Macie sprawdzony przepis na muffiny np z czekolada gorzką w kawałkach chciałabym aby wyrosły takie wysokie i nie były suche ?
Macie sprawdzony przepis na muffiny np z czekolada gorzką w kawałkach chciałabym aby wyrosły takie wysokie i nie były suche ?
Magdalena ma rację.
Ja mam wypróbowane z Dr Oetkera, jasne z kawałkami czekodaly., wszystko jest w kartoniku, koszt chyba ok 2.40 E.
od siebie dodajesz tylko jajka, 2 chyba, olej i wodę. Wychodzą /porcja na 12 szt./ pikne wysokie grzybki i wilgotne.
Ja dla efektu jeszcze rozpuszczan gotową polewę z ciemnej czekolady i smaruję łebki, PYCHA!!!!
Mozna też kupić jasną wersję np. cytrynowe i powtykać wisienki, truskawki , jagody lub inne sezonowe owoce.
Muffinki i ciasto brownie to jedyne ciasta , gdzie kupuję pólfabrykat.
Brownie z Oetkera jest tak czekoladowe, aż pachnie tą czekoladą , palce lizać, a na drugi dzień jeszcze lepsze, jak coś zostaje haaaa...haa...
Taka uwaga, testowałam rózne, firmy tańsze, ale do tych z Dr Oetkera się nie umuwają.
Magdalena ma rację.
Ja mam wypróbowane z Dr Oetkera, jasne z kawałkami czekodaly., wszystko jest w kartoniku, koszt chyba ok 2.40 E.
od siebie dodajesz tylko jajka, 2 chyba, olej i wodę. Wychodzą /porcja na 12 szt./ pikne wysokie grzybki i wilgotne.
Ja dla efektu jeszcze rozpuszczan gotową polewę z ciemnej czekolady i smaruję łebki, PYCHA!!!!
Mozna też kupić jasną wersję np. cytrynowe i powtykać wisienki, truskawki , jagody lub inne sezonowe owoce.
Muffinki i ciasto brownie to jedyne ciasta , gdzie kupuję pólfabrykat.
Brownie z Oetkera jest tak czekoladowe, aż pachnie tą czekoladą , palce lizać, a na drugi dzień jeszcze lepsze, jak coś zostaje haaaa...haa...
Taka uwaga, testowałam rózne, firmy tańsze, ale do tych z Dr Oetkera się nie umuwają.
A co to za ciasto to BROWNIE , a jak te muffinki sie nazywaja? Co maja napisane na kartoniku?
A co to za ciasto to BROWNIE , a jak te muffinki sie nazywaja? Co maja napisane na kartoniku?
brownie to ciasto czekoladowe troche lejace w srodku jesli lubisz ja polecam pycha ......a mafinki po prostu schoko muffins na kartoniku sa mafinki narysowane..... i faltycznie dr Oetkera sa najlepsze
Jadłam to ciasto w restauracji jak byłam z rodziną i było cudownie pyszne,ale nie wiedziałam,że można kupic do zrobienia. Czy w Polsce tez można to ciasto spokać,wie ktoś?
O rany ale mi narobiłyście ochoty.Ale nic z tego bo Frau kasę trzyma i jest wręcz chytra na takie sprawy .Zycze smacznrgo
he,witam w klubie,ja też tu nie zrobię bo za własne pieniądze nie zamierzam,zrobie za to to ciasto w domku,mam nadzieję,że kupię w Polsce.:)
kup tu i zabierz :)))))))))))))))))))))))))))))
Natknęłam sie w necie na ten przepis-wydaje sie b.prosty i popróbuje jak wrócę:)
ROGALIKI 3 SKŁADNIKI
5 szkl.mąki
1 k. margaryny
1 śmietana 18%(330ml)
Zagnieśc wszystko aż będzie odchodzić od ręki,rozwałkowac ,wykrajac trójkaty i zawijac wg uznania/z dżemem,owocami,nutellą,serkiem waniliowym/
Piec 20 min. w 180stopniach.