Margolcia ty masz tez fajny przepis nastepnym razem wyprubuje,piers mam.
Surowka z pora :) drobno pokroic, zetrzec jablko i marchewke, posolic popieprzyc i dodac lyzke kwasnej smietany. PYYYCHA !
Jak nie masz jablka, dodac pare kropli soku z cytryny !!
Znalazłam fajną zapiekankę... może ją wypróbuję...
http://gotowanie.onet.pl/przepisy/zapiekanka-z-miesem-mielonym-i-porem,115657.html
Margolcia ty masz tez fajny przepis nastepnym razem wyprubuje,piers mam.
Sprobuj mamusia, warto, mam ten przepis od kuzynki, ta to jest dopiero talenciara w kuchni, jak bede w Polsce musze wziac od niej troche przepisow, ostatnio zaprosila mnie na skrzydelka nadziewane, wszystkie kosci z nich powyciagala, 4 kg !!!! Farsz bajka !!!
Sprobuj mamusia, warto, mam ten przepis od kuzynki, ta to jest dopiero talenciara w kuchni, jak bede w Polsce musze wziac od niej troche przepisow, ostatnio zaprosila mnie na skrzydelka nadziewane, wszystkie kosci z nich powyciagala, 4 kg !!!! Farsz bajka !!!
Piers z kurczaka pobic delikatnie jak na schabowe, por pogotowac z 10 minut w osolonej wodzie. Pore zawijam w piers z kurczaka, dodaje troche maselka do srodka, sol i pieprz, mozna wzmocnic wykalaczka, obtaczam w mace i smaze na dosc glebokim oleju. PYYYCHA !
a tą porę to kroisz??
witam opiekunkowo jestem z wami codziennie ale tyko czytam wasze posty i chcialabym dodac przepis na salatke z pory i zapewniam ze jest pyszna 1 duzy por 3 ugotowane jajka 3 ogorki kiszone 2 jablka puszka groszku konserwowego majonez pol na pol z jogurtem lyzeczka musztardy sol i pieprz pora kroimy solimy odstawiamy na 10 minby zmiekla ogorki i jablka zcierany na tarce o grubych oczkach dodajemy do pora jajka kroimy w kostke i dodajemy groszek doprawiamy sola pieprzem i wlewamy majonez z j
ogurtem i musztarda odstawiamy do lodowki aby sie przegryzla bardzo jest smaczna z bagietka czosnkowa
Joasia i Margolcia -wiem ,ze się czepiam ale POR to chłopczyk:) ten por!!!! a nie ta pora.:):):):):)