Chodakowska - ćwiczy ktoś?

09 kwietnia 2014 16:40 / 1 osobie podoba się ten post
Jadłam avokado i wcaaaaaaaaaale mi nie smakowało, jak smalec :)
09 kwietnia 2014 16:51
Dorarado

Ciekawe jak długo potrwa ten boom na chodakowska i ogolnie cwiczenia i moda na zdrowy tryb życia. Ja staram sie jesc zdrowieji swiadomiej - mniej przetworzonej żywnosci, slodyczy, itp. Chociaz ze slodkosciami nie wygram do konca nigdy :)

Jadłyście kiedys awokado? zakupilam sobie bo zdrowe he he ale nigdy nie jadlam i nie wiem jak to przyrządzic... myslalam, zeby np zamiast masla na chleb stosowac.

Jadłam kiedyś awokado zmiksowane z tuńczykiem, nie mam przepisu, ale  trzeba wydrążyć miąższ, zmiksować z tuńczykiem, napełnić i wcinać łyżeczką.:) 
09 kwietnia 2014 16:58 / 2 osobom podoba się ten post
No to ja wcisne 5 groszy tutaj ,biegam codziennie 5 km ,nie jem kartofli ryzu ,maslo zamienilam na qwark 2 % ,wedlinki owszem ,ale tylko z chlebem WASA innego nie zjem ,ryby tak ,warzywa owoce i po 3 miesiacach schudlam 17 kg wiem ze duzo ale tyle akurat mialam do pozbycia i jest juz ok :)
10 kwietnia 2014 14:13
nomka

Jadłam avokado i wcaaaaaaaaaale mi nie smakowało, jak smalec :)

Nooo to super :P ja narazie czekam az dojrzeje. Czytalam o jakichs pastach z awokado. W pierwszej kolejnosci spróbuje wykorzystać jako masło do chleba razowego :)
10 kwietnia 2014 14:15
natalia.n

No to ja wcisne 5 groszy tutaj ,biegam codziennie 5 km ,nie jem kartofli ryzu ,maslo zamienilam na qwark 2 % ,wedlinki owszem ,ale tylko z chlebem WASA innego nie zjem ,ryby tak ,warzywa owoce i po 3 miesiacach schudlam 17 kg wiem ze duzo ale tyle akurat mialam do pozbycia i jest juz ok :)

Wow! w 3 miesiace 17 kg?! to bardzo duzo! gratluje :) a jak skóra, fajnie sie sciagnela? Mam znajomą, która w pół roku zgubiła 30 kg, ale nie jest z siebie zadowolona, tzn ze swojego wyglądu bo ma teraz problem z jedrnoscia skory. Zawsze cos za cos musi byc... ale niektorzy maja fajna skore i nie znaja tego probemu :)
10 kwietnia 2014 14:29 / 1 osobie podoba się ten post
Dorarado

Wow! w 3 miesiace 17 kg?! to bardzo duzo! gratluje :) a jak skóra, fajnie sie sciagnela? Mam znajomą, która w pół roku zgubiła 30 kg, ale nie jest z siebie zadowolona, tzn ze swojego wyglądu bo ma teraz problem z jedrnoscia skory. Zawsze cos za cos musi byc... ale niektorzy maja fajna skore i nie znaja tego probemu :)

Nie moja skora jest jedrna balsamuje sie dzien w dzien jesli chodzi o takie zabiegi mam bzika na punkcie dbania o skore. I wlasnie ja mam taka skore hmm jakby to okreslic jestem taka zbita nie mam takiej gumaistej skory ;) i wiesz tutaj ciagle slysze od Niemcow jak wpadaja do babci ale czasem bo malo kto ja odwiedza....ze mam bardzo ladna skore no przyznam milo slyszec czasem taki komplement:)) 
14 kwietnia 2014 10:28
natalia.n

Nie moja skora jest jedrna balsamuje sie dzien w dzien jesli chodzi o takie zabiegi mam bzika na punkcie dbania o skore. I wlasnie ja mam taka skore hmm jakby to okreslic jestem taka zbita nie mam takiej gumaistej skory ;) i wiesz tutaj ciagle slysze od Niemcow jak wpadaja do babci ale czasem bo malo kto ja odwiedza....ze mam bardzo ladna skore no przyznam milo slyszec czasem taki komplement:)) 

No to pozazdrościc :) tzn na swoja tezn ie narzekam he he. Ale to fajnie, bo jak skóra jest  wiotka to i zmarszczki i obwisla skora sie szybciej robia.

A wracajac do awokado - guzik mi z tego wyszlo :P myslalam, ze jest juz dojrzale, bo bylo miekkie  jednej strony, wiec obrazalam i chcialam zgniesc na papke, ale nie dalo rady, z drugiej str bylo zbyt twarde, cvhociaz lezalo juz w domu okolo 4-5 dni. Ale i tak sie zjadlo, no bo zdrowe. Tylko smak taki sobie.
14 kwietnia 2014 13:36 / 1 osobie podoba się ten post
Witajcie :). Ja próbowałam chyba wszystkich możliwych ćwiczeń (zależało mi na zrzuceniu paru kg). Zaczełam od Chodakowskiej ale już po 3 dniach stwierdziłam, że to trochę za ciężkie jak dla mnie. Więc żeby się nie zniechęcić przerzuciłam się na ćwiczenia Cardio. Stopniowo z dnia na dzień robiłam coraz więcej powtórzeń. Jak już się troszkę rozruszałam to wróciłam do Chodakowskiej ale znowu tylko na kilka dni. Okazało się że ćwiczenia Cardio tak mnie rozruszały (pociłam się niesamowicie),że ćwiczenie z Chodakowska zdawały mi się jakieś nudne ( nie krytykuje nikogo kto z nią ćwiczy :) ). Więc do ćwiczeń Cardio dorzuciłam dorzuciłam skakankę, później bieganie. Wyglądało to tak: waga wyjściowa 64kg (mam 165 wzrostu), 2 tygodnie cardio codziennie (zacze=ęłam od około 20 min a skończyłam na 45, później dorzuciłam skakankę (ok 30 minut dziennie, czasem nawet po 2 razy dziennie-z nudów :P)a następnie bieganie (raz lub 2 razy w tygodniu ok godziny-wiadomo, że troszkę biegłam, później szybki marsz i tak na zmianę). Do tego dieta (ale nie jakaś drastyczna). A efekt końcowy 55kg po 6 tygodniach.
14 kwietnia 2014 15:33
Masz rację, ze ćwiczenia z Chodakowską są nudne. Ja po miesiącu regularnych ćwiczeń nie mogę się na nowo do tego zmusić. Właśnie ze względu na nudę.
15 kwietnia 2014 12:57 / 1 osobie podoba się ten post
Weszłam tu i zmęczyłam się od samego czytania ha ha. sa takie niereformowalne typy jak ja - nigdy, przenigdy nie lubilam sportu i ruchu i to sie chyba nigdy nie zmieni...
15 kwietnia 2014 16:03
wichurra

Masz rację, ze ćwiczenia z Chodakowską są nudne. Ja po miesiącu regularnych ćwiczeń nie mogę się na nowo do tego zmusić. Właśnie ze względu na nudę.

Ja podobnie. Dlatego zmieniałam potem z callaneticsem i mel b. Teraz znowu do Ewy wróciłam po dłuższej przerwie i daje mi frajde. Trzeba sobie urozmaicać, bo zdarzalo mi sie juz ziewac nawet podczas turbo he he :P
22 kwietnia 2014 12:00
Jak zwykle w święta nie znałam umiaru... mam wrażenie, ze przytyłam 100 kg :P jestem taka ociężała, nie mam siły brać się za ćwiczenia!
14 maja 2014 15:41
Kiedyś coś tam, ćwiczylam chodakowskiej, ale szybko mi sie znudzilo...
14 maja 2014 15:44
No ja kurczę też się nudzę. Zapału mi starcza najwyżej na 2 miesiące, a później mam odruch wymiotny, jak znowu te same ruchy, te same powtórzenia muszę wykonywać. Ale na pewno są skuteczne te jej treningi. Dobrym rozwiązaniem może być przeplatanie treningów - raz killer, raz skalpel, raz z krzesłem itd.
14 maja 2014 19:29
Bo to tak jest, że po jakimś czasie nuda dopada. Trzeba wtedy sobie zmienić trening na inny.