Co wolno Opiekunowi ?

28 czerwca 2013 17:25
wiem coś o tym .... ja mam ten problem z moim starszym bratem on ma ataki drgawkowe po operacji tętniaka mózgu i na początku tez go tak ratowaliśmy dopiero lekarz nas oświecił co trzeba robić....
28 czerwca 2013 17:26 / 1 osobie podoba się ten post
Margolocia,no kurde szczeście w nieszczęściu!Płaczę ze śmiechu!!!A ja słyszałam jeszcze o modyfikacji tej metody.Mianowicie do reki epileptyka trzeba włozyć klamkę,zeby prąd do tej klamki przeszedł.
28 czerwca 2013 17:28
Joasia

wiem coś o tym .... ja mam ten problem z moim starszym bratem on ma ataki drgawkowe po operacji tętniaka mózgu i na początku tez go tak ratowaliśmy dopiero lekarz nas oświecił co trzeba robić....

Joasiu współczuję Ci,nie zawsze da sie przeprowadzić taką operację,zeby skutków nie było,ale najwazniejsze,że Twoj brat żyje.
28 czerwca 2013 17:35
Tak Tina... ale przedwczoraj nudziło się jakimś małolatą i jak wracał z pracy pobili go i leży w szpitalu w Szczecinie, złamali mu nogę aż kość wyszła na wierzch, połamali mu żebra i dostał butelka w głowę stracił przytomność na pół godz.... Neurolog który go prowadzi ma go pod kontrolą..... martwię się o mojego brata....
28 czerwca 2013 17:50
Joasia

Tak Tina... ale przedwczoraj nudziło się jakimś małolatą i jak wracał z pracy pobili go i leży w szpitalu w Szczecinie, złamali mu nogę aż kość wyszła na wierzch, połamali mu żebra i dostał butelka w głowę stracił przytomność na pół godz.... Neurolog który go prowadzi ma go pod kontrolą..... martwię się o mojego brata....

No ,ale jest już przytomny,nic się oprócz polamanych żeber nie stało?Paskudna sytuacja.Tym gówniarzom faktycznie się teraz nudzi.Kiedyś jak mój syn wracali z kolegą do akademika też się do nich taka grupa smarków przyczepiła.Ale gówniarzom sie nie udało.
28 czerwca 2013 17:52
Strasznie mnie złoszczą takie wiadomości. Idzie sobie człowiek, obojętnie gdzie a tu wyskakują jakieś szczeniaki .... AAAAA !! Budzi to we mnie agresję i wściekłość. Ktoś powie, to niedobrze. A ja chętnie stłukłabym jakiego smarkacza na kwaśne jabłko albo dwa razy więcej, wrzuciła na szpitalne łóżko i jeszcze opatrunki bym zrywała, tak aby szybko do siebie nie doszedł. Może wtedy dotarłoby do łba, ze nie robi się drugiemu ziazia !!
28 czerwca 2013 18:04
tina 100%

No ,ale jest już przytomny,nic się oprócz polamanych żeber nie stało?Paskudna sytuacja.Tym gówniarzom faktycznie się teraz nudzi.Kiedyś jak mój syn wracali z kolegą do akademika też się do nich taka grupa smarków przyczepiła.Ale gówniarzom sie nie udało.

ma paskudnie rozciętą głowę  i problemy ze złapaniem równowagi..... Lekarz się obawia bo ma jeszcze jednego tętniaka ale w takim miejscu ,że nie chcą go ruszać....
28 czerwca 2013 18:23
Acha,a tego ostatniego klipsowali,czy miał embolizację?Bo czasem jak usunięcie tetniaka jest niemozliwe przez otwarcie czaszki i załozenie klipsa,to embolizują,czyli do tetniaka dostają się wewnatrznaczyniowo,przez tetnicę udową i wypełniają go specjalnymi spręzynkami,ale to też nie zawsze da się zrobić.Może lekarz mówił wam o takiej możliwości.No w takiej sytuacji to lekarz boi się żeby coś się nie stało.
28 czerwca 2013 19:21
Chciałem cokolwiek napisac, ale przytłoczyłyście mnie swoją wiedzą.... ;(
28 czerwca 2013 19:24
bystry

Chciałem cokolwiek napisac, ale przytłoczyłyście mnie swoją wiedzą.... ;(

Wreszcie odebrało Ci mowę. /żart/
Tina to zawodowa pielegniarka , nie masz z nią szans.
28 czerwca 2013 19:25
Aj tam Bystry, pisz, pisz. Niektóre dziewczyny na forum "tak mają". Trzeba je czytać i tyle ;-)) i wykorzystywać jak się da - ich wiedzę oczywiście.
28 czerwca 2013 19:32 / 1 osobie podoba się ten post
Joasia

ma paskudnie rozciętą głowę  i problemy ze złapaniem równowagi..... Lekarz się obawia bo ma jeszcze jednego tętniaka ale w takim miejscu ,że nie chcą go ruszać....

Ja tez chcialam sie dolaczyc do reszty dziewczyn; wspolczuje Ci Joasiu z powodu brata, wiecie ta agresja wsrod gowniarzy jest karygodna, co sie dzieje z tym swiatem? Brak autorytetu, brak pracy, bieda,....patologia. 
28 czerwca 2013 19:35 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

Margolocia,no kurde szczeście w nieszczęściu!Płaczę ze śmiechu!!!A ja słyszałam jeszcze o modyfikacji tej metody.Mianowicie do reki epileptyka trzeba włozyć klamkę,zeby prąd do tej klamki przeszedł.

-???????????????????????????, ja nosze z soba klucz francuski, tak dla bezpieczenstwa, jak Pawlak powiedzial, sad, sadem, a sprawiedliwosc.........
28 czerwca 2013 20:15
tina 100%

Acha,a tego ostatniego klipsowali,czy miał embolizację?Bo czasem jak usunięcie tetniaka jest niemozliwe przez otwarcie czaszki i załozenie klipsa,to embolizują,czyli do tetniaka dostają się wewnatrznaczyniowo,przez tetnicę udową i wypełniają go specjalnymi spręzynkami,ale to też nie zawsze da się zrobić.Może lekarz mówił wam o takiej możliwości.No w takiej sytuacji to lekarz boi się żeby coś się nie stało.

Tak mówił nam o takiej możliwości ale po dokładniejszych badaniach okazało się ,że nie mozna tego zrobić.... ma w głowie tykającą bombę.... ma zaklipsowanego....
28 czerwca 2013 20:32
Cholercia,to wesoło nie jest,a tego drugiego też embolizować nie chcą?Może skorzystać z opinii innego neurochirurga?
Czasem,jeśli nie ma przeciwwskazań,to własnie z powodu"trudnego miejsca" w którym znajduje się tetniak decydują się na embolizację.Tak to twojemu bratu pozostaje oszczędzający tryb życia i kontrola cisnienia.