Piękne włosy - porady

07 lutego 2014 21:29 / 2 osobom podoba się ten post
amelka55

Co to blad tabaczkowy.

Tabaczkowy kolor iBlond tabaczkowy-strzelilam błąd. 
Kolor powstaje po zmieszaniu trochę ciepłego blondu z jasnym kolorem brązowym:):):):):):)
07 lutego 2014 21:29 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Ja tez nie a jednak są:)  http://pl.euroanimal.eu/Wiewi%C3%B3rka_szara

Srebrno-szare. Ladniutkie stworzonka i wdzieczne.
07 lutego 2014 21:37 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Ja tez nie a jednak są:)  http://pl.euroanimal.eu/Wiewi%C3%B3rka_szara

Jak Ty szybko wszystko znajdziesz, jak struś -pedziwiatr, smig i już jest link.Jestem pod wrażeniem-pozytywnym oczywiście:):):)
15 kwietnia 2014 16:14
Na wypadające włosy, łamiące się paznokcie, problemy z cerą..tylko pokrzywa:) Herbatka smaczna, prosta w przygotowaniu. Codziennie wypita szklanka i problemy same znikają:) Do tego nie będzie anemii - samo zdrowie:)
15 kwietnia 2014 16:18 / 2 osobom podoba się ten post
Jeżeli macie problem z włosami to zalecam badanie tarczycy. Ja też cudowałam z pokrzywą, biotyną i innymi specyfikami a to z powodu choroby tarczycy to wypadanie włosów.
13 sierpnia 2014 16:38 / 1 osobie podoba się ten post
jesli wypadaja, zmeczona, senna ,sucha skora, brak sił mozna pokusic sie o badanie Tsh czyli tarczyce sprawdzic...U mnie jak jest z cos nie tak z tarczyca to włosy mi garsciami wypadaja... Jak jest ok to moge polecic dobre tabsy na wypadanie (nie wiem czy tu moge nazwe napisac ) bo o nich troch wiem :)ale trzeba je brac troche jak wszystkie suplementy diety zeby był efekt. Ja tez mam ten sam problem i o dziwo jak byłam w UK to mi nie wypadały czyli mój m na mnie tak wpływa????
Warto wdrózyc do diety migdały, orzechy włsokie, dynie, słonecznik :)

Co do odzwywek, masek itp. to one działaja powierzchniowo na włosy a nie na cebukli włosów bo te sa odpowiedzialne za wypadanie :) A proces wypadania zaczyna sie na 5-6 tyg zanim włos nam wypadnie...
13 sierpnia 2014 16:42
MeryKy

Jeżeli macie problem z włosami to zalecam badanie tarczycy. Ja też cudowałam z pokrzywą, biotyną i innymi specyfikami a to z powodu choroby tarczycy to wypadanie włosów.

Ja to samo miałam :)
13 sierpnia 2014 18:20
Atiii

jesli wypadaja, zmeczona, senna ,sucha skora, brak sił mozna pokusic sie o badanie Tsh czyli tarczyce sprawdzic...U mnie jak jest z cos nie tak z tarczyca to włosy mi garsciami wypadaja... Jak jest ok to moge polecic dobre tabsy na wypadanie (nie wiem czy tu moge nazwe napisac ) bo o nich troch wiem :)ale trzeba je brac troche jak wszystkie suplementy diety zeby był efekt. Ja tez mam ten sam problem i o dziwo jak byłam w UK to mi nie wypadały czyli mój m na mnie tak wpływa????
Warto wdrózyc do diety migdały, orzechy włsokie, dynie, słonecznik :)

Co do odzwywek, masek itp. to one działaja powierzchniowo na włosy a nie na cebukli włosów bo te sa odpowiedzialne za wypadanie :) A proces wypadania zaczyna sie na 5-6 tyg zanim włos nam wypadnie...

to zapodaj te tabsy co to jest?
14 sierpnia 2014 07:49
Wiem ja brałam rózne. Najlepsze polecane nawet po chemii to Revalid (trzeba sie nabrac od 3 do 6dziennie ale ok, conajmniej 3mc), Vitapil tez polecam jest z biotyna bierze sie tylko 1 szt. Ogólnie kiedys brałam Merzscecial tez były ok. Aby suplementy jakies zaczely dzialac trzeba je brac conajmniej 3mce (ja biore ciagle tylko zmieniam)regularnie. Co do suplementów ze skrzypem coz podchodze sceptycznie bo po dłuzszym stosowaniu osadza sie w zoładku czy tam dalej krzemionka i nie jest zbyt to dobre...wiec ja osobiscie ich unikam. wybieram z biotyna, drozdzami, wyciagami z ze zbóz.
Oczywiscie kazda z nas inaczej reaguje na tabsy, nikgo nie namawiam tylko pisze po sobie i z wlasnego doswiadczenia. Trzeba wykluczyc choroby jesli duzo i ch wypada. Stres  zpraca sie wiaze wiec tez ma wpływ, zmiana klimatu (niby zadna ale jest dla organizmu odczuwalna!), zmeczenie, kawa i wypłukany magnez tez.
Jesli sa nerwy w pracy to proponuje magnez, pomoze ukoic nerwy, wpłynie pozytywnie :)
14 sierpnia 2014 08:03 / 1 osobie podoba się ten post
Hallo!!! Witam wszystkich. Muszę się z wami podzielic dobrą wiadomościa dot. włosów. Jakis czas temu mialam problemy z ich wypadaniem. Juz zaczęłam powoli łysieć. Katastrofa. No i poszalalam i zakupiłam szampon Vichy. Po miesiącu nie widziaalm poprawy a że szmpon mi się konczył więc poszłam do apteki a tam pani mi poleciła Radical, serum ziołowo-witaminowe. I słuchajcie po miesiącu używania wlosy przestały wypadać. Teraz kupiłam siostrze i mojej corce . Koszt ok 15 zł ale ja znalazłam apteke gdzie cena wynosi 12,99. Juz zrobiłam zapas na wyjazd. Polecam
14 sierpnia 2014 08:09
dzieki chetnie skorzystam,bo ja po operacji tarczycy,przed która mocno przerzedziły mi się włosy wciąż cos łykam na wszelki wypadek( choc to co wypadło,niestety nie odrośnie) i aktualnie łykam Skrzypowitę:)
14 sierpnia 2014 08:47
W De są bardzo dobre tabletki na włosy rzadko je kupują bo cena jest z kosmosu ok 50euro nazywają się Pantovigar N
Natomiast w Polsce Pantoten H są naprawdę skuteczne.
29 sierpnia 2014 12:35
Też stosowałam kiedyś radical, w postaci szamponu i takiego sprayu na włosy (lata temu). Włosy wypadały mi od nadmiaru słońca, bo dużo wtedy przebywałam na zewnątrz, spacerki, ogródek,plotki z babcią itp. Zadziałało! Szampon nie był drogi, ale trzeba było dodatkowo głowę myć czymś innym, bo kiepsko się pienił. Moja znajoma zaś stosuje szampony z firmy forever, oni mają produkty na bazie aloesu. Jest bardzo zadowolona, ale ja nie wiem, czy to nie tylko jej gadanie, bo sama pracuje w tej firmie i chyba po prostu chce mi wcisnąć ten szampon. Któraś go stosuje? Bo nie wiem, czy się połakomić.
30 września 2014 19:16 / 2 osobom podoba się ten post
Jeśli ma ktoś problemy z wypadającymi,suchymi włosami to polecam eliksir ziołowy firmy Green Pfarmacy, rzucili do Rossmana,nie wiem tylko czy jest w De. Tutaj woda jest tak twarda,że szampon nie chciał się pienić jak należy,choć włosów tłustych nie miałam. Po umyciu popsikałam tym eliksirem i mam hery jak nowe. Tu jest link
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=49532
30 września 2014 19:25 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Jeśli ma ktoś problemy z wypadającymi,suchymi włosami to polecam eliksir ziołowy firmy Green Pfarmacy, rzucili do Rossmana,nie wiem tylko czy jest w De. Tutaj woda jest tak twarda,że szampon nie chciał się pienić jak należy,choć włosów tłustych nie miałam. Po umyciu popsikałam tym eliksirem i mam hery jak nowe. Tu jest link
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=49532

I nie depilujesz już ???? -:))))))))))))