Tina i ja zaczęłam oglądać. Może się Geronimo nie obrazi... bo zaprosił tylko Wichurę:)
Tina i ja zaczęłam oglądać. Może się Geronimo nie obrazi... bo zaprosił tylko Wichurę:)
Nie wiem, czego uczy się w ich szkołach. Z tego, co na tym filmie było, to nienawiści nie uczyli. To ten agent mający ich chronić, tak ich straszył.
Film ciekawy, ale mam wrażenie ze tworca założył sobie cel i dążył do pokazania Żydów w negatywnym świetle. Nie upieram się, ale tak to odbieram.
Może nie bezposrednio,ale skutek może być ten sam.Przecież podsycanie w tych dzieciakach strachu,może prowadzić do poczucia wyobcowania.A ta scena w Polsce,z tymi starszymi panami.Dziewczyny ,które z nimi rozmawiały zareagowały całkowicie nieadekwatnie do sytuacji.
Ale tak sobie myślę, że w nich strach to trzeba podsycać - przecież żyją w kraju, gdzie ciągle jakieś zamachy są, nie jest bezpiecznie. A strach jest najlepszym wyzwalaczem instynktu samozachowawczego.
Niestety, Izraelici nie sa tak calkiem u siebie, ich tragedia jest nie posiadanie wlasnego miejsca. Kurcze blade, nie, to jest temat zupelnie inny i chyba nie ma sensu wciagac sie w dywagacje. Po wczorajszym maratonie dzis ide grzecznie spac, jutro mam impreze wieczorowa pora, oczywiscie "sluzbowa".
Napisałem ze mercedes to nie Mercedes dzis.Powinienem napisać VW to juz nie to.Zgrzewalem karoserie do VW.Tak jak ja inni tez byli z "łapanki".Majster był tylko niemiecki.I szło wszystko bez odrzutów.
Dokładnie ORIM. Obecne Mercedesy, mimo że są i tak najbardziej niezawodne i trwałe (z obecnie produkowanych aut), nie umywają się do starych bryk z gwiazdą na masce, których przebiegi liczone są w milionach km, praktycznie bez żadnych poważnych awarii. Podobnie Volkswagen. Golf I i nawet II były trwałe, jak na kompaktową jakość. A obecne Golfy to plastikowe jajka, które są tak samo do d... jak ich azjatyccy i francuscy odpowiednicy.
Jeszcze dodam od siebie w ramach odpowiedzi na temat. Polska ma się tak do Niemiec jak chlew do dobrej restauracji. Żeby nie było, że narzekam na swój kraj, bo cenię niektórych polskich pisarzy, reżyserów, ogólnie ludzi sztuki. Ale ustrój i podejście do życia naszego społeczeństwa to jest totalne dno. I nie ma co tutaj zwalać winy na polityków, bo to polski naród wybiera socjalistów od 1989 roku w demokratycznych wyborach.
Dokładnie ORIM. Obecne Mercedesy, mimo że są i tak najbardziej niezawodne i trwałe (z obecnie produkowanych aut), nie umywają się do starych bryk z gwiazdą na masce, których przebiegi liczone są w milionach km, praktycznie bez żadnych poważnych awarii. Podobnie Volkswagen. Golf I i nawet II były trwałe, jak na kompaktową jakość. A obecne Golfy to plastikowe jajka, które są tak samo do d... jak ich azjatyccy i francuscy odpowiednicy.
Jeszcze dodam od siebie w ramach odpowiedzi na temat. Polska ma się tak do Niemiec jak chlew do dobrej restauracji. Żeby nie było, że narzekam na swój kraj, bo cenię niektórych polskich pisarzy, reżyserów, ogólnie ludzi sztuki. Ale ustrój i podejście do życia naszego społeczeństwa to jest totalne dno. I nie ma co tutaj zwalać winy na polityków, bo to polski naród wybiera socjalistów od 1989 roku w demokratycznych wyborach.