Acha, i zazdraszczam Ci talentu owego, tez bym tak chciała umieć, ale.......... nie umiem!!!!!!
Acha, i zazdraszczam Ci talentu owego, tez bym tak chciała umieć, ale.......... nie umiem!!!!!!
Romana :) Znalazłam kontakt tylko ja jestem Żaba zielona jak listek na wiosnę :) I nie rozumiem tego cyt."1. Propozycje wydawnicze prosimy wysyłać wyłącznie na adres pocztaliteracka
znak.com.plDopuszczalne formaty tekstu to .doc i .rtf. "
No właśnie nie rozumiem tych formatów. Ja mam wszystko spisane w Wordzie . A czy ja wiem w jakim formacie? No i jak ja mam starac sie o wydanie książki skoro na takich rzeczach się nie znam. :(
Do mnie niech nie wysyła, bo ja jestem komputerowy matołek.
Asik, córkę zapytaj o te formaty albo jakiegoś małolata i niech Ci to zrobi. Napisz do nich, do Znaku, jak dużo opiekunek pracuje w tym zawodzie, ale nie ma popularnych ksiązek o nich, bo wydają w mało znanych wydawnictwach. Duch św. Ci podpowie co masz pisac. Jak Cię odrzucą, to sie nie martw, zwykle rasowi pisarze dostają na początek po tyłku, jak uczy madrość ludowa, po to by sprawdzić, na ile im zależy. London był tak biedny, ze czasem nie miał na znaczki pocztowe, by wysyłac swoje teksty. Miesiącami mu odmawiano.
Samodzielne wydanie jest kosztowne, nawet jak się na forum jakimś ofiarodawców kasy nazbiera, to zostaje problem z dystrybucją. Wydawnictwa nie mają z tym kłopotu. A bez dystrybucji twórca nie istnieje. Co z tego, że jakieś dwie opiekunki napisały juz książki o swoich przeżyciach, skoro nie ma ich w księgarniach i nie były reklamowane.
Kochani. Na razie koniec z Żabiennikiem. Muszę wracać do domu. Wyniki rezonansu magnetycznego są złe. Rozmawialam z lekarką i ....musze do domu. Bóg da to jeszcze pożyję i dokonczę Zabiennik. A na razie....trzymajcie się cieplutko...i pomyslcie o mnie czasem.
Kochani. Na razie koniec z Żabiennikiem. Muszę wracać do domu. Wyniki rezonansu magnetycznego są złe. Rozmawialam z lekarką i ....musze do domu. Bóg da to jeszcze pożyję i dokonczę Zabiennik. A na razie....trzymajcie się cieplutko...i pomyslcie o mnie czasem.