Na wyjeździe #11

18 lipca 2014 21:30 / 1 osobie podoba się ten post
Powoli urlop sie skonczyl i trzeba zaczynac pakowac zabawki wyjazd 23 do BAD WILDUNGEN,zycze udanego spokojnego wekendu u mnie ostatnie dni sa zakrecone i meczace buziaki
18 lipca 2014 21:31 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

Chyba masz rację odnośnie tej pomocy. Bo to dopiero byłby wstyd jakby się po znnajomych rozniosło jakie warunki ma opiekunka !!!  Tak więc nie z dbałości o Ciebie - moje serduszko - ale z dbałości o swoją opinie w środowisku. Hahaha samo życie !!!  Ale dobra nasza ;-))))

Oby rzeczywiście tak było jak się zapowiada:) To nic-panna miała być dzisiaj ale przełozyła wizyte na wtorek. Jakby co to się dalej bede skarzyć:)
Mnie to pchnie baaaardzo bliska przyjaźnią:)
18 lipca 2014 21:35 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Oby rzeczywiście tak było jak się zapowiada:) To nic-panna miała być dzisiaj ale przełozyła wizyte na wtorek. Jakby co to się dalej bede skarzyć:)
Mnie to pchnie baaaardzo bliska przyjaźnią:)

To tylo sie cieszyć, że panna ma dobre serce ;-)))
18 lipca 2014 22:48
Wiecie co - ja znów dzisiaj wyczytałam z innego forum o wezwaniach do Urzędu Skarbowego. Każą przynosić umowy z firmami i tłumaczyć się z diet, nawet mówią, aby skoro mamy diety, to powinniśmy mieć ze sobą paragony za rachunki w Niemczech. I znów mam niespokojną noc.
18 lipca 2014 22:51
Annika

Wiecie co - ja znów dzisiaj wyczytałam z innego forum o wezwaniach do Urzędu Skarbowego. Każą przynosić umowy z firmami i tłumaczyć się z diet, nawet mówią, aby skoro mamy diety, to powinniśmy mieć ze sobą paragony za rachunki w Niemczech. I znów mam niespokojną noc.

W sumie to US ma rację,ale skąd brac rachunki będąc w Polsce? Jak tak to ja wezmę z sobą plik paragonów i niech sobie czytają...
18 lipca 2014 22:54
To chodzi o ten czas kiedy jesteś w Niemczech, czas za który masz płacone diety
18 lipca 2014 22:56
Annika

To chodzi o ten czas kiedy jesteś w Niemczech, czas za który masz płacone diety

wiem co napisałas,ale przeciez nie wysyłają zawiadomienia na adres niemecki tylko polski,więc skąd ma ktos mec rachunki będąc juz w Polsce? Mamy zbierac i przechowywac przez 5lat bo US może wezwać?
Ja powiem,ze do agencji wysłałam rachunki,niech od agencji wolają,
18 lipca 2014 23:02
Annika

Chyba paragony za wydatki? A takie paragony to blakną bardzo szybko! Dziwne ktoś może puścił jakąś bujdę? A Ty sie stresujesz??
18 lipca 2014 23:06 / 2 osobom podoba się ten post
Agama i Ivanilia - ja bym sie tak nie cieszyła jeszcze,dopiero jak sie te wszystki obietnice spełnia i będa przez cały kontrakt obowiązywały...wiecie jak to z tymi Niemcami jest ,sraty taty a potem wielkie g....Obietnice to jeszcze nie jest los na loterii....
Annika-paragony i faktury trzymac 5 lat obowiązywalo do tej pory o ile wiem tylko VAT-owców.Zeznanie podatkowe kazdy musi 5 lat przechowaywać,ale rachunki z diet i paragony do nich?Dopytam jutro moją księgową zaprzyjaźnioną co w Opiekunkowie robi:)bo o tym nie słyszalam do tej pory.Ale tez te USowe przepisy z predkoscia swiatła sie zmieniaja wieć to mozliwe jest.
Skarbówka szuka komu by tu zabrac bo dziura budżetowa coraz większa....Jeszcze troche a bedzie podatek za oddychanie...
18 lipca 2014 23:06
Panikara ze mnie, przeczytałam to z innego forum, nie wiem czy można tutaj treść przekopiować. Dziewczyny piszą tam o wezwaniach do US. Tłumaczyć się muszą te osoby, które mają wypłatę w dietach
18 lipca 2014 23:11
Annika

Panikara ze mnie, przeczytałam to z innego forum, nie wiem czy można tutaj treść przekopiować. Dziewczyny piszą tam o wezwaniach do US. Tłumaczyć się muszą te osoby, które mają wypłatę w dietach

Przekopiowywać to sie nie powinno ale może linka zapodać? To jakieś świeze wiadomości?
18 lipca 2014 23:27
Annika

http://forum.o2.pl/temat.php?id_p=5553553&start=34560

Już to znalazłam. To takie śmieciowe forum z trollami, Szkoda czasu na czytanie tych śmieci. Widać kobity nie mają co robić?
18 lipca 2014 23:29
MeryKy

Już to znalazłam. To takie śmieciowe forum z trollami, Szkoda czasu na czytanie tych śmieci. Widać kobity nie mają co robić?

Na innym forum też jest wspomniane, że są wezwania do skarbówki.
Myślisz, że nie ma się czego obawiać?
19 lipca 2014 00:09 / 5 osobom podoba się ten post
Syn mnie zastrzelił informacja dziś-na koniec lipca synowa ma termin porodu a tu sie okazuje ,że wg dr mały wazy ok.4.600 i cesarka bedzie..ona drobniutka taka,ale jej obaj bracia wazyli przy urodzeniu po 5200!!!No i sie zmartwiłam trochę:(Ale juz ja syn do mamy zawiózł-u mamy wiadomo ,zawsze lepiej i bezpieczniej.Jego nie ma od rana do wieczora ,nawet by jie zdązył w razie W,no i 3 piętro a u mamy ogródek ,szpital blisko:)Więc kto wie czy juz w nastepnym tygodniu nie bedę OMA:):):)