To mąką troszkę podsyp-napisane było,ze ma odchodzić od ręki-czyli lepić do łapek sie nie powinno:)
To mąką troszkę podsyp-napisane było,ze ma odchodzić od ręki-czyli lepić do łapek sie nie powinno:)
Wiele naszych babć lubi cos słodkiego do kawy.
Znalazłam przepis na szybkie ciasto jogurtowe,juz je piekłam.
1 kubeczek do 200 g jogurtu naturalnego.
Kubeczek ten służy potem do odmierzania dalszych składników.
3 kubeczki mąki pszennej
2 kubeczki cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
3 jajka
1kubeczek oleju
Wszystko razem wymieszać w misce,nie mikserem-ladnie wszystko się łączy.
Piec w keksowce lub innej malej foremce w 180 stopniach.
W przepisie jest 30 minut ale ja musialam piec godzinę.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Moje ciasto właśnie się piecze,dziś dodalam trochę startem skórki cytrynowej
Ja tak naprawdę to żadko pieke na wyjeżdzie , ale jak już po rozeznaniu w terenie chce się podlizać i być taka łał !!! :)) to piekę ciasto marchewkowe z cytrynowym lukrem :)))
Juz się chyba upiekły rogaliki?
Czekam,czekam,czekam telefon mialam, ale z firmy gdzie złozyłam aplikacje. Narazie - "0" - efektow brak.No to czekam dalej.
Ale,żeby było na temat to mam pytanie dla kogo te ciasta pieczecie - piszecie,że opiekunka nie powinna wypiekac ciast u podopiecznej, a tym bardziej dla jej rodziny? Ja do tej pory schodziłam kilka schodkow na dół i kupowalam gotowce na śniadanie.I tak co dzień rano, nie potrafię piec ciasta!
Bardzo proszę o łatwy przepis na sernik-ja właściwie to nic nie umiem piec-powiem,co mam,bo chciałabym zrobić jutro sernik,bo mam gości-Jezu zeby nie było wstydu!Mam kilo białego sera,pół litra smietany 18%,herbatniki,cukier puder,no i jaja.Prosze ślicznie o nieskomplikowany przepis,dobrze?
Napiszę tak : PYSZNE !!!!:))) jeszcze się piecze druga tura , ale zaraz jak się upiką wszystkie wrzucę fotkę :)) muszę się przyznać że zamiast margaryny dałam masło , a od siebie dodałam na pół porcjii 2 żółtka i kopiastą łyżkę cukru :))) Ale są naprawdę pyszne , słodziutkie i kruche :))) i polukrowałam cytrynowym lukrem polecam przepis!!!! sprawdzony , wykonany i zaraz zostanie skonsumowany :)))
Bardzo proszę o łatwy przepis na sernik-ja właściwie to nic nie umiem piec-powiem,co mam,bo chciałabym zrobić jutro sernik,bo mam gości-Jezu zeby nie było wstydu!Mam kilo białego sera,pół litra smietany 18%,herbatniki,cukier puder,no i jaja.Prosze ślicznie o nieskomplikowany przepis,dobrze?
Czekam,czekam,czekam telefon mialam, ale z firmy gdzie złozyłam aplikacje. Narazie - "0" - efektow brak.No to czekam dalej.
Ale,żeby było na temat to mam pytanie dla kogo te ciasta pieczecie - piszecie,że opiekunka nie powinna wypiekac ciast u podopiecznej, a tym bardziej dla jej rodziny? Ja do tej pory schodziłam kilka schodkow na dół i kupowalam gotowce na śniadanie.I tak co dzień rano, nie potrafię piec ciasta!