receptura bebki jak w Koln pracowalam.wkladki miesne w przepisach rozne sa
receptura bebki jak w Koln pracowalam.wkladki miesne w przepisach rozne sa
a i jeszcze jedno.Niemcy nie dodaja smietany do jarzynowej.Przynajmniej ja sie jeszcze z tym nie spotkalem
Zuziu a czy ty do tej zupy dodajesz jeszcze śmietany albo mąki, żeby ją zagęścić?
Ja żałuje że u nas w Polsce nie ma ichniego Rouladenfleisch - gotowe do zawinięcia, cieniutkie, piękne mięsko na rolady. No ale Niemcy nie mają za to np. naszego białego sera :)
Zuziu a czy ty do tej zupy dodajesz jeszcze śmietany albo mąki, żeby ją zagęścić?
Ja tez zaluję ,że w Polsce nie ma tego mięsa,ja go uwielbiam. Niemcy nie mają za to sera jak wspomnialas i tluczków do mięsa :)
Ja tez zaluję ,że w Polsce nie ma tego mięsa,ja go uwielbiam. Niemcy nie mają za to sera jak wspomnialas i tluczków do mięsa :)
Tłuczki do mięsa jak najbardziej mają, sama miałam tu w ręce nieraz ;)
chyba sie pogubilem albo kupuje w Polsce cos innego.Po prostu wolowina pieczeniowa !!! Czyli w Polsce jest tylko ze w calosci na kg sprzedawana.Wystarczy pokroic ostrym nozem na plastry i zrobic rolady.Bylo nie bylo nasza polska wolowina ma lepszy smak.Tak samo jak schabowe.Niemiecka wieprzowina dla mnie wogole nie ma smaku
To ja wyjątkowo mam dobry tłuczek do mięsa, żona PDP lubiła gotować i piec :)
Ale w innych domach koleżanka stosowała najróżniejsze wynalazki zamiast tłuczka.
Zgadza się Orim, u nas jest wołowina pieczeniowa w całości i trzeba kroić. Ja jej nie lubię, wolę niemiecką wołowinę na rolady. Trochę soli, pieprzu, musztardy, zwinąć, długo dusić i .....mniam mniam pychota :)