Moje racuszki też wczoraj zjedzono ze smakiem a dziś zrobiłam zupkę z porów (na szczęście nie dziadkowych, bo pierze rzadko) z mielonym mięskiem. Też szybciutko zniknęła z talerza :)
Moje racuszki też wczoraj zjedzono ze smakiem a dziś zrobiłam zupkę z porów (na szczęście nie dziadkowych, bo pierze rzadko) z mielonym mięskiem. Też szybciutko zniknęła z talerza :)
przepis prosimy, a nie tylko zeby smaku narobic
Przepis na racuszki od Ani37 jest parę postów wyżej . A zupka o tu : http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/zupy/zupa_z_pora_z_serkiem_i_miesem_mielonym :)
Sałatka,która doda energii ( po masażu Roberta72),wszystkie będziemy pewnie głodne :D
Składniki:
- ser żółty
- sałata strzępiasta zielona
- sałata strzępiasta czerwona
- roszponka
- pomidor
- winogrona zielone
- filet z kurczaka
- pestki granatu
- sól, pieprz
- oliwa
- świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy
Wykonanie:
Liście sałaty poszarpać na mniejsze kawałki i włożyć do miseczki, dodać pokrojone pomidory i winogrona. Kurczaka pokroić w paseczki, doprawić solą i pieprzem i podsmażyć na odrobinie oleju bądź na średnio rozgrzanym grillu na złoty kolor. Na sałacie ułożyć zrolowany ser żółty, kurczaka i posypać pestkami granatu. Całość skropić sokiem z pomarańczy i oliwą.
Smacznego!
Sałatka,która doda energii ( po masażu Roberta72),wszystkie będziemy pewnie głodne :D
Składniki:
- ser żółty
- sałata strzępiasta zielona
- sałata strzępiasta czerwona
- roszponka
- pomidor
- winogrona zielone
- filet z kurczaka
- pestki granatu
- sól, pieprz
- oliwa
- świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy
Wykonanie:
Liście sałaty poszarpać na mniejsze kawałki i włożyć do miseczki, dodać pokrojone pomidory i winogrona. Kurczaka pokroić w paseczki, doprawić solą i pieprzem i podsmażyć na odrobinie oleju bądź na średnio rozgrzanym grillu na złoty kolor. Na sałacie ułożyć zrolowany ser żółty, kurczaka i posypać pestkami granatu. Całość skropić sokiem z pomarańczy i oliwą.
Smacznego!
Qrteczka :) Uratowałam !! Popyrkał kartofel, dolałam mleczka i było słone tak jak Herr lubi ;-) Albo On mnie lubi ;-) Bo ja spróbowałam i dla mnie było dalej za słone.
Myszka miała rację, przegadujemy ten wątek, bo ja sama próbuję spisywać przepisy stąd i ciężko się połapać. Może by założyć nowy wątek - Kuchnia polsko-niemiecka bez pogadanek ... Sama nie wiem ale przydałoby się cosik takiego ...
No przydałoby się, albo wejść do "Na wyjeździe" bo teraz to jest tak zaśmiecone, że odszukanie jakiegoś przepisu to MASAKRA !!! I same sobie to robimy, SAME !! A było tak fajnie na poczatku. Tak to jest jak sa niedostosowane dziewczyny !!! BAŁAGANIARY !!
Możecie sie obrazić, trudno.