Tak,tak,tylko,że często tytaj szukają rad np w kuchni co ugotować jak nic nie mam,a nie w google...
Nie mamy się co kłócić,bo to moje zdanie,a ty możesz mnieć inne :)
Tak,tak,tylko,że często tytaj szukają rad np w kuchni co ugotować jak nic nie mam,a nie w google...
Nie mamy się co kłócić,bo to moje zdanie,a ty możesz mnieć inne :)
No jak wyjechał, to nawet Polski wtedy nie było.
A jeżeli chodzi o kosmetyczne marki, to o wiele lepszą marką jest Helena Rubinstein - też o ile pamiętam Żydówka pochodząca z Polski. No ale to nadal Żydzi, a nie Polacy.
No to co, że był Żydem..................
Nie prowadzimy tu kampani antysemickiej, tylko rozmawiamy o ludziach urodzonych na ziemi polskiej (nawet, jak Polski na mapie nie było).
Jak Sabine Lisicki grała z Agnieszką Radwańską, to nikt w Niemczech jej nie *wypominał*, gdzie się urodziła i jakie są jej korzenie.......
Tylko dla Polaków to takie ważne z jakiej rodziny się wywodził, a nie, co osiągnął.................
To może teraz tak polska a niemiecka cena:))
http://www.hotmoney.pl/Ceny-w-polskim-i-niemieckim-Lidlu-Wielkie-porownanie-g32294
Wichurra, jeśli o Ciebie chodzi, to Ty chyba uważasz, że w Polsce nie ma nikogo mądrego..............bo albo Żyd, albo kto inny...............Każdy argument zbijasz chyba tylko już po to, żeby udowodnić, że jesteśmy gorsi od innych narodów...............A przynajmniej takie są Twoje wypowiedzi. Bo nawet, oprócz jednego postu, w którym napisałaś za co kochasz ojczyznę, nie zadajesz sobie trudu napisać coś pozytywnego o naszym kraju..........
Koniec dla mnie tego tematu...........
Wichurra, jeśli o Ciebie chodzi, to Ty chyba uważasz, że w Polsce nie ma nikogo mądrego..............bo albo Żyd, albo kto inny...............Każdy argument zbijasz chyba tylko już po to, żeby udowodnić, że jesteśmy gorsi od innych narodów...............A przynajmniej takie są Twoje wypowiedzi. Bo nawet, oprócz jednego postu, w którym napisałaś za co kochasz ojczyznę, nie zadajesz sobie trudu napisać coś pozytywnego o naszym kraju..........
Koniec dla mnie tego tematu...........
Natka, moim skromnym zdaniem nikt nikomu nic nie udowadnia, tylko dyskutujemy. Opieramy sie na faktach, a nie bopoznych zyczeniach. Fakty sa dla Polski i Polakow nieublaganie niekorzystne, czy mamy wobec tego zalozyc rozowe okulary i mowic, tak, mamy pieknie? Dobrze? G...o prawda, oceniamy kraj wlasnymi nogami i tylkami na siedzeniach autokarow!
Wcale tak nie uważam - zaczęła się dyskusja od tego, że ktoś nazwał Niemców narodem ograniczonym, z czym się nie zgodziłam przytaczając różne przykłady. No i faktem jest to, że w porównaniu z nimi wypadamy blado. Nie mówię, że nie mamy wybitnych Polaków, ale po co na siłę przystrajać się w obce piórka? Albo wymieniać takich, o których nawet my jako Polacy nie słyszeliśmy.
Czy jesteśmy gorsi od innych narodów - nie było takiej dyskusji - jedynie w odniesieniu do Niemców - i jeżeli chodzi o naukę, literarurę, muzykę, filozofię, biznes no to tak - jesteśmy gorsi - dlaczego mam mówić, że jesteśmy lepsi?
Teraz chyba wszystkie znaczące firmy mają swoje fabryki w Azji, ale to nie znaczy, że jakość ma być gorsza. Przecież przenosi się te technologie, normy jakości do innego kraju.
O tym łataniu w rolnictwie i w ogóle wszędzie - no to wiadomo - skoro da się naprawić, to po co wyrzucać, albo skoro da się związać sznurkiem, to po co do serwisu odsyłać. Ja też pracowałam dużo w rolnictwie i akurat takiego czegoś nie zauważyłam - owszem - naprawiało się, ale były to porządne naprawy. No i takie naprawy nie wpływały na jakość chmielu czy zboża.