Ten prezent jest uzgodniony z rodziną... nie masz nad czym się zastanawiać...)))))
Ten prezent jest uzgodniony z rodziną... nie masz nad czym się zastanawiać...)))))
Mamy tak szerokie nazewnictwo i okreslenia,że każda chyba odrożnia kradziez od prezentu.Kazdy może obdarować druga osobę i jest to przyjemność dla obu stron.Jak mnie stać też robię prezenty,nawet drobne bywają miłe. Tak Lubuszanki. Nie było to podlizywanie sie w czasie naszego spotkania. Pozdrawiam.
Jasne,że tak,ja tylko mówię,aby się w Firmach umominać o normalne traktowanie. Basta już nic nie będę pisać.
Zamiast tego kodeksu lepiej by było jakieś związki założyć? Tak jak pielęgniarki mają, Zarejestrować w sądzie a ja mogę być szefową :))))
Mamy tak szerokie nazewnictwo i okreslenia,że każda chyba odrożnia kradziez od prezentu.Kazdy może obdarować druga osobę i jest to przyjemność dla obu stron.Jak mnie stać też robię prezenty,nawet drobne bywają miłe. Tak Lubuszanki. Nie było to podlizywanie sie w czasie naszego spotkania. Pozdrawiam.
Uwielbiam pachnące koperty. Otrzymuję je od rodziny podopiecznego w dniu mojego wyjazdu.Jest tam zawsze piekna kartka z podziękowaniani i życzeniami dla mojej rodziny i dołączone są zimne całuski - euraski. Ja sobie bardzo ten gest chwalę i jestem szczęśliwa, że doceniono moją pracę. Tak sie złozyło, że mam pracę, gdzie podopieczny nie jest osobą leżącą. Spacery, teatr, opera, basen, gimnastyka. Dużo podróżuje. Jest aktywny. Pomagamy mu wszyscy. Bardzo pomagamy. A same Panie wiecie, że przy Parkinsonie są też takie dni, kiedy łowi np.ryby w salonie, pakuje w nocy walizki, bo mamy rano samolot. Jest bardzo różnie. Praca nie należy do łatwych. Ja bardzo często nie mam przerwy, nie mogę powiedzieć, a teraz moja pauza. Rodzina zaufała mi. I wiem że takich kontraktów jest dużo. I dziewczyny pracują i są zadowolone.
Ja nie mam zamiaru cię osądzać i radzić, ale jak coś ginie pieniądze itp. to później wychodzi że Polki to złodziejki. Często rodzina wie ile taka babka ma pieniędzy i potem są nieporozumienia. Każdy niech robi wg swojego sumienia nie mnie sądzić.
Tylko po co opowiadać o kopertach a ganić drugiego o słowa związane z czynnościami fizjologicznymi.
Opowiadać ja nic nie robię jeżdzę na basen i przyjmuje koperty. Za dwa dni ja pampersy zmieniam. Trzeba się na coś zdecydować jak się chce kogoś na każdym kroku pouczać to samemu trzeba być w porządku.
I wiecie czego nie rozumie i nie zrozumie co kogoś obchodzi jaką opinię Polki sobie wystawiają skoro się nią nie jest? Nie prościej się zbratać ze swoimi krajankami?
Bardzo dużo ludzi starszych funkcjonuje w pampersach, ale o tym nie będziemy tu pisać. Tak, chodzą do teatrów, kawiarni i mają pampersy. I nie raz musiałam wyjśc do toalety, aby zmienić pampersa podopiecznemu. I właśnie za to mi też płacą. Bądź kobietą nowoczesną i zaakceptuj Europę bez granic. :)
Wiem co to znaczy nie mieć na prezent.... więc od kąd mnie stać daję... , ale daję dla mnie oznacza, że to nie należy już do mnie a nie listę tego co otrzymał odemnie obdarowywany i że za to co dostał jest mi cos winien.... Za moją pracę oczekuję wynagrodzenia... jeżeli dostanę od osoby świadomej prezent będę traktowała to tak samo - czyli jest to moje i zrobię z tym co zechcę, ale nie ma to wpływu na moją dalszą prace ...., bo nie chcę pracować za prezenty ani dla prezentów ale za pieniądze...)))))
Mówiłaś.Ale narodowości się nie czepiaj.To brzydko pachnie-rasizmem.Dobra polska opiekunka nie może byc rasistką pracując u Niemców:)
No to musze znależć ten fragment o ile już nie skasowany że przynosimy wstyd polskim opiekunkom to jej słowa. I sądzę że to wcale nie jest obcokrajowiec tylko pani z jakieś firmy i nas strofuje.
Gdyby byla innej narodowości to by jej nie obchodziło co o nas myślą i mówią, chyba to jest proste?
Czytałam to-i właśnie dlatego trzeba zachowac poziom!!!!!!!!!
A żeby w temacie pozostać -czy macie jeszcze jakieś pomysły?
Kolejny punkt - Okazywac PDP należyty szacunek.
I vice versa. Dażyć szacunkiem i żadać szacunku. Utrzymać odpowiedni dystans.