Wypieki

29 października 2014 21:14
Macie sprawdzony przepis na muffiny np z czekolada gorzką w kawałkach chciałabym aby wyrosły takie wysokie i nie były suche ?
30 października 2014 08:35 / 1 osobie podoba się ten post
takaja

Macie sprawdzony przepis na muffiny np z czekolada gorzką w kawałkach chciałabym aby wyrosły takie wysokie i nie były suche ?

nie mam ja zawsze kupuje w paczce i dodaje co trzeba.... ladne duze wychodza
30 października 2014 23:32
takaja

Magdalena ma rację.
Ja mam wypróbowane z Dr Oetkera, jasne z kawałkami czekodaly., wszystko jest w kartoniku, koszt chyba ok 2.40 E.
od siebie dodajesz tylko jajka, 2 chyba, olej i wodę. Wychodzą /porcja na 12 szt./ pikne wysokie grzybki i wilgotne.
Ja dla efektu jeszcze rozpuszczan gotową polewę z ciemnej czekolady i smaruję łebki, PYCHA!!!!
Mozna też kupić jasną wersję np. cytrynowe i powtykać wisienki, truskawki , jagody lub inne sezonowe owoce.

Muffinki i ciasto brownie to jedyne ciasta , gdzie kupuję pólfabrykat.
Brownie z Oetkera jest tak czekoladowe, aż pachnie tą czekoladą , palce lizać, a na drugi dzień jeszcze lepsze, jak coś zostaje haaaa...haa...

Taka uwaga, testowałam rózne, firmy tańsze, ale do tych z Dr Oetkera się nie umuwają.
11 listopada 2014 16:01
Natknęłam sie w necie na ten przepis-wydaje sie b.prosty i popróbuje jak wrócę:)

ROGALIKI 3 SKŁADNIKI

5 szkl.mąki
1 k. margaryny
1 śmietana 18%(330ml)
Zagnieśc wszystko aż będzie odchodzić od ręki,rozwałkowac ,wykrajac trójkaty i zawijac wg uznania/z dżemem,owocami,nutellą,serkiem waniliowym/
Piec 20 min. w 180stopniach.
11 listopada 2014 16:41
scarlet

Magdalena ma rację.
Ja mam wypróbowane z Dr Oetkera, jasne z kawałkami czekodaly., wszystko jest w kartoniku, koszt chyba ok 2.40 E.
od siebie dodajesz tylko jajka, 2 chyba, olej i wodę. Wychodzą /porcja na 12 szt./ pikne wysokie grzybki i wilgotne.
Ja dla efektu jeszcze rozpuszczan gotową polewę z ciemnej czekolady i smaruję łebki, PYCHA!!!!
Mozna też kupić jasną wersję np. cytrynowe i powtykać wisienki, truskawki , jagody lub inne sezonowe owoce.

Brownie z Oetkera jest tak czekoladowe, aż pachnie tą czekoladą , palce lizać, a na drugi dzień jeszcze lepsze, jak coś zostaje haaaa...haa...

Taka uwaga, testowałam rózne, firmy tańsze, ale do tych z Dr Oetkera się nie umuwają.

A co to za ciasto to BROWNIE , a jak te muffinki sie nazywaja? Co maja napisane na kartoniku?
11 listopada 2014 16:57 / 1 osobie podoba się ten post
scarlet

Magdalena ma rację.

ja mysle ze to Brownie mozna by bylo rowni dobrze do foremek nalozyc ............musze zakupic i sprobowac w domku
11 listopada 2014 16:59 / 1 osobie podoba się ten post
kotka

A co to za ciasto to BROWNIE , a jak te muffinki sie nazywaja? Co maja napisane na kartoniku?

brownie to ciasto czekoladowe troche lejace w srodku jesli lubisz ja polecam pycha ......a mafinki po prostu schoko muffins  na kartoniku sa mafinki narysowane..... i faltycznie dr Oetkera sa najlepsze
11 listopada 2014 19:10 / 2 osobom podoba się ten post
kotka

Brownie,
to ciasto amerykańskie, mocno czekoladowe, wilgotne, pycha.
Tak też pisze na tych kartonikach z Oetkera - BROWNIE, koszt ok. 2,4 E,
do tego dajesz tylko  2 jajka i olej i chyba wodę, z tyłu wszystko pisze ile,
miksuję w misce, do tego ten proszek z kartonika i gotowe.
Piecz dokładnie w temp. i czasie podanym żeby nie przesuszyć,  musi sie udać.
Porcja akurat na średnią tortownicę, polewam jeszcze gotową polewą ciemną z woreczka.

Muffinki,
to nie pamietam jak się dokładnie nazywają, 
pisze MUFFINS i na obrazku są jasne z kawałkami czekolady,
/ na regale są różne, jasne, cytrynowe, ciemne, nam akurat te smakują,
wszystko widać na kartonikach/, robisz jak wyżej.
W kartoniku masz tez 12 papierowych foremek, 
wykładam nim specjalna blaszke  do muffinek.

Szybkie i łatwe i pycha.
11 listopada 2014 19:18
magdalena_k

brownie to ciasto czekoladowe troche lejace w srodku jesli lubisz ja polecam pycha ......a mafinki po prostu schoko muffins  na kartoniku sa mafinki narysowane..... i faltycznie dr Oetkera sa najlepsze

Jadłam to ciasto w restauracji jak byłam z rodziną i było cudownie pyszne,ale nie wiedziałam,że można kupic do zrobienia. Czy w Polsce tez można to ciasto spokać,wie ktoś?
11 listopada 2014 19:41 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Jadłam to ciasto w restauracji jak byłam z rodziną i było cudownie pyszne,ale nie wiedziałam,że można kupic do zrobienia. Czy w Polsce tez można to ciasto spokać,wie ktoś?

dr Oetker jest wiec pewnie i to bedzie
11 listopada 2014 19:50
O rany ale mi narobiłyście ochoty.Ale nic z tego bo Frau kasę trzyma i jest wręcz chytra na takie sprawy .Zycze smacznrgo
11 listopada 2014 19:53 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

O rany ale mi narobiłyście ochoty.Ale nic z tego bo Frau kasę trzyma i jest wręcz chytra na takie sprawy .Zycze smacznrgo

he,witam w klubie,ja też tu nie zrobię bo za własne pieniądze nie zamierzam,zrobie za to to ciasto w domku,mam nadzieję,że kupię w Polsce.:)
11 listopada 2014 19:55 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

he,witam w klubie,ja też tu nie zrobię bo za własne pieniądze nie zamierzam,zrobie za to to ciasto w domku,mam nadzieję,że kupię w Polsce.:)

kup tu i zabierz :)))))))))))))))))))))))))))))
11 listopada 2014 19:56
magdalena_k

kup tu i zabierz :)))))))))))))))))))))))))))))

No,dobry pomysł,bo niewiadomo czy dostane w Polsce :))
11 listopada 2014 20:13 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Natknęłam sie w necie na ten przepis-wydaje sie b.prosty i popróbuje jak wrócę:)

ROGALIKI 3 SKŁADNIKI

5 szkl.mąki
1 k. margaryny
1 śmietana 18%(330ml)
Zagnieśc wszystko aż będzie odchodzić od ręki,rozwałkowac ,wykrajac trójkaty i zawijac wg uznania/z dżemem,owocami,nutellą,serkiem waniliowym/
Piec 20 min. w 180stopniach.

bez żółtek i cukru ??? musi ciekawie smakować ??   :/