Moja też dobrze gotuje, o ile nie uzywa do tego smalcu.
Moja też dobrze gotuje, o ile nie uzywa do tego smalcu.
No każdy ma inne smaki i to pewnie w dużej mierze zależy, jak był w domu nauczony. Ja pierogi polewam rozpuszczonym masłem i nie wyobrażam sobie smalcu, czy słoniny do tego użyć:) Przecież to śmierdzi! :)
Hurra ! Robię dzisiaj bigos :)
Wczoraj pedep nie dał zrobić bigosa, dzis tez o mały włos. cwiczyliśmy godzine stójki przy framugach wszystkich drzwi, ale dopiąłem swego !
BIGOS ZJEDZONY DZIEŃ ZALICZONY :)
Zachwyty trwały az do ..deseru ;)
Przepraszam co to są "ćwiczyć godzine stójki" czy to jakaś przyprawa do bigosu ? he,he
Przepraszam co to są "ćwiczyć godzine stójki" czy to jakaś przyprawa do bigosu ? he,he
Tez sie zastanawialam co to moze byc i przyszlo mi jedno do glowy....tak sie nagimnastykowal przy tym bigosie, ze az lycha stala....
Kartofel salat po bawarsku.Ziemniaki gotowane w mundurkach,jajka na twardo,ogórki konserwowe.Nie dawałam cebuli bo moja babcia nie lubi.Kostka magii rozpuszczona w ciepłej wodzie +musztarda+ocet+olej .Wszytko pokrojone w kostkę i wymieszane z przyprawami.I to raczej było rzadkie .A tak w ogóle to używają bardzo dużo octu.A i mam przepis na qvark knedel.500 gram qvarku 3 szklanki bułki tartej ,4 całe jajka ,100gcukru +cukier waniliowy.wszystko wymieszać odstawić na godzinę.Stopić bułkę tarta z masłem do polania knedli.Do tego owoce z kompotu {węgierki ze słoika podgotowane z cukrem waniliowym}.Po godzinie formować kulki jak na mielone i gotować na wrzącej wodzie z 10 minut,Pychota