Kodeks Etyki Opiekunki

27 września 2013 21:20
Misia1710

Sorry Kasiu...Jestem rasistka i pracuje u Niemcow.Nie jestem pewnie dobra opiekunka ale potrzebuje pieniadze wiec zaciskam zeby i pcham ten wozeczek.Dla wszystkich opiekunek mam wiele szacunku bo to kobiety wyjatkowe ale niestety mam "niepopularny poglad".

Ja się nie gniewam.Sobie bądź jak musisz, ale to nie jest pozytywna cecha ,wg mnie.Jakie znaczenie ma kto skąd pochodzi - ważniejsze chyba jakim jest człowiekiem.

27 września 2013 21:20 / 2 osobom podoba się ten post
No zrobcie lepiej ten porzadek bo ciagle o alkoholu az mi sie zimnego piwa zachcialo... a nie mam :(
27 września 2013 21:22 / 2 osobom podoba się ten post
To tak jak w naszym PARLAMENCIE a owoce są.
27 września 2013 21:22
nowadanuta

Ja bym tu napomknęła o zachowaniu norm moralnych... szacunek jakby dotyczy czegoś innego...))))

Normy moralne  a szacunek-zbliżone ,ale jednak troszke co innego.
27 września 2013 21:25
Misia1710

Sorry Kasiu...Jestem rasistka i pracuje u Niemcow.Nie jestem pewnie dobra opiekunka ale potrzebuje pieniadze wiec zaciskam zeby i pcham ten wozeczek.Dla wszystkich opiekunek mam wiele szacunku bo to kobiety wyjatkowe ale niestety mam "niepopularny poglad".

Ja nie jestem rasistką i niczyja wiara mnie nie obchodzi. I najprawdopodobniej ta pani o ktorej pisalam to Polka z jakieś firmy. Niestety dużo postów jest pokasowanych to się nie dojdzie co gdzie pisze. Jak ktoś pisał jak sie rozlicza, bo sie chwali łapówkami to wtedy jest innej narodowośći. Jak się o smrodzie z pieluchy pisze to wtedy jej wstyd za Polki, ale dlaczego? Skoro niby nią nie jest? Jakby sobie francuski o takich rzeczach pisały to dlaczego bym miała im zwracać uwagę ja się pytam? Coś tu nie gra a ja mam alergię na kłamców. I mam dobrą pamięć. Jak raz coś przeczytam, mimo że to zniknie ja pamiętam.
Mimo że miałam długą przerwę od forum i sie nielogowałam to czasami czytałam. Stąd może te nieporozumienia?
Ale nikt mnie nie zmusi o tego żeby zaakceptować takie rzeczy. Dziękuję za uwagę :))))

27 września 2013 21:25 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47

Kasia63 moze zrobimy porzadek,z naszymi propozycjami, bo jak narazie to tylko dwa p-ty ruszone dodatkowe profity i alkohol w pracy.

Dlaczego ja???Ja nie lubie sprzątac:)

A poważnie to myślę ,że dobrze będzie się z tym tematem przespać i jutro cos dodac, cos odjąc i uporządkować ostatecznie ewentualnie:):)

27 września 2013 21:26 / 3 osobom podoba się ten post
Mysle,że na dzisiaj dosć pisania.Może jutro bedzie lżej.Spokojnych snow.
27 września 2013 21:27 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Normy moralne  a szacunek-zbliżone ,ale jednak troszke co innego.

Myślę, że godne traktowanie jest właściwym określeniem....)))))
27 września 2013 21:30 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Dlaczego ja???Ja nie lubie sprzątac:)

A poważnie to myślę ,że dobrze będzie się z tym tematem przespać i jutro cos dodac, cos odjąc i uporządkować ostatecznie ewentualnie:):)

Ja wolałabym się przespac z innym tematem,ale sorry to chyba nie na temat.
27 września 2013 21:33 / 3 osobom podoba się ten post
Może wystarczy--- Pracownika opieki powinno cechować wysokie morale osobiste i zawodowe--- nie moge skopiować Kodeksu Etyki pracownika DPS
27 września 2013 23:21 / 3 osobom podoba się ten post
Nie wiem czy to dobry pomysł ale moze zamias słodzic czekoladkami moze mowienie prawdy podopiecznemu,albo byc solidarny wzgledem kolezanki(zmienniczki)Co wy na to? Dopisuje z rana przespałam sie z myslami i wiecie co K>E>O komu ma słuzyc nam zeby wykonywac dobrze swoja prace, czy podopiecznym zeby nas wykozystywali roznie moze byc ale chyba najwazniejsze to:Uczciwosc,nie nadurzywanie alkocholu ,nie krasc(sorki ale zdaza sie i nie stawia to nas w dobrym swietle),wspołpraca miedzy opiekunkami zecz najwazniejsza jak dla mnie,lojalnosc,to jak piec przykazan!!!Moze macie inne zdanie?bo to powinno słuzyc pomoca dla nastepny opiekunek!!! zeby dobrze wykonywali swoja prace, i dla podopiecznych zeby czuli sie pewnie i bezpiecznie!! no ale to w obie strony powinno funkcjonowac:))
28 września 2013 08:16 / 2 osobom podoba się ten post
Jesli chodzi o kodeksy...pisane i niepisane.
"Co wolno robic każdemu normalnemu człowiekowi, wam nie wolno robic." - zacytowałam zdanie inspektora oświaty i wychowania które usłyszałam na swoim zaprzysiężeniu na nauczyciela.:))
28 września 2013 10:48 / 3 osobom podoba się ten post
Asik

Jesli chodzi o kodeksy...pisane i niepisane.
"Co wolno robic każdemu normalnemu człowiekowi, wam nie wolno robic." - zacytowałam zdanie inspektora oświaty i wychowania które usłyszałam na swoim zaprzysiężeniu na nauczyciela.:))

To nie jest obowiazujacy KEO zakladałam, ze troche sie pobawimy wspolnie,a spojrzeć zawsze w taki zestaw moża.A co do Twojego postu Asik to różnica my nie jestesmy zaprzysiężone (może szkoda).Chyba zle dobrałam tytuł  tematu, mogł być HONOROWY KODEKS ETYKI OPIEKUNKI.Nikt przecież nie zmusi drugiej osoby do serdecznosci wobec podopiecznego,uczciwości,pokory,wyrozumiałości i innych cech.

28 września 2013 10:53 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Może wystarczy--- Pracownika opieki powinno cechować wysokie morale osobiste i zawodowe--- nie moge skopiować Kodeksu Etyki pracownika DPS

To jest bardzo dobry wpis.
To powinien być p-kt pierwszy .
28 września 2013 11:15 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47

To jest bardzo dobry wpis.
To powinien być p-kt pierwszy .

I w zasadzie zawierają się w nim wszystkie te inne punkty,o których wczoraj była dyskusja:).