężkiej pracy, w tym czasie polska koleżanka mnie obskoczyła  Dlatego  o tych , które spotkałam mam bardzo dobre zdanie. Poza tym trzymają się kupy i wspierają, z nami różnie bywa.
12 września 2015 10:30
ewa14

Dorotee, taki niekontrolowany napływ emigrantów nie kończy się dobrze.
Twardogłowi Niemcy tego sami nie wytrzymają.Zaczną się najpierw protesty , potem zamieszki .
Dlaczego oni uciekli do Europy a nie do bogatych krajów arabskich?????? Odpowiedź jest prosta......bo tam ich nie chcieli. Żaden z tych krajów mlekiem i miodem płynących nie zezwolił na napływ ludzi, których nie są w stanie sprawdzić dwa pokolenia wstecz.
A przecież tam wyznawcy allaha nie musieli by zmieniać swoich nawyków, przyzwyczajeń , nie musieli by asymilować się w nowej kulturze.

W Katarze wolą Polaków, bo wracają do domu, a Syryjczycy zmieniliby prpoprcje narodowościowe Kataru, Syria bis by powstała. To jest zagrożenie. W Europie tworzą enklawy ale państwa jak Niemcy te 800000 uchożców jak dotąd nie zmieni w Syrię dwa. Jeszcze nie.
Ja nie mam wtpliwođci ,ye niekontrolowanz naplzw jest conajmniej niekoryzstnz. Ale inne wzjscie na juy i teray.
12 września 2015 10:56
Takie incydenty nie są rzadkością, ale poprawność polityczna nie pozwala głośno mówić:
http://wolna-polska.pl/wiadomosci/niemcy-7-letnia-dziewczynka-brutalnie-zgwalcona-przez-muzulmanskiego-imigranta-2015-09
Ciekawe jak teraz znajdą zwyrodnialce skoro nikogo nie identyfikują przed wjazdem do UE
12 września 2015 10:58
Barbara niepowtarzalna

Strach , obawy i inne lęki , czy to nie są ludzkie odruchy ? 
 Boję się , zwyczajnie po ludzku się boję i to nie o siebie , ale o moje dzieci , wnuczęta i nikt mi nie wmówi , że to co się teraz dzieje jest bezpieczne .
No jasne , że można powiedzieć , że jak już mi " pan Piasecki " dupsko łopatą oklepie to i tak nie będę wiedziała co się dzieje kiedyś tam w przyszłości , ale ja to już taki dziwak jestem , że nawet jak woda z kranu za długo leci to wtedy szybko zakręcam , bo : a jak kiedyś moim pra-pra-prawnukom będzie jej brakowało ? ......boję się , boję się i nie mówcie mi , że mi nie wolno , że wszystko cacy będzie , że może zatraciłam resztki człowieczeństwa , bo jest mi bardzo żal tych ludzi , serce się kraje , ale mam rodzinę , znajomych .....a wiemy , znamy to z historii , że wojny na tle religijnym były okrutne ...

Tylko się swojego cienia czasem nie wystrasz:)
12 września 2015 11:02 / 1 osobie podoba się ten post
Babka

Juz wiecej nie mozna nic dodac nic ujac....a zapytam Was kochane czy m wogole jestesmy w Uni ,,w ktorej ma byc rowno...dlaczego u nas 1200zl a tu 1200 e..przeciez to III Swiat jak to wyrownac..koszty ..podobne a zarobki zebracze..i to jest po rowno..kto na tym kase zbija..komu zalezy aby nas tak upodlic.Dac niemcowi 780zl renty i niech probuje wyzyc,,,placac za wszystko...wystarczy sprobowac w kazdej dziedzinie naszego zycia to jeden absurd.Zaznaczam po 30 latach pracy...no dokad my idziemy rodacy.Mysle ze do Afryki bo tam kraj jest dziki...

Równo to miało być w socjaliźmie. W kapitalizmie nie ma równości. 
12 września 2015 11:06 / 1 osobie podoba się ten post
ewa14

Wichurra, to jest polityk, a prawda jest taka, ze polityka i politycy nie zawsze rządzą sie logiką.
Wystarczy posłuchać, co na temat pani kanclerz i jej działań w temacie emigrantów mówia zwykli ludzie.
A to, ze jestesmy w Unii nie oznacza, że mamy jako kraj i naród tylko przyklaskiwać, bo zachód startuje z pozycji silniejszego.
To już w naszej historii przerabialiśmy i na dobre nam to nie wyszło.
Skoro pani kanclerz ma w tym interes niech wszystkich emigrantów do DE zaprosi..........ale niedługo po tym będzie musiała zamknąć granice

No dobrze, Tobie się nie przegada, bo Ty przecież masz szerszy umysł i logiczniejsza jesteś od kanclerz Niemiec. 
12 września 2015 11:08 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Rozumiem, że byłaś u nich i widziałaś, co jest na porządku dziennym. Informacje w necie to można sfabrykowac, a poza tym i u nas pedofile są, a jakoś nie mowi się, że każdy Polak to zboczeniec. Byłam w kilku arabskich krajach, chodziłam wieczorami po ulicach i nikt mi krzywdy nijakiej nie zrobił. A właściwie powinien - przecież po europejsku ubrana sama się prosiłam. A tu taki klops.  

Moja siostra mieszkała do niedawna RPA, przez kilka lat. Osiedla białych otoczone są ogrodzeniem podłączonym pod prąd, mimo to bała się gdy jej mąż znikał na noc. W kraju tym co kilka sekund gwałcona jest kobieta, lub dziecko. Pełno dzielnic z których żywy nie wyjdziesz. Napady czarnych na czarnych sa na porządku dziennym, grabią, gwałcą, mordują, podpalają... Na tvnie tego nie obejrzysz. 
12 września 2015 11:08 / 2 osobom podoba się ten post
Alina

Wichurra! Byłaś turystką, to widać, słychać i czuć. Dla nich oznaczałaś po prostu pieniądze. Poza tym przebywałaś w rejonach turystycznych. Spróbuj żyć pomiędzy nimi jako kobieta zachowując swoją odrębność kulturową , a przekonasz się jak jest naprawdę. W Tunezji, Turcji, w Maroko,w miastach nadmorskich wiele nie zobaczysz ale jedź np. do Jordanii, to już jest zupełnie inna bajka. Porozmawiaj z kobietami, które wyszły za Arabów ale  wiele lat temu. Dużo ciekawych historii można usłyszeć.

Nie zawsze przebywałam w rejonach turystycznych. Bywałam w takich dziurach, ze bida aż piszczy i żadnego białego widać nie było. 

Poza tym nikt nie każe się z nimi żenić. Jak na razie nie grozi nam taki zalew muzułmanów, żebyśmy mogli się bać o nasze prawa. I raczej nigdy nie bedzie groził. 
12 września 2015 11:12
Alina

Wichurra! Dlaczego oni uciekają do Europy? Nie we wszystkich państwach arabskich jest wojna i bieda. Kuwejt, Bahrajn, Arabia Saudyjska mają wystarczająco dużo kasy aby im pomóc, a nie robią tego, dlaczego? Chronią własne interesy. My nigdy nic dobrego ze strony wyznawców islamu nie otrzymaliśmy, a zatem dlaczego mamy czuć się zobowiązani do pomocy. Do niedawna Unia twierdziła, że  Polska ma zbyt wielu mieszkańców i co się nagle stało? W Bułgarii, która jest trzykrotnie mniejsza od Polski żyje zaledwie 7 000 000 mieszkańców, a nas jest prawie 40 000 000. Nie lubię muzułmanów. Sporo ich poznałam i mam dosyć. Zobaczcie co się stało z Kosowem? Skolonizowali Kosowo, a teraz uciekają dalej by kolonizować resztę Europy. Kosowo jest dla Serbów tym czym Grunwald dla Polaków. Odbyła się tam wielka bitwa, w której zginęła większość dorosłych Serbów, a jednak Kosowo już nie jest serbskie bo osiedlili się na tym terenie wyznawcy Allaha.

1,9 mln. znalazło schronienie w Turcji, 1,1 mln. w Libanie, 630 tys. w Jordanii, 250 tys. w Iraku.
To chyba nie jest mało?
12 września 2015 11:14
sas-anka

Moja siostra mieszkała do niedawna RPA, przez kilka lat. Osiedla białych otoczone są ogrodzeniem podłączonym pod prąd, mimo to bała się gdy jej mąż znikał na noc. W kraju tym co kilka sekund gwałcona jest kobieta, lub dziecko. Pełno dzielnic z których żywy nie wyjdziesz. Napady czarnych na czarnych sa na porządku dziennym, grabią, gwałcą, mordują, podpalają... Na tvnie tego nie obejrzysz. 

TVNu nie oglądam.
To sobie jeszcze odpowiedz na pytanie dlaczego tak jest i o RPA nie będziemy musiały w tym wątku dyskutować. 
12 września 2015 11:15 / 2 osobom podoba się ten post
Malgi

Nie byłam i nie widziałam, ale nie wierzę, że takie bestialstwo zostało sfabrykowane. Widziałam film nakręcony amatorską kamerą jak kilku ...(nawet nie wiem jak ich nazwać, bo mężczyznami oni nie byli - to były zwierzęta) gwałciło jeden po drugim pewną kobietę. Ona się wyrywała, więc kilku innych ją trzymało... To nie mogło być sfabrykowane. A Ty u nich byłaś turystką - więc traktowana jak ta "święta krowa" - nie do ruszenia. Nie neguję, że wszyscy są źli, ale tych "złych" trzeba wyłapać i odesłać, a nie żywić w więzieniach na koszt państwa.

Bardzo łatwo niedługo będziemy weryfikować co pokazują w telewizji a co się dzieje na ulicach Niemiec, z racji naszych wyjazdów. Czy faktycznie tak ich witają chlebem i solą i cieszą się z ich przyjazdu jak to pokazują w naszych stacjach.
12 września 2015 11:15 / 3 osobom podoba się ten post
sas-anka

Dlaczego się tak tam dzieje? Kto ich zepchnął do gett? Apartheid? Osiedla białych to niby ludność tubylcza?
12 września 2015 11:16 / 4 osobom podoba się ten post
wichurra

Nie zawsze przebywałam w rejonach turystycznych. Bywałam w takich dziurach, ze bida aż piszczy i żadnego białego widać nie było. 

Poza tym nikt nie każe się z nimi żenić. Jak na razie nie grozi nam taki zalew muzułmanów, żebyśmy mogli się bać o nasze prawa. I raczej nigdy nie bedzie groził. 

O to ciekawy temat !!! Zenic sie z muzulmanka
Jedziesz na jakas wies lub targ,kupisz kilka kuz i wymienisz na zone
Na kosmetyki nie bedzie wydawala - chusta
Na buty rowniez nie - dluga kieca
Nie pyskuje - bo tak wychowana 
Siedzi w domu i nie pyta gdzie facet byl cala noc 
No moze jakis pozytek bedzie z tej emigracji