od pol-Polki, pol-Niemki( ktora mieszka w Niemczech od -onad 20 lat) sie dowiedzialam, ze mozna kupic korzen pietruszki, ale tylko na bazarze u Turkow podobno. Niemcy jej nie uznaja, oni tylko natke. ciekawe dlaczego....
od pol-Polki, pol-Niemki( ktora mieszka w Niemczech od -onad 20 lat) sie dowiedzialam, ze mozna kupic korzen pietruszki, ale tylko na bazarze u Turkow podobno. Niemcy jej nie uznaja, oni tylko natke. ciekawe dlaczego....
Czy w De można kupić korzeń pietruszki? Tu ,korzeń pietruszki jest chyba uznany za niejadalny bo kupić nie można nigdzie,w żadnym sklepie,nawet w Lidlu czy w Aldiku.
Renatka,właśnie coś mi uświadomilaś,można kupić pietruszkę w domiczkach, na pewno rośnie z korzenia,więc kupię chyba i wyrwę z doniczki....
Kurcze, sobie przypomniałam, jaka ja byłam wredota...aż mi trochę wstyd...jak z kimś rozmawiałam to tak żeby mu dowalić, choć można było to powiedzieć normalnie, ale nieeee, ja wbijałam szpile, a jak przychodzili nowi z naboru do teatru, a ktoś mi się nie spodobał, to wystarczył jeden dzień warsztatów ze mną i już więcej się nie pokazywał...tak sobie rekompensowałam niskie poczucie własnej wartości...
Zadzwonili do mnie dzisiaj z KWP. Mam się wstawić po odebranie skierowania na egzaminy.
Mam ogromną nadzieję, że Twoje przeczucie się sprawdzi :D
Dla mnie loda śmietankowego ;)
Mam ogromną nadzieję, że Twoje przeczucie się sprawdzi :D
Dla mnie loda śmietankowego ;)
Pietruszka i koperek 100% w Rewe nie zawsze ale jest :) pietruszka na tackach po 2-3 pakowana koperek obok doniczek z ziołami w wodzie :) dla mnie Imbir :)
gorzej jak sie mieszka na zadupiu, w ktorym kawalka sklepu nie ma ;) ja tu mam"az" poczte czynna 3 razy w tygodniu, fryzjera, kosciol, szkole, jakies boisko sportowe i piekarnie- same luksusy ;) a do normalnego sklepu kawalek.a wyprawa z babcia do sklepu to droga przez meke- chyba wole z pietruszki zrezygnowac ;)