Kuchnia Niemiecka - przepisy

23 lipca 2013 15:13 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47

Jestem nie tylko uzyta,ale i uzywana moj maz moze to potwierdzic.

Moje kochane to temat kuchnia niemiecka, a nie pornoshop. Mleczko, moze kilka szczegolow? Plissssss.....
23 lipca 2013 15:15
margolcia

Moje kochane to temat kuchnia niemiecka, a nie pornoshop. Mleczko, moze kilka szczegolow? Plissssss.....

Ja też, ja też chcę szczegóły.
23 lipca 2013 15:33 / 2 osobom podoba się ten post
No to Wam napisze:
                             
                              Ziemniaki ugotowac i ostudzic,obrac i pokroic w pol- talarki do salaterki,rozpuscic kostke bulionowa warzywna i polac
                              dokladnie po ziemniakach.Musza toche postac,zeby nabraly smaku.
 
 
                             Sos:
                              
                             majonez
                             musztarda
                             magi
                             pieprz (sol juz byla w kostce bulionowej jak za malo to dosolic)
                             zielona pietruszka drobno pokrojona
                             cebulka w drobna kosteczke
                             pokrecic to jak majonez sie robi domowym sposobem,zeby sie polaczylo dobrze.
 
Szynke cala (ja kupuje taka ok 1.kg) wlozyc do goracej wody i przyc zeby sie nie gotowala,po wyjeciu kroic grube plastry i na talerz z ta salatka.Ja jem jeszcze z musztarda.Zielona salata do tego.I piwko (bezalkoholowe)ha ha ha.
 
Tylko nie wiem o jakie szczegoly Wam myszki chodzi,ze jestem uzywana do wszelkich prac domowych??????? czy co????
23 lipca 2013 16:32
Dzięki mleczko ja też mogę skorzystać? Tylko pytanie: podawałaś to wszystko na zimno? Jeśli tak, to bardziej pasuje na kolację.
23 lipca 2013 16:34 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

No to Wam napisze:
                             
                              Ziemniaki ugotowac i ostudzic,obrac i pokroic w pol- talarki do salaterki,rozpuscic kostke bulionowa warzywna i polac
                              dokladnie po ziemniakach.Musza toche postac,zeby nabraly smaku.
 
 
                             Sos:
                              
                             majonez
                             musztarda
                             magi
                             pieprz (sol juz byla w kostce bulionowej jak za malo to dosolic)
                             zielona pietruszka drobno pokrojona
                             cebulka w drobna kosteczke
                             pokrecic to jak majonez sie robi domowym sposobem,zeby sie polaczylo dobrze.
 
Szynke cala (ja kupuje taka ok 1.kg) wlozyc do goracej wody i przyc zeby sie nie gotowala,po wyjeciu kroic grube plastry i na talerz z ta salatka.Ja jem jeszcze z musztarda.Zielona salata do tego.I piwko (bezalkoholowe)ha ha ha.
 
Tylko nie wiem o jakie szczegoly Wam myszki chodzi,ze jestem uzywana do wszelkich prac domowych??????? czy co????

O mtko, zapomnialam ze ocet potrzebny do sosu,przeciez prwdziwy Niemiec bez octu nie zje salatki
23 lipca 2013 21:10 / 1 osobie podoba się ten post
Dziewczyny, z Kartoffelsalat jest jak z sałatką warzywną w Polsce. Przepis niby ten sam, a w każdym domu inaczej smakuje. WW domu, w którym jestem dodaje się wędzoną słoninę. Ocet, to podstawa. Nie znoszę tej narodowej potrawy Niemców. Tłumaczę się, że ocet mi szkodzi (!).
23 lipca 2013 21:21 / 1 osobie podoba się ten post
grawik

Dzięki mleczko ja też mogę skorzystać? Tylko pytanie: podawałaś to wszystko na zimno? Jeśli tak, to bardziej pasuje na kolację.

Szynka goraca jak pisalam ale na obiad jedza tez mieso z taka salatka bo na goraco jej nie zrobisz.
23 lipca 2013 21:30 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47

No to Wam napisze:
                             
                              Ziemniaki ugotowac i ostudzic,obrac i pokroic w pol- talarki do salaterki,rozpuscic kostke bulionowa warzywna i polac
                              dokladnie po ziemniakach.Musza toche postac,zeby nabraly smaku.
 
 
                             Sos:
                              
                             majonez
                             musztarda
                             magi
                             pieprz (sol juz byla w kostce bulionowej jak za malo to dosolic)
                             zielona pietruszka drobno pokrojona
                             cebulka w drobna kosteczke
                             pokrecic to jak majonez sie robi domowym sposobem,zeby sie polaczylo dobrze.
 
Szynke cala (ja kupuje taka ok 1.kg) wlozyc do goracej wody i przyc zeby sie nie gotowala,po wyjeciu kroic grube plastry i na talerz z ta salatka.Ja jem jeszcze z musztarda.Zielona salata do tego.I piwko (bezalkoholowe)ha ha ha.
 
Tylko nie wiem o jakie szczegoly Wam myszki chodzi,ze jestem uzywana do wszelkich prac domowych??????? czy co????

Chodzilo nam o zuzycie myszki wlasnie, a o czym Ty myslalas? Sosik pikantny by lepiej smakowal.
23 lipca 2013 21:32 / 3 osobom podoba się ten post
grawik

Dzięki mleczko ja też mogę skorzystać? Tylko pytanie: podawałaś to wszystko na zimno? Jeśli tak, to bardziej pasuje na kolację.

Grawik, moi wcinaja na zimno, ja robie do tego mielone
23 lipca 2013 21:54 / 1 osobie podoba się ten post
a ja miałam dzisiaj toto na obiadek i rybę do tego:):):)
24 lipca 2013 15:43
Co mam zrobic jutro na obiad, juz nawet mi sie niechce bo i tak bedzie nie dobre....
Szlak mnie trafi....jeszcze w piatek bede musiala cos zrobic na obiad.....bo zmienniczka przyjedzie o 14
24 lipca 2013 16:04
Leczo zrób z cukini:)plus ziemniaczki -masz obiad na dwa dni :)Jutro robię/polowe zamrożę i będzie w następnym tygodniu:)
24 lipca 2013 16:44
85marzena

Co mam zrobic jutro na obiad, juz nawet mi sie niechce bo i tak bedzie nie dobre....
Szlak mnie trafi....jeszcze w piatek bede musiala cos zrobic na obiad.....bo zmienniczka przyjedzie o 14

zrób kartoffelsalat i bratwurst do tego i już :):):)
a w piątek ziemniaczki, ryba, biały sosik i sałata:):):)
24 lipca 2013 17:02 / 1 osobie podoba się ten post
Moj dzisiejszy obiad:
 
zapiekanka "palce lizac"
 
gotuje warzywa;dzisiaj akurat mialam takie.
kalafior
brokuly
marchewka
cukinia
1-2 ziemniaki
papryka
cebula
oderobine szynki
tarty ser
 
warzywa gotuje,makaron gotuje,cebule,papryke troszke poddusic na oleju dodac szynke albo inna wedline.
do naczynia wkladam wszystkie skladniki nie za mocno mieszac zeby nie powstala ciapa (wszystko miekkie ugotowane)na wierzchu ukladam pomidory pokrojone w plastry.
robie sos z duza iloscia przetartego czosnku ze smietana odrobine maki zalewam to posypuje tartym serem i krotko zapiekam.
Z salata zielona pyszny lekki obiad.Zawsze raz w tygodniu robie zuzywam wszystkie zgromadzone resztki warzywne.
 
 
 
 
 
 
 
 
24 lipca 2013 19:41 / 1 osobie podoba się ten post
a ja jeszcze o tym occie jabłkowym...to znalazłam w necie

http://kobieta.interia.pl/uroda/news-10-zastosowan-octu-jablkowego-o-ktorych-nie-mialas-pojecia,nId,1001005