Przydzielenie numeru identyfikacyjnego, zgodnie z § 139b Kodeksu Podatkowego (AO)Pewnie chodzi o to ,nadano numer identyfikacji podatkowej
Przydzielenie numeru identyfikacyjnego, zgodnie z § 139b Kodeksu Podatkowego (AO)Pewnie chodzi o to ,nadano numer identyfikacji podatkowej
Masz umowę z biurem usługowym - przynajmniej tak wynika z nazwy tego biura a umowa dotyczy" doradztwa"-porad,no tak tez wynika z nazwy tej umowy Kto jest twoim pracodawcą rodzina?Bo ta firma na pewno nie.... Jaka rola pośrednika,jak dla mnie to czary- mary Ale ja nie znam sie
Myslałam , że to zjedzenie jednej literki - ale to jeszcze lepiej :) znaczy się , że Słonecznie jest ubezpieczona jakimś zbiorowym ubezpieczeniem zdrowotnym / Jakim i gdzie i to się na pewno od koordynatorki dowie / i ma Steuernummer . To powinna tylko przypilnować wymeldowania gewerby , ubezpieczenia i finanzamtu .
Aniak- czyli napisz mi ciemnej masie co mam zrobić tak w punktach:
1. Wymeldować się jutro w urzędzie miasta
2. Zamknąć moją gewerbę
3. Zaraz po przyjeździe zarejstrować się w PUP (żeby mnie Krankenkasse nie ścigało, tak?)
Czy coś przeoczyłam? Czy ja sama MOGĘ się jutro wymeldować i zamknąć moją gewerbę? Czy musi zrobić to ta babka?
No właśnie ja nie mam żadnej umowy z rodziną żadnej...
Tu chodzi o numer identyfikacyjny podatkowy do urzędu skarbowego , tak jak u nas NIP do rozliczenia podatkowego ....Ja się na tym dokładnie nie znam ale to prawdopodobnie nie ma nic wspólnego z ubezpieczeniem
Zgadza sie o tym co napisala to jest Persönliche Identifikationsnummer ,a drugie pewnie numer podatkowy ,zednego ubez nie ma odprowadzanego