30 września 2014 06:32 / 1 osobie podoba się ten post
basiaimJa juz na temat mojego pieczenia się wypowiadałam.
Niemieckie powietrze mi chyba nie służy.
W zeszłym tygodniu pieklam placek z jabłkami według przepisu,który mam około 20 lat i nawet ten mi nie wyszedł :(
Żadne ciasto mi tu nie wyrasta :(
Basia , może " blacha " nie taka jak w domu ? ja tutaj też pierwszą "szarlotkę a'la pleśniak " nie do końca ,ale spierniczyłam , nie była taka jak w domu ! Składniki jak u Ciebie , ale nawet 1kg. przesmażonych jabłek to było za dużo na formę , którą tutaj mam . Nałożona piana zamiast mi się pięknie przyrumienić - w środku była na wpół surowa , z wierzchu zarumieniona ......ale to już chyba tylko ze wstydu !!!!...w domu piekę na dużych , powiedzmy " normalnych blachach a tu mam 3 tortownice róznego kalibru ..... a tak lubię wypiekać !....a jeszcze bardziej potem te wypieki konsumować , najpierw kawałeczek na spróbowanie , pózniej kawałeczek , czy aby napewno dobre i jeszcze .........a d.....a rośnie !!!!!!-:)))))))))))