to nie mój przepis a koleżanki Hogatej :) ale myślę,że musisz sama pokalkulować jak ją zrobić ;)
to nie mój przepis a koleżanki Hogatej :) ale myślę,że musisz sama pokalkulować jak ją zrobić ;)
Hej,hej !
Koleżanki,pochwalcie się jak w Niemczech robicie fasolkę szparagową i co innego z niej robicie ? :)
Dziękuję i pozdrawiam wszystkie gotujące koleżanki :)
Tak, tak...wlasnie jutro mam zrobic. I nie macie sie chwalic tylko konkretne przepisy tu szrajbac :)
Ok piszę przepis fasolkę szparagową ugotować na wywarze -bulion dodać szpek -podsmażony a potem trochę esiku aby nie za duzo. Zagęszczaja Niemcy lekko taki bulion mąką +cebulka + smalec.Taka fasolka w bulionie jest podawana ze szpeclami i małymi smazonymi, białymi kiełbaskami( griil wurst} Smacznego.
Dzięki Ania za dietetyczne ciastka - ja też skorzystam, ale czym można zastąpić banany w tych ciasteczkach?
Dietetyczne ciasteczka
składniki:
•3 bardzo dojrzale banany (z czarnymi plamkami)
•1 szklanka platkow owsianych
•70 ml soku jablkowego (u mnie swiezo wycisniety)
•dodatki ( u mnie): rodzynki, suszone sliwki, ziarna slonecznika, pestki dyni
•lyzeczka cynamonu
sposób przygotowania:
Banany obrac, wlozyc do miski i rozgniesc tluczkiem do miesa. Dodac sok, wymieszac. Wsypac platki owsiane, dodac cynamon, pestki i suszone owoce, wymieszac (twardosc masy regulowac sokiem i platkami, ma dac sie z latwoscia nabierac na lyzke, ale nie splywac).
Blache wylozyc papierem do pieczenia, lyzka nakladac mase, formujac ciasteczka. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku okolo 20 minut- do zrumienienia.
Slodkie ciasteczka bez maki, tluszczu i cukru- niemozliwe? Mozliwe :)