Na wyjeździe #11

07 lipca 2014 14:03 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Czy w De można kupić korzeń pietruszki? Tu ,korzeń pietruszki jest chyba uznany za niejadalny bo kupić nie można nigdzie,w żadnym sklepie,nawet w Lidlu czy w Aldiku.

Renatka,właśnie coś mi uświadomilaś,można kupić pietruszkę w domiczkach, na pewno rośnie z korzenia,więc kupię chyba i wyrwę z doniczki....

jest w tych zestawach warzywnych ,,bio,,drogie;-
07 lipca 2014 14:04 / 1 osobie podoba się ten post
a tak chcialam w sobote do Trier,a tam jest Rewe i d,,,a bo moja Fr..nie i koniec
07 lipca 2014 14:12 / 2 osobom podoba się ten post
Witam was upalnie!jestem po rozmowie z Romana kaza;la was przeprosic ale byla na etacie babci i bawila swoja wnusie i nie mogla zajrzec do nas,odezwie sie dzis wieczokiem lub jutro z rana i poinformuje osoby zainteresowane zjazdem ,milutkiego dzionka buziaki))))
07 lipca 2014 14:15 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Czy w De można kupić korzeń pietruszki? Tu ,korzeń pietruszki jest chyba uznany za niejadalny bo kupić nie można nigdzie,w żadnym sklepie,nawet w Lidlu czy w Aldiku.

Renatka,właśnie coś mi uświadomilaś,można kupić pietruszkę w domiczkach, na pewno rośnie z korzenia,więc kupię chyba i wyrwę z doniczki....

jest w Kauflandzie i wszystkich małych warzywniakach
07 lipca 2014 14:17 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

od pol-Polki, pol-Niemki( ktora mieszka w Niemczech od -onad 20 lat) sie dowiedzialam, ze mozna kupic korzen pietruszki, ale tylko na bazarze u Turkow podobno. Niemcy jej nie uznaja, oni tylko natke. ciekawe dlaczego....
07 lipca 2014 14:21 / 1 osobie podoba się ten post
bo maja niska tolerancje do jedzenia tego co w ziemi:tak samo jak moja nie je prawie zadnych warzyw i tylko niektore owoce i to jeszcze poslodzone
07 lipca 2014 14:24 / 1 osobie podoba się ten post
ivetta

W tureckich warzywniakach mozna dostać koperek i wiele innych jarzynek.

Turki kochaja gotowac...rodzinnie jak u nas:)
07 lipca 2014 14:27 / 1 osobie podoba się ten post
Matko Swieta juz musze isc bo moja jest juz glodna,ja chyba zwariuje i przestane jesc;RATUNKU
07 lipca 2014 14:28 / 1 osobie podoba się ten post
siwa

bo maja niska tolerancje do jedzenia tego co w ziemi:tak samo jak moja nie je prawie zadnych warzyw i tylko niektore owoce i to jeszcze poslodzone

no własnie i nie lubia tłuszczu i boją się go,a wiadomo,mózg jest tłuszczem i trzeba go oliwić,i dlatego zawsze tam będzie duzo roboty:))))))))))))))
07 lipca 2014 14:30 / 2 osobom podoba się ten post
Wczoraj wspominalam, ze mam duzo szefow do lubienia.... dzisiaj sytuacja juz jasna.... bede miec tylko jednego.
Firma niem. zaproponowala mi prace u siebie, warunki super i pieniazki. Jestem zajeb.... szczesliwa.
Chyba moje kolo fortuny sie ruszylo HAAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
07 lipca 2014 14:35 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

U mnie korzeń pietruszki jest w Edece,  w Aldim i Lidlu nigdy nie widziałam. Natka, koperek, szczypiorek również. Buraki też. Oprócz tego wszelkie rodzaje sałat i mieszanka ziół na sos frankfurcki. Są też młode ziemniaki, takie do skrobania, jak u nas :).
No i sklepy tureckie. Jest tam wszystko, w sezonie nawet botwinkę widziałam :).
07 lipca 2014 14:35 / 1 osobie podoba się ten post
Brawo! I niech Ci sie kręci:)))))))))))))
07 lipca 2014 14:36
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
07 lipca 2014 14:37 / 1 osobie podoba się ten post
Ivanilia, założę się, że w doniczkach jest pietruszka naciowa, a jej korzeń nie nadaje się do obróbki kulinarnej.
07 lipca 2014 14:45
salazar

Ivanilia, założę się, że w doniczkach jest pietruszka naciowa, a jej korzeń nie nadaje się do obróbki kulinarnej.

Tak właśnie jest, bo pietrucha gdzie masz korzeń jest zupełnie inna listki, zapach i smak, aniżeli tam gdzie masz samą nać, ja to czuję w smaku i zapachu, nie wiem jak Ty;) a u mnie jest korzeń pietruszki w zestawach-tackowych, a i pasternak się znalazł:)